SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Oyuncu 'Ya Bana Bulaşırsa' Diyor!."

A- A+ PAYLAŞ

BtcTurk Yeni Malatyaspor'un teknik direktörü Hikmet Karaman, "Bu işleri konuşurken gerçekten duygularıyla, sahada yaşayan insanların gerçekçi bir dille anlatması gerekiyor. Savaşta masa başı komutanlığı ile cephe komutanlığı çok ayrı şeyler. Dolayısıyla biz teknik adam, sporcu grubu, yöneticiler olarak sahadayız" dedi.

Radyospor'da Spor Kazanı programında Özgür Sancar'a konuşan tecrübeli eknik adam, "Biz, küme düşmemeye oynayan takımların teknik adamları olarak, 'küme düşme kalksın' önerisi doğru değil. Bir kere bunu kamuoyuna istediğimiz gibi anlatamayız. 'Doğru değil' derken, kamuoyu karşısında böyle bir isteğin olumlu bir talep vereceğine inanmıyorum. Dolayısıyla bu başka bir düşünce" diye konuştu.

Karaman, ligin 12 Haziran'da başlayacağını anımsatarak, "Bu işleri konuşurken gerçekten duygularıyla, sahada yaşayan insanların gerçekçi bir dille anlatması gerekiyor. Savaşta masa başı komutanlığı ile cephe komutanlığı çok ayrı şeyler. Dolayısıyla biz teknik adam, sporcu grubu, yöneticiler olarak sahadayız. Örneğin liglerin başlama tarihi ile ilgili bir açıklama yokken hepimiz evdeydik. Evdeyken başka şey düşünüyordum. Oradaki düşüncem tamamen ligin oynanmamasından yanaydı. Neden çünkü her gün televizyon başında ne oldu ne bitti, kovid-19'un tehlike derecesi ne, Bilim Kurulu'ndan, Sağlık Bakanlığımızdan, devletimizden yapılan açıklamaları izliyorduk ve bu bizi tedirgin ediyordu. İşte 'evde kal, çıkma, sosyal mesafeyi koru' gibi... Böyle bir ortamda biz sahada nasıl çalışırız? Evdeyken çalışma mümkün değil diye düşünüyorduk. Ama şimdi federasyonun vermiş olduğu '12 Haziran'da maçlar oynanabilir' diye yaptığı ilk açıklama sonrası geldik antrenmanlara başladık. Komutan ve askerler sahaya indi. Evet, herkes futbolu özlemiş, bu bir gerçek ama bununla birlikte kurallara uyduğunuzda yüzde yüz önlem alamıyorsunuz. Kurallara hangi kulüpler uyabilir? Anadolu'da tesisleşme 1.Lig, 2.Lig, 3.Lig, amatör ligler var... Buralarda bu kurallara uymanın ne kadar mümkün olacağı soru işareti. Sonra ne oldu, testleri yaptırmaya başladık. Negatif çıktıktan sonra hiçbir sorun yok ama içeride pozitif çıktığında birkaç oyuncunun ki biz bunu yaşadık antrenmanımızı iptal etmek zorunda kaldık. Sahada emirler başka, birde hiç sahaya inmeden merkezde karargahta durup fikir üretme başka bir şey. Çünkü sahada her an merkezdeki komutayla sahadaki komuta inanılmaz farklı düşünceler ortaya atabiliyor" diye konuştu.

Sahada oyuncunun gurubunun üçe bölündüğünü ifade eden Karaman, "Bir 'antrenman yapabiliriz', iki 'antrenmana çıkmayalım', üç 'psikolojimiz şuanda bozuk.' Ne oluyor, takımın antrenman yapma motivasyonunu bozuyor. 2-3 gün izin veriyorsunuz veya 'antrenman yapacağız' dediğinizde oyuncu grubunu mu karşınıza alacaksınız? Oyuncu, 'Biz antrenmana devam edersek ve daha çok kişide pozitif çıkarsa ne olacak?' diye soruyor. 'Ya bana bulaşırsa' diyor. Futbol federasyonu bizim karşımızda değil, futbolun içerisinde hepimiz varız. Biz burada sahadakiler, düşüncelerini federasyona yön verecek şekilde açıklayabilmeli ki, hata onları arayıp, 'kulüplerimizde bunları bunları yaşıyoruz, lütfen siz kendi aranızda konuşurken bunları göz önünde bulundurun, kararları daha sağlıklı alabilirsiniz' diyebilmeliyiz" şeklinde konuştu.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

