SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Oryantiring Aday Hakem Kursu Yapıldı

Oryantiring Aday Hakem Kursu Yapıldı
A- A+ PAYLAŞ

Türkiye Oryantiring Federasyonu Aday Hakem Kursu, 11- 12 Haziran günlerinde gerçekleştirildi ve kurs sonunda, katılan adayların tamamı sınavı geçti.

Federasyon tarafından Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü çok amaçlı spor salonunda gerçekleştirilen kursa 52 aday katıldı. İki günlük teorik ve uygulamalı eğitimin ardından sınava alınan hakem adaylarının tamamı başarılı oldu.

Türkiye Oryantiring Federasyonu Malatya İl Temsilcisi Muhammet Kemal Gülşen, "Başta Türkiye Oryantiring Federasyonu Başkanımız Sayın Prof.Dr. Tekin Çolakoğlu, Merkez Hakem Kurulu Başkanı Köksal  Aksoy  olmak üzere, iki gün bizlere günlük eğitim veren Türkiye Oryantring   Federasyonu şefi  İrfan Kandemir,  Merkez Hakem Kurulu'ndan İbrahim Biricik, Uluslar arası hakem Ahmet Güneşdoğdu ve Bülent Koç hocalarımıza teşekkür ederiz." dedi.

Türkiye Oryantiring Federasyonu  adına konuşma yapan Merkez Hakem Kurulu Üyesi İbrahim Biricik ise, "Malatyalı hemşeriniz olarak sizler ile gurur duyuyorum.  Malatya'mız her geçen gün büyük başarılara imza atmaktadır. Uzakta da olsa bir gönlüm Malatya'da olup İlimizde yapılan Oryantiring faaliyetlerini yakından takip ediyorum. Memleketimde eğitmen olarak kurs vermek gurur verici. Bizler Türkiye Oryantiring Federasyonu ailesi olarak her zaman sizlerin yanınızdayız.  Yeter ki hep bir olalım ülkemiz ve Malatya'mız için canla başla çalışalım. Tüm kursiyer arkadaşlarımızı tebrik eder yeni görevlerinde başarılar dilerim." diye konuştu.

* Oryantiring (yönbulma, orienteering), harita yardımı ile yön bulmayı içeren, zamana karşı yapılan bir spor. Farklı arazi koşullarında yapılabilse de, genellikle ormanlık arazide yapılması tercih edilmektedir. Başlangıçta kara askeri yönbulma talimleri olarak ortaya çıkan oryantiringin günümüzde birçok türü vardir. Bunlardan en eskisi ve en bilineni koşu oryantiringidir.

Mehmet GÖRESİYE, malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız