SON DAKİKA
SON DEPREMLER

O'nu Görevden Almayan Hükümet Yok! Bir Kez Daha..

0
Güncellendi - 2019-02-11 04:23:42
O'nu Görevden Almayan Hükümet Yok! Bir Kez Daha..
A- A+ PAYLAŞ

Malatya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü görevine, 2 ay önce mahkeme kararıyla dönen Derviş Özbay, Cumhurbaşkanlığı atama kararıyla bir kez daha görevden alındı.

25 yılı aşkın memuriyet sürecinde, İş ve İşçi Bulma Kurumu'ndan geçtiği Kültür Müdürlüğü, daha sonra Turizm Müdürlüğü'nün de birleşmesiyle oluşturulan Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü görevini uzun süre yürüten Derviş Özbay (fotoğraftaki), 1990'lı yıllarda ve AKP döneminde birkaç kez görevden alındı, yerine atama yapıldı. Ancak, Özbay her seferinde idari yargıya dava açarak göreve yeniden döndü.

Geçtiğimiz yıl Haziran ayında, Derviş Özbay'ın görevden alınmış olması nedeniyle Levent İskenderoğlu tarafından 2 yıldır vekaleten sürdürülen il müdürlüğü görevine Çetin Şişman atanmıştı. Şişman, 2 ay önce Derviş Özbay'ın Danıştay'ın kararıyla göreve dönmesi üzerine, müdürlük görevini Özbay'a bırakmıştı.

Derviş Özbay, Resmi Gazete'nin 8 Şubat 2019 günkü sayısında yeralan Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndaki görevden almaları kapsayan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile bir kez daha görevden alındı.

Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü'ne yeniden Şişman'ın atanması bekleniyor.

Bu arada, aynı kararnameyle Özbay'la birlikte Bolu, Çorum, Kocaeli ile Sivas İl Kültür ve Turizm Müdürleri de görevden alındı.

Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

FOTOĞRAF: Yeşilyurt Belediye Başkanı ve AKP Yeşilyurt Başkan Adayı Mehmet Çınar (sağdan 2.), 7 Şubat akşamı sosyal medya hesabından "İl Kültür ve Turizm Müdürü Sn. Derviş Özbay ile Banazı Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Sn. Selahattin Yalçınkaya Malatya İl ve İlçe Türküleri dinletisi programına katkılarımızdan dolayı bizlere teşekkür ziyaretinde bulundular" notuyla paylaştığı fotoğrafta Özbay'ın (soldan 2.) son etkinliğini duyurmuştu..

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

15 yorum yapılmış

  • tolga (5 yıl önce)
    adamda kibir filan yok. paraya ihtiyacı yok. iyide yapıyor işini. eskiden beri kalede bahçesi malı mülkü var adamın. hırsız deil. acaba bu adamı niye istemiyorlar. bir düşünmek gerek.
    0
    0
    Yanıtla
  • kadir (5 yıl önce)
    Abemizin kültür diye bir derdi yok, kültür müdürü olmuş. Abemizin avukata para verdiğini de sanmıyorum. Eski dava dilekçelerinin tarihini değiştirip mahkemeye sunar. Belki yakında Ak partiden milletvekili de olur, olmazsa Chp'ye gider.
    0
    0
    Yanıtla
  • 2 mahmut (5 yıl önce)
    Bu kaç etti Rekor kırıyorsunuz bu azim ve mücadeleci ruhunuzu destekliyorum lakin bu işte kim zararlı çıkıyor tabi ki Malatya lı
    0
    0
    Yanıtla
  • VAİZİN OĞLU (5 yıl önce)
    KOLTUK SEVDASI BU OLSA GEREK! BEYEFENDİYİ SANKİ KOLTUĞA JAPON HARİKASIYLA YAPIŞTIRMIŞLAR!
    0
    0
    Yanıtla
  • İLHAN KELEŞ (5 yıl önce)
    Sayın Derviş Bey O Makamda Malatya mıza üst düzeyde Hizmetler Sunmuştur tekrarında o makama Allahın izni ile gelecektir .
    0
    0
    Yanıtla
  • Harun (5 yıl önce)
    He müdür bey he Haziran da 65 yaş sınırından mecburen emekli olacaksın bu seferki kararname Cumhurbaşkanı kararnamesi il müdürü olarak emekli olamıycaksın anladığım kadarıyla jet bir mahkeme kararına ihtiyacın keşkede yılbaşından sonra dilekçeyi verip emekli olsaydın
    0
    0
    Yanıtla
  • Dertli (5 yıl önce)
    Müdür doğdum, müdür ölücem. Dayıştay sağolsun. Mağdurum ben mağdurum!
    0
    0
    Yanıtla
  • hasan (5 yıl önce)
    Bu tür haberleri çıkmasa tanıyan yok.Kültür müdürü böylemi olmalı o kadar festival var (kaysı,film,kiraz,türkü vb)25 senedir hiç görmedik.
    0
    0
    Yanıtla
  • Müdür (5 yıl önce)
    gardaş yeter git de dinlen ne yapacak yeter daha. Bagkoykerde Bı bahçe al güzel kafanı dinle otur emeklinin tadını çıkar.herseyin hayırlısı olsun Allah can sağlığı versin halaoglu.
    0
    0
    Yanıtla
  • vaylog44 (5 yıl önce)
    Müdürüm artık yaşlanmışsın yeter ne yapacaksın bundan sonra birazda din imam işleriyle uğraş hacca git yeter camiye git namazını kıl abdesini al her işin bir sonu var.Gençler gelsin bu gibi yerlere emekliliğin tadını çıkar
    0
    0
    Yanıtla
  • TURGUT ÖZMÜŞ (5 yıl önce)
    Sayın derviş bey,Siz Malatyamız için bir değersiniz, Hizmetleriniz çok güzeldi,Fakat siyasiler kendi adamlarını getirmek için sizlere kıyıyorlar,yazık oluyor Malatyamıza .
    0
    0
    Yanıtla
  • VATANSEVER (5 yıl önce)
    Sayın Müdürüm; Eski DDY Müdürü 7 sefer görevden alındı 8 sefer göreve tekrar geldi malatya lı alışık böyle işlere mücadeleye devam et pes etme
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya (5 yıl önce)
    Kibir abidesi malatya ya ne katmış ne faydası olmuş bu tarz kişilere makam mevki haram
    0
    0
    Yanıtla
  • mehmet ünlü (5 yıl önce)
    malatyada malatyalı müdür olmaz kardeşim bence iyi olmuş alınması
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyalı (5 yıl önce)
    demek ki ,atamalarda bir kriter yok.kimin torpili yüksek ise kritere uyuyor.derviş beyin gidip gelmesi çok görülmemeli.madem öyle sonuna kadar mücadele...
    0
    0
    Yanıtla