SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Örüşkü'ye Çevre Düzenlemesi

0
Güncellendi - 2017-05-03 01:04:55
Örüşkü'ye Çevre Düzenlemesi
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi, Kadiri Şeyhi Ali Kara'nın türbe mezarının bulunduğu Akçadağ'ın Örüşkü Mahallesi'nde (köyünde) çevre düzenleme ve aydınlatma, Güzyürdu- Örüşkü- Keklikpınar- Esenli grup yolunda da asfaltlama çalışması yaptı.

Büyükşehir Belediyesi'nin, yapılan çalışmalara ilişkin bülteni şöyle:

"Büyükşehir statüsü ile birlikte il genelinden sorumlu olan Malatya Büyükşehir Belediyesi, merkezin yanı sıra kırsala da önemli yatırımlar yapıyor. Merkezde yapılan birçok hizmet ve uygulama, kırsal ilçeler ile mahallelere de yapılıyor.

Malatya’nın inanç turizmi açısından büyük öneme sahip olan ve özellikle yaz döneminde araç ve yaya trafiğinin önemli ölçüde arttığı Akçadağ’ın Örüçkü mahallesinde kaldırım, kavşak ve yol düzenleme çalışmalarının yanı sıra aydınlatma çalışmaları yapılıyor.

Akçadağ-Kağıt Fabrikası, Güzyurdu-Örüçkü-Keklikpınar-Esenli grup yolu üzerinde bulunan güzergahta, Büyükşehir Belediyesi Yol ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı tarafından geçtiğimiz yıl yapılan genişletme çalışmalarının ardından, bu yıl da asfaltlama ve düzenleme çalışmaları yapılıyor.

18 bin m2 kilit, 5 bin m2 parke taşı

Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre, Büyükşehir Belediyesi, Grup yolu güzergahı üzerinde bulunan Şeyh Ali Efendi Türbesi’nin de bulunduğu Aşağı Örüçkü Mahallesi’nde, kaldırım, yol ve aydınlatma çalışması yapıyor.

Yapılan çalışmalar kapsamında yaklaşık 4.800 m2 parke taşı, 17.600 m2 kilit taşı kullanılırken, 130 civarında da aydınlatma direği dikildi.

Büyükşehir Belediyesi söz konusu grup yolunda geçtiğimiz yıl genişletme çalışması yaparak, 5 metre genişliğindeki yolu, 15 metre genişliğine çıkarmıştı.

Turan: Çiçek gibi oldu

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ercan Turan çalışmaları yerinde inceleyerek açıklamalarda bulundu. Geziye genel sekreter yardımcıları, daire başkanları, şube müdürleri, Esenli Mahalle Muhtarı Ramazan Aslan ile Güzyurdu Mahalle Muhtarı Hakan Akbulut da katıldılar.

Malatya’nın 18 bin km. yol ağının bulunduğuna dikkat çeken Genel Sekreter Turan, “Bunun 12 bin kilometresinden Malatya Büyükşehir Belediyesi sorumlu, 6 bin kilometresi ise ilçe belediyelerine ait. İlçe belediyelerimize ait olan yollarımızın da uygun standartlara gelebilmesi için durmadan çalışıyoruz. İnanç turizmi açısından ciddi bir nüfusun geldiği Akçadağ ilçesi Örüçkü Mahallesi’nde çevre düzenleme ve asfalt çalışmaları yapıyoruz. Altyapı çalışmaları tamamlandı. Üstyapı çalışmalarında da sona yaklaştık. Her taraf çiçek gibi oldu. Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Çakır’ın verdiği destek ile gece gündüz çalışarak Malatya’mıza güzel hizmetler üretiyoruz” dedi.

Sorunların çözümünü Büyükşehir yapıyor

Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin çok önemli hizmetler ürettiğini belirten mahalle muhtarları, “İlçe belediyelerimiz kısıtlı imkânlara sahip olmasından dolayı, yol hizmetleri noktasında sorunların çözümünün hepsini Büyükşehir Belediyemiz yapıyor. Var olan sorunları çözdüğü gibi üstyapı çalışmalarını birinci sınıf yapıyor. Uzun yıllar bölgenin ihtiyacını karşılayacak hizmetler yapıldı. Büyükşehir Belediyemiz ayrım yapmadan bütün sorunlara el atıyor. Bu güzel tablonun ortaya çıkmasında emeği geçen başta Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır olmak üzere herkese teşekkür ediyoruz” dediler."

malatyahaber.com- Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • mesut bulut (6 yıl önce)
    inşallah devam ederde yukarı örükçü mah yollarıda kurnazlara kadar unutulmaz yapılır umudumuz pek yok ama belediyeden
    0
    0
    Yanıtla
  • yakup (6 yıl önce)
    Merkezede böyle güzel kaldırım isteriz ;)))
    0
    0
    Yanıtla
  • SEYFETTİN ATAY (6 yıl önce)
    Çok güzel olmuş yaptıranlara ,emeği geçenlere teşekkür ederiz.Hepsinde allah razı olsun.
    0
    0
    Yanıtla