ARŞİV FOTO: Hikmet Karaman'dan, geçtiğimiz günlerde koronavirüs testi için örnek alınırken

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

10 yorum yapılmış

  • Basri (3 yıl önce)
    Yazıklar olsun Malatyaspor Başkanına yönetimine ve bunlara akıl veren akıl hocalarına takımın 12 haziranda sahaya çıkar futbol oynarsa kesin süper ligden küme düşeceğini bildikleri için gülünç bahaneler üretip duygu sömürüsü yaparak belki futbol oynamadan küme düşmekten takımı kurtarırız düşüncesini ortaya atanlar bu organizenin geri tepeceğini hiç düşünmedilermi bu gün diğer takımların taraftarlarının futbol arenasında Malatyasporu ve taraftarlarını gülünç duruma düşürdünüz alay konusu olduk.Takım bu duruma düşmeden aklınız neredeydi Adil Gevrek şansı dedik sandılarki bu şans her zaman devam edecek. Tek keleme size yazıklar olsun ellerinizi Malatyasporun üzerinden çekin artık efsane Malatya sporu gömdünüz sıra bu takıma'mı geldi.
    0
    0
    Yanıtla
  • MEHMET (3 yıl önce)
    Inşallah düşer ne demek kimin kılıcını çalıyorsunuz yazıklar olsun eğer malatyalı isen yok malatyalı değilsen erik kurun neyde bu kadar kinlisin allah senin hâk ettiğin neyse verir inşallah
    0
    0
    Yanıtla
  • Ömer (3 yıl önce)
    Inşallah küme düşer
    0
    0
    Yanıtla
  • İşte bizim taraftarimiz bu...Başka birşey söylemeye gerek yok...Çok yazık cokk...
    0
    0
    Yanıtla
  • Yms06,Her durumda başkan ve ekibini eleştiririm.Bu yönetim umurumuzda değil.Ancak İnşallah düşer diyenlere de kulak asma.Bunlar genellikle malatyaspor taraftarı değiller.Taraftar bir takımın düştükden sonra aynı yere gelmesinin kolay olmadığını iyi bilir.İnşallah ligde kalırız.
    0
    0
    Yanıtla
  • New malatya (3 yıl önce)Ömer isimli kullanıcı yorumuna
    Sana acıyorum Elazığlı!
    0
    0
    Yanıtla
  • Allah seni düşündüğün gibi küme düşürsün
    0
    0
    Yanıtla
  • New malatya (3 yıl önce)
    Bu takımın hiç mi sahibi yok milletvekilleri birlik olup sağlık bakanı ile spor bakanı ile cumhurbaskanı ile acil olarak oturup görüşmeleri lazım. Sahaya çıkacak oyuncu kalmadı ligler en az üç hafta ertelenmeli. Maça bir hafta kala iyilesselerde formsuz çıkacakları için yine oynayamayacaklar bu lig çok adaletsiz oldu
    0
    0
    Yanıtla
  • pasa44 (3 yıl önce)
    Depremde Malatya da en az elazığ kadar etkilendi, depremden sonra en iyi futbolcularımız kaçtı, gitti. elazığ tüm hakları saklı olmak şartıyla ligden çekildi, tff kabul etti. Malatya’ya deprem yetmedi bir de corona virüs çıktı, tüm haklarımız saklı olmak kaydıyla ligden çekilmek hakkımızdır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Paşa44 kardeşim haklısın ama biz bunu deprem sonrasında tam zamanında yapmalıydık.Üstelik takımın iki belkemiği de şehirden gitmişken.Şimdi ister istemez başkalarının hatırı ve gönlü için iş yaptığını kabul edenlerin bu itirazını kim dikkate alır.
    0
    0
    Yanıtla