SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Öylesine Bir 19 Mayıs!

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:43:54
Öylesine Bir 19 Mayıs!
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle, Atatürk anıtına çelenk sunuldu. 

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle Atatürk anıtı önünde gerçekleşen törende Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Sadi Fındıklı, anıta çelenk sundu. Çelenk sunumunun ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı’nın söylenmesiyle birlikte tören sona erdi.

Törene okullardan gelen öğrenciler ve bisikletçiler katılırken, törenden sonra bisikletçiler şehir içinde tur attı.

MESAJLAR..

AKP Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz'ün mesajı şöyle:

"19 Mayıs, milletimizin yakın tarihimizin önemli dönüm noktalarından biridir. Bu tarihi günün yıl dönümlerinin, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı olarak kutlanması çok manidardır. 

Bu milli bayramımızda, şanlı tarihimizle ve ecdadımızın başarılarıyla bir kez daha kıvanç duyuyoruz. Böyle günler, bağımsızlık için ne bedeller ödediğimizi, nereden gelip nereye gittiğimizi, atalarımızın miras bıraktığı bu ülkeyi nerelere taşımamız gerektiğini düşünmemizi de sağlıyor.

Samsun'da başlayan ve İzmir'de sona eren bağımsızlık savaşının ardından her ferdin özgür iradesiyle ülkenin geleceğinde söz sahibi olduğu, millet egemenliğini üstün kılan, çağdaş dünyanın değerlerini benimsemiş, demokrasinin gelişmesine imkan verecek modern ve bağımsız bir devlet kurulmuştur.

Bir ağaç kökleri ne kadar derine uzarsa o kadar güçlü, dayanıklı ve sağlam olur.

Önümüzde büyük hedefler var. 2023 yılında Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yıl dönümünde arkasından 2053'te Sultan Mehmet'in 'fatih' unvanın alarak İstanbul'u fethedişinin 600. yıl dönümünde ve 2071 yılında Sultan Alparslan Han'ın Anadolu'ya girişinin bininci yıl dönümünde, Anadolu'ya girişteki şuuru, medeniyet birikimi, kültürel üstünlüğü taşıma şuuruyla hareket etmek, Anadolu'daki varlığımızı daha anlamlı hale getirmek yine hedeflerimiz arasındadır. Gençlerimizi bu milli şuurla, milli va manevi değerlerimize bağlı olarak geleceğe hazırlamak hepimizin çabasının temelinde yatar.

Bizim en temel görevimiz, gençlerimize çok daha kalkınmış, çok daha gelişmiş, çok daha müreffeh bir ülke bırakmaktır. İnanıyorum ki gençlerimiz, tarihimizden aldıkları ilhamla, medeniyet yürüyüşümüzü çok daha ileri mesafelere taşıyacaklardır.

Bu duygularla tüm gençlerimizin bayramını kutluyorum."

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba şu mesajı yayınladı:

"19 Mayıs Türkiye’nin geleceği için en önemli tarihlerden biridir. Türkiye’nin devrimlerinin temelinin atıldığı, ulusal kurtuluş savaşının başlangıcı olan 19 Mayıs aynı zamanda gençlerimize verilmiş bir armağandır.

Ancak maalesef gençlerimiz her geçen gün biraz daha umutsuzluğa sürüklenmekte gelecek kaygısı ile gençliklerini yaşayamayacak hale getirilmektedir. Cezaevleri hakkını arayan, Türkiye’nin gerçeklerine sahip çıkan ve bunu haykıran gençlerle dolu. Yumurtanın, şemsiyenin, konser biletinin suç unsuru  sayıldığı bir ülkede yaşıyoruz.

Binlerce öğretmen adayı, mühendis, İİBF mezunu gencin işsizlikle baş başa bırakıldığı, gençlerin kahvehanelerde günlerini geçirmek zorunda kaldığı bir ortamda, 3 çocuk taleplerinin ne kadar gerçekçi olduğunu sorgulamak gerekir.

Türkiye’nin hızla karanlığa sürüklenmek istediği  günümüzde başta gençlerimiz olmak üzere hepimiz , her zamankinden daha çok Cumhuriyete ve onun kazanımlarına sahip çıkmaya devam edeceğiz. Meydanların gaz bombalarından görünmediği, cop seslerinin susmadığı bir ülkede inadına demokrasi, insan hakları ve özgürlükleri  savunacağız.

