SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Özel İdare Bütçesi 57 Milyon

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:11:41
Özel İdare Bütçesi 57 Milyon
A- A+ PAYLAŞ

Malatya İl Genel Meclisi Ekim ayı toplantılarını tamamlarken, İl Özel İdaresi’nin 2013 yılı tahmini bütçesi 57 milyon TL olarak öngörüldü. 

İl Özel İdaresi Salonu’nda Naci Şavata’nın başkanlığında toplanan İl Genel Meclisi, gündemindeki maddelere görüştü. Gündem gereği, İl Özel İdaresi’nin 2013 yılı taslak bütçesi okunurken, taslak bütçeyi okuyan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İrfan Kaya, "1. kat asfalt programı 182 kilometre, 2. kat asfalt programı 226 kilometre, stabilize 350 kilometre, tesviye bakım ve onarım 165 kilometredir. Parasal değerleri ise 1. kat asfalt 25 milyon TL, 2. kat 7 milyon 550 bin TL, stabilize 5 milyon 571 bin TL, tesfiye 5 milyon 267 bin TL, köprü menfez yapımı 5 milyon 678 bin TL, içme suyu 4 milyon 239 bin , sondaj 520 bin TL, kanalizasyon sulama kanalı 3 milyon 362 bin TL, toplamda 57 milyon 405 bin TL olarak belirlendi” ifadelerini kullandı.

Kaya, bu yıl bugüne kadar 310 kilometre 2. kat asfalt yaptıklarını da ifade edip, “Ayrıca grup yollarına da önem verdik. Kale ile Pütürge ilçesi arası 17 kilometre, Merkez Uluköy ile Adıyaman Sincik’e kadar 11,4 kilometre, Duranlar havaalanı yolu 5 kilometre, Hekimhan Yama Dağı yolu 7 kilometre, Akçadağ’da 16 kilometre, Topraktepe’de 7 kilometre, Alhanuşağı’nda da 4 kilometre grup yolunu asfaltladık” diyerek, “Girmediğimiz ilçe kalmadı. Proje dahilinde hizmetler yapıldı” şeklinde konuştu.

Naci Şavata da "İl Özel İdaresi’nin 2013 yılı taslak bütçesi 57 milyon TL olarak hazırlandı. Ancak içeriğini biz dolduracağız" dedi.

Bu arada, gündem gereği Darende ilçesi Çukurkaya arasında 5 kilometre yolun asfaltının malzemesi ilgili belediyece karşılanmak üzere İl Özel İdaresi’nce yapılması kabul edildi.

Toplantıda ayrıca Merkez Tokluca - Eserce arasında içme suyu isale hattının İl Özel İdaresi’nce yapılıp, bu bölgeye Malatya Belediyesi’nce içme suyu verilmesi teklifi ile Bütçe Komisyonu’nda görüşülmek üzere havale edildi.

İl Genel Meclisi’nin kasım ayı toplantısı ise 5 Kasım Pazartesi günü saat 14.00’de yapılmak üzere Ekim toplantıları tamamlandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız