SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Operasyona Bayraklı Destek.. 44 Bin Bayrak Dağıtıldı

0
Güncellendi - 2018-01-24 03:55:40
Operasyona Bayraklı Destek.. 44 Bin Bayrak Dağıtıldı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da Zeytin Dalı Harekatı’na destek amacıyla Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından esnaf ve vatandaşlara 44 bin Türk bayrağı dağıtılırken, kamu kurumları, caddeler, iş yerleri ve evler Türk bayraklarıyla donatıldı.

TSK tarafından Afrin'e başlatılan Zeytin Dalı Harekatı’na Malatya’dan Türk bayraklarıyla destek veriliyor. Malatya Valiliği, 2.Ordu Komutanlığı ve bağlı birlikler tarafından yürütülen Zeytin Dalı Harekatı kapsamında aldığı kararla Malatya Valiliği başta olmak üzere belediyeler, kamu kurumları ve konutların Türk Bayrağıyla donatıldı.

Kamu kurumları, caddeler, iş yerleri ve evler Türk bayraklarıyla donatılırken, Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından da esnaf ve vatandaşlara 44 bin Türk bayrağı dağıtıldı. Vatandaş ve esnaflar, dağıtılan Türk bayraklarını ev ve işyerlerine astı.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ile AKP Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı, Soykan Meydanı’nda vatandaş ve esnaflara Türk bayrağı dağıttı.

 Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Türkiye için önemli bir süreç olduğunu ifade ederek, “Türkiye’nin kalkınma, gelişme, terörden arınma davası var. Askerimizin Suriye’ye girdiği andan itibaren vatandaşlarımızın ne kadar duyarlı olduğunu gördük. Bizden ciddi manada bayrak talepleri vardı. Bizde 44 bin Türk bayrağını vatandaşlarımıza dağıttık. Terörle mücadelede son dönemde ülkemiz çok ciddi bir başarı sağladı” dedi.

Çakır, İkinci Ordu’nun ordunun gözbebeği olduğunu belirterek, “2.Ordu Komutanımız Korgeneral İsmail Metin Temel komutanımızda gerçekten 15 Temmuz’da kendini kanıtlamış, vatanı için duruş sergilemiş büyük bir komutanımız. Şuanda da Suriye’deki operasyonu yönetiyor” diye konuştu.

Malatya’nın teröre karşı dik bir duruş sergilediğini kaydeden Çakır, şunları söyledi: “15 Temmuz’da darbenin anlaşıldığı saatten itibaren cumhurbaşkanımız henüz sahaya, havaalanlarına davet etmeden öncesinde bile sokaklara halkın inmesi Malatyalıların da ne kadar bayrağına, vatanına sahip olduğunun bir göstergesiydi. Ordumuz Suriye’de terörün kökünü kurutmak üzere büyük bir operasyon yapıyor.  Çünkü o bölgeden ülkemize çok sayıda terör eylemleri olmuştu ve burası bir kaynaktı. İçeride yuvalanan PKK terör örgütünün de kaçıp, sığındığı bir merkez ve belki orada birçok karanlık yapıyla mücadele eden ordumuz, büyük bir başarı ve muzafferiyete imza atıyor. Tabi bizler duamızla ordumuza destek oluyoruz. Başkomutanımızın talimatlarıyla ülkemizde büyük bir heyecan ve mücadele var. Bu sadece terör mücadelesi değil, ülkemizin terörün arkasındaki bütün yapılarla aslında bir mücadele döneminde. Biz bu bilinçle, bizlere gelen bayrak talepleri vardı. Biz caddelerimiz, sokaklarımızı bayraklarla süsledik ama değerli hemşerilerimizin de bayrak ihtiyaçlarını evlerini, balkonlarını süslemeleri içinde bugün bayrak dağıtıyoruz. Tabi hedefimiz 44 bin bayrağı değerli hemşerilerimize dağıtıyoruz.”

AKP Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı ise “Malatya’mızın tamamında balkonlarımızda, işyerlerimizin tamamında milli birlik ve beraberliğimizi göstermek adına ülkemizin bayrağını her yerde dalgalandıracağız inşallah. Cumhurbaşkanımızın sağlam ve iradeli duruşu ile Allah’a hamdolsun başta Amerika, NATO, Birleşmiş Milletler olmak üzere yapmış olduğumuz kararlı girişimi de tamamını desteklemek durumunda kaldığını da görüyoruz. Ülkemizin içerisinde ve dışarısında her kim olursa olsun, ülkemize zarar vermeye çalışanlar gerek içeride olsun gerek dışarıda tamamına müdahale etmek üzere de ordumuz hazır. Allah’a şükürler olsun ordumuz Afrin’de mücadele ediyor, gayet hassasiyetle davranıyor ve oradan ülkemize gelebilecek bütün terör olaylarını engellemek adına ve bir tek terörist kalmayana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz” diye konuştu.

Burhan KARADUMAN, Ferdi DURDU- Yeni Malatya Gazetesi, malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

7 yorum yapılmış

  • mustafa (6 yıl önce)
    Anca bayrak asarsınız. İhale verdiğiniz dükkanlarrda bayrak astı mı? Bence asmıştır..... anlayan anladı. Bunların derdi vatan millet olsa Malatya bir Malatya daha olurdu
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali Haydar KARA (6 yıl önce)
    Nasıl evlerinizde iş yerlerinizde BAYRAK bulunmaz, şaşarım. Bir sigara parasından daha ucuz. Eskiden evlenirken düğün önünde bayrakla gidilir, her evde bayrak olurdu. Milli Bayramlarda her taraf Bayrağımızla donatılırdı. Şimdi ise bayrağı başkaları getirsin ki takayım beklentisi oluştu. Başkasından bekleme yüreğinle tak .
    0
    0
    Yanıtla
  • Muallim (6 yıl önce)
    Maalesef bu konuda diğer şehirler bizden daha duyarlı. Hep uyuyoruz..
    0
    0
    Yanıtla
  • Muallim (6 yıl önce)
    Maalesef çarşıda dükkanların camında göremedik. Koca fuzuli, kışlada 2-3 dükkanda ancak görebildik.Keza araçlarda da aynı durum sözkonusuydu
    0
    0
    Yanıtla
  • Numan Gündüz (6 yıl önce)
    Helal olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • Haci Bilen (6 yıl önce)
    Daha sonra satın aldık, Evimize işyerimize bayrağımızı astık. Ama öncesinde Belediye dağıtıyor dediler gittik . Bir hata olmasın. 44.000 değil de 440 tane falandı dağıtılan. Biz alamadık...
    0
    0
    Yanıtla
  • Vatansever (6 yıl önce)
    Her eve bayrak beyler. Lütfen Bugünlerde asmayacağızda ne zaman asacağız. Hatta artık hiç indirmeyelim.
    0
    0
    Yanıtla