SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Orduzu, Dünyada İlk Devletin Kurulduğu Mahalledir"

A- A+ PAYLAŞ

Orduzu Mahallesinde Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen altyapı ve üstyapı çalışmaları sonrasında hizmetlerden duydukları memnuniyetlerini dile getiren mahalle sakinleri Başkan Gürkan’ı mahallelerine davet ederek teşekkür ettiler. 

Davet üzerine Orduzu Mahallesi Kaldırım Sokakta vatandaşları ziyaret eden  Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Orduzu bölgesinde yapılan yatırım ve hizmetlerle ilgili vatandaşlarla istişarelerde bulundu.

Başkan Gürkan’ın, Büyükşehir Belediye Başkanı olduktan sonra Orduzu Mahallesine çok büyük çalışmalar yaptığını söyleyen Orduzu Mahallesi Muhtarı Abuzer Ekin, “Başkanımız mahallemize yaklaşık 2 yıl içerisinde 60 yıldır yapılmayan hizmetleri yaptı. Altyapı, üstyapı, gençlik merkezi, çok amaçlı kapalı spor salonu, sentetik çim saha, Arslantepe Höyüğünün UNESCO Kültürel Miras Listesine alınması, Karşılama Merkezi mahallemize kazandırıldı. Gerçekten de Orduzu, tarihinin en büyük yatırımlarını alıyor ve almaya da devam ediyor. Belediye Başkanıma mahallemize yapmış olduğu hizmetlerden dolayı mahallem ve şahsım adına teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.

Orduzu Mahallesinin kadim ve dünyada ilk devletin kurulduğu mahalle olduğunu dile getiren Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “Orduzu merkez ve önemli mahallelerimizden bir tanesidir. Kadim ve dünyada ilk devletin kurulduğu mahalledir. Bundan dolayı Orduzu bizim için özel ve farklıdır. Diğer mahallelerden daha farklı bir bakış açısıyla Orduzu’ya bakmamız gerekir. UNESCO’nun Kalıcı Kültürel Miras Listesinin 19. Sırasında Orduzu yer alıyor. Dolayısıyla Orduzu Mahallemizin metruk halde kalması doğru bir şey değildir. Bu anlamda Orduzu’nun altyapısı, üstyapısı, kanalizasyonu, yolları, çevre düzenlemesi, şehrin uydu kentinin Gelincik Tepe’ye taşınması, Arslantepe Höyüğünün UNESCO’nun Kalıcı Kültürel Miras Listesine alınması, Güldal Akşit Bulvarıyla Kuzey Kuşak Yoluna Kuzey çevre yoluna ve Elazığ ana aksına bağlanması sağlanmıştır. 

Ekip arkadaşlarımız bütün Malatya’da olduğu gibi Orduzu Mahallesinde de yoğun bir şekilde çalışma yapıyor. Bilindiği üzere daha önceden Malatya’nın kanalizasyonunun bir kısmı Bulgurlu Deresi’ne bir kısmı da Beyler Deresi’ne akıyordu. Doğu Kolektörü tamamlandıktan sonra doğuda olan mahallelerimizi Doğu Kolektörüne, batı tarafın da bulunan mahallelerimizi de Batı Kolektörüne bağlayarak, arıtmaya girmesini sağladık. Tabii biz bununla da yetinmeyip, bütün ilçelerimize arıtma tesisi yaptık. Yaptığımız büyük yatırımlarımızla Orduzu, hem şehrimiz hem ülkemiz hem de uluslararası önemli bir merkez olacaktır. Nitekim EXPO 2028’de Orduzu Mahallesi sınırları içerisinde olacaktır. O zamanda Orduzu dünyanın başkenti olacak. Nasıl ki geçmişte dünyada ilk devletin kurulduğu yer Orduzu ise 2028’de de Orduzu, dünyaya başkentlik yapacak” diye konuştu.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

7 yorum yapılmış

  • Can (1 yıl önce)
    Yorumlar gerçekten de komik dünya üzerinde kurulan ilk devlet Orduzudaki Arslantepe höyüğüdür. Kalıntıları Milattan önce 8000 yıllarına dayanır. Dünya üzerinde daha eskisine rastlanılmadı
    %17
    %83
    Yanıtla
  • Mehmet (1 yıl önce)Can isimli kullanıcı yorumuna
    Göbeklitepe var...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Gafari (1 yıl önce)
    İlk önce şu yolları yapın sonra konuşun otobüsler kapı araları bozuk içi buz gibi bunları niye yapmıyorsunuz lafla pilav pişmez
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Malatyalı (1 yıl önce)
    Yakında Adem'le Havva da Orduzulu diyecekler neredeyse
    %62
    %38
    Yanıtla
  • hakkı (1 yıl önce)
    ziyaaaaaaaaaaa
    %78
    %22
    Yanıtla
  • Kündübekli (1 yıl önce)
    Yersen... Dilin kemiği de yok, tarih bilgisi de... Yetmezzz. Orduzu dünyanın başkenti olacak mışşşş. Açıkla da bilelim. Dünya tarihi konusunda akademisyenlik yapanlar neden susarlar?
    %25
    %75
    Yanıtla
  • Aslantepe höyüğü M.Ö 8000 yılına ait ve burada kral mezarları ve sarayları bulundu o yüzden söylemiş belediye başkanı
    %40
    %60
    Yanıtla