Her ne kadar AKP tarafından son yıllarda milli birlik ve beraberliğin simgesi olan bayramlar anlamsız gerekçelerle yasaklanmış olsa da , tüm coşkusuyla 19 Mayısları kutlamaya devam edeceğiz.

Cumhuriyetin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ve  silah arkadaşlarını saygıyla anıyor, tüm gençlerimizin Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyorum."

Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır da şu mesajı yayınladı:

"Ulus olarak, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı heyecanını bir kez daha yaşıyoruz. Kurtuluş Savaşımızın Lideri ve Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün kurtuluş mücadelesinin başlangıcı olan Samsun’a çıkışının 94. yıl dönümünü kutladığımız bugün, Türk milletinin kendi kaderinde ve ülke yönetiminde söz sahibi olmasının miladıdır.

Milli uyanışın da sembolü olan  bu tarihin Büyük Önder Atatürk tarafından gençlerimize, bayram olarak armağan edilmesi onlara verdiği büyük değerin önemli bir göstergesidir. 

Şanlı bir geçmişin mirasçıları olan gençlerimiz, kendi kültür ve değerlerine sahip çıkarak Cumhuriyetimize gözü gibi sahip çıkarak daha da yüceltecek, demokrasimizi güçlendirecek, özgürlüklerimizi geliştirecek ve ülkemizi geleceğe taşıyacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını bir kez daha rahmet ve saygıyla anıyor, başta gençlerimiz ve Malatyalılar olmak üzere, halkımızın 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyorum."

Eğitim- İş Sendikası Malatya Temsilcisi Feyzullah Çelik de mesajında şöyle dedi:

"Bugün büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün Ulusal Kurtuluş Mücadelemizi başlatmak üzere Samsun’da bağımsızlık meşalesini yakışının 94. yıldönümünü büyük bir coşkuyla ve heyecanla kutluyoruz.

19 Mayıs, Atatürk'ün ulus egemenliğine dayanan, tam bağımsız yeni bir Türk devleti kurmak amacıyla başlattığı ulusal hareketin ilk adımıdır. Mustafa Kemal Atatürk’ün öncülüğünde 94 yıl önce 19 Mayıs 1919’da emperyalistlere karşı başlatılan ulusal mücadelemiz, aynı zamanda emperyalizmin sömürüsü ve saldırısı altında ezilen tüm uluslara da örnek olmuştur. 19 Mayıs, emperyalizme karşı bağımsızlık, saltanat ve hilafete karşı demokrasi savaşının adıdır.

Zor koşullarda kurulmuş olan Türkiye Cumhuriyeti'nin varlığını koruyabilmesi her şeyden önce Cumhuriyet'in değiştirilemez niteliklerinin, Atatürk ilke ve devrimlerinin yaşatılmasına, üniter devlet yapısının korunmasına bağlıdır

Her ulusun ulusal varlığının ve kimliğinin göstergesi olan değerleri vardır. Ulusal bayramlarımız, Türk Ulusu olarak bizim onurumuzdur, gururumuzdur. Ulus olarak topyekûn katılımla ve coşkuyla kutlanması gereken günlerdir. 19 Mayıs 1919 Türk Ulusu’nun bağımsızlık ve var oluş savaşımının ateşinin yakıldığı gündür. Hiçbir şey bu ulusun bağımsızlığından daha önemli olamaz

Eğitimİş, şimdiye kadar olduğu gibi, bundan sonra da Atatürk’e, devrim ve ilkelerine, Bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’ne, onun değerlerine ve kazanımlarına sahip çıkacaktır.

Eğitimiş olarak,Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyor, başta yüce önderimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bize bağımsızlığımızı kazandıran Kurtuluş Savaşı'nın tüm kahramanlarını saygı ile anıyoruz. 

Ayrıca, 19 Mayıs 2013 saat 20.00’de  bütün Malatya halkını, eski belediye binası alanında başlatılacak olan meşaleli yürüyüşe katılmaya davet ediyoruz."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız