SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ordu'da 'Dezenfeksiyon Tüneli'

0
Güncellendi - 2020-03-27 01:04:33
Ordu'da 'Dezenfeksiyon Tüneli'
A- A+ PAYLAŞ

Ordu Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, bugünlerde dışarı çıkmak ve işe gitmek zorunda olan vatandaşların kıyafetleri üzerinde oluşan zararlıların dezenfekte edilmesi amacıyla tamamen yerli ve milli imkanlarla "Aircor52 Dezenfekte Tüneli" tasarlandığı belirtildi.

Ordu'da "Dezenfekte Tüneli" vatandaşların hizmetine sunuldu

Tünelin sensörlü çalıştığı ifade edilen açıklamada, tünelin insan sağlığına hiçbir zararlı etkisi bulunmadığı aktarıldı.

Açıklamada, Büyükşehir Belediyesinin kendi imkanlarıyla tasarladığı Dezenfekte Tüneli'nin marka tescilini almak üzere başvuruda bulunduğu da kaydedildi.

"Türk milletimize ve Cumhurbaşkanımıza armağanımızdır"

Açıklamada değerlendirmelerine yer verilen Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler, son zamanlarda artış gösteren Kovid-19 virüsüne karşı yoğun çalışmalarının sürdürdüğünü belirtti.

İl genelinde dezenfeksiyon işlemlerine aralıksız devam ederken vatandaşlar için her türlü tedbiri üst düzeyde tuttuklarını vurgulayan Güler, şunları kaydetti:

"Büyükşehir Belediyemiz tarafından Türkiye'ye örnek olacak bir çalışma geliştirildi. Tamamen kendi imkanlarımız ile ortaya çıkardığımız Dezenfekte Tüneli, dışarı çıkma zorunluluğu bulunan vatandaşlarımızın kıyafetlerinin bakterilerden arındırılmasını sağlayacak. Marka tescilini almak için başvurumuzu da gerçekleştirdik. Bu çalışma yüce Türk milletimize ve Cumhurbaşkanımıza armağanımızdır. Bu çalışmayla bütün belediyelerimizin ve sağlık kurumlarımızın hizmetindeyiz."

Öte yandan, Büyükşehir Belediyesi önündeki 16 Temmuz Demokrasi Meydanı'na konulan Dezenfekte Tüneli'ne vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

ANKARA'DA OTOLARA ÜCRETSİZ DEZENFEKSİYON

Ankara İvedik OSB Merkez Sanayi Bölgesinde 2010'dan bu yana faaliyet gösteren Soft Kaplama Restorasyon firması, araçlara ücretsiz dezenfeksiyon yapmaya başladı. Firma sahibi Ferhat Daşkın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kendi imkanlarıyla söz konusu uygulamayı bir hafta önce hayata geçirdiklerini anlatarak, bugüne kadar yaklaşık 120 aracı dezenfekte ettiklerini söyledi.

Araca baştan aşağı yapılan dezenfeksiyon işleminin yaklaşık 15 dakika sürdüğü bilgisini paylaşan Daşkın, pazar hariç diğer günler 09.00-17.00'de gelen vatandaşlara söz konusu hizmeti verdiklerini dile getirdi.

Daşkın, uygulama yapılırken Kovid-19'la mücadelede önem teşkil eden "sosyal mesafe" kuralına da harfiyen uyulduğunu vurguladı.

Virüslerin araç içlerindeki plastik aksam ve kumaşlarda bulunabileceğine işaret eden Daşkın, şöyle devam etti:

"Şirket olarak 'bu sürece nasıl katkı verebiliriz' diye düşündük ve ücretsiz dezenfeksiyon uygulamasında karar kıldık. Bu alanda bir ihtiyaç olduğunu gördük. Krizi fırsata çevirenlere inat, vatandaşlarımız ve devletimizin yanındayız. Dezenfeksiyon için tüm personelimizle canla başla çalışıyoruz. Araçlarımızın içine antibakteriyel temizlik uygulaması yaptırmalıyız. Elbette yeni tip koronavirüse karşı alınacak en önemli tedbirlerin başında kişisel temizlik geliyor. Ancak aile bireylerimizin de bindiği araçları es geçmemeliyiz."

"Araçlarını kullanmayanlar sırf bu uygulama için gelmesin"

Daşkın, başta Kovid-19'la mücadelede özveriyle gece gündüz demeden çalışan sağlık personeli olmak üzere, araçlarını bu süreçte kullanmak zorunda olanlara yardımcı olmaya devam edeceklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca'nın ısrarla tekrar ettiği 'gerekmedikçe sokağa çıkılmamalı' çağrısına uyulmalı ancak aracıyla dışarıya çıkmak zorunda olanlar bize gelsin ve ücretsiz dezenfeksiyon uygulamamızdan yararlansın. Sevdiklerini ve kendilerini virüsten korusunlar. 'Böyle bir hizmet veriliyor' diye araçlarını kullanmayan vatandaşın, sırf bu uygulama için çıkıp bize gelmesi uygun değil. İşleri araçlarıyla olanların ve her gün evden çıkmak zorunda kalanların işlem için bize gelmesi daha uygun olur."

Ordu, Ankara- AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız