SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Pençe- Kilit Operasyonunda Biri Malatyalı 5 Şehit

Pençe- Kilit Operasyonunda Biri Malatyalı 5 Şehit
A- A+ PAYLAŞ

Milli Savunma Bakanlığı, Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde, PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada 3 askerin şehit olduğunu, 4 askerin yaralandığını bildirdi. Şehit askerlerden birinin Malatyalı Piyade Sözleşmeli Er Celal Tekedereli olduğu öğrenildi. Bu arada yaralı askerlerden Piyade Teğmen Abdulkadir Güler  ve Piyade Uzman Çavuş Onur Doğan da, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayınca, şehit sayısı 5'e yükseldi.

BÖLÜCÜ TERÖRİSTLERLE ÇATIŞMA..
Edinilen bilgilere göre, 24 Mayıs Salı sabah 05.30 sıralarında Kuzey Irak Meluni Dağı bölgesinde bölücü teröristlerle güvenlik kuvvetleri arasında çıkan çatışmada 3 asker şehit oldu, 4'ü ise yaralandı. Yaralı askerlerden 2'si ise hastanede şehit oldu ve şehit sayısı 5'e yükseldi.

Malatya'nın Yaka Mahallesinden olduğu öğrenilen Piyade Sözleşmeli Er 25 yaşındaki Celal Tekedereli'nin (yandaki fotoğrafta), bu çatışmada şehit olan askerler arasında bulunduğu öğrenildi.

BABASI VALİYE VE BAŞKANA SARILIP AĞLADI
Piyade Sözleşmeli Er Celal Tekedereli’nin acı haberi memleketi Malatya’da baba ocağına ulaştı. Askeri yetkililer tarafından verilen haberin ardından sevenleri gözyaşlarına boğulurken, şehidin bekar olduğu öğrenildi.

Şehidin babası Cevat ve annesi Aynur Tekedereli çocuklarının şahadet haberi ile birlikte yıkılırken, şehidin baba ocağının bulunduğu Yeşilyurt ilçesine bağlı Yaka Mahallesi'ndeki ev de Türk bayrakları ile donatıldı.

Malatya Valisi Hulusi Şahin ve Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan da taziye evine gelerek şehidin babası Cevat Tekedereli'ye başsağlığı dileklerini iletti. Şehidin babası bu sırada Vali Şahin ve Başkan Gürkan'a sarılarak ağladı.

Şehidin naaşının işlemlerinin ardından Malatya’ya getirileceği ve Çarşamba günü düzenlenecek askeri törenle defnedileceği öğrenildi.

BAŞSAĞLIĞI MESAJLARI
Milli Savunma Bakanı Akar, Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Piyade Uzman Çavuş Onur Doğan, Piyade Uzman Çavuş Hüseyin Cankaya, Piyade Sözleşmeli Er Celal Tekedereli, Piyade Teğmen Abdulkadir Güler ve Piyade Uzman Çavuş Bican Kapılay için taziye mesajı yayımladı. Akar'ın mesajında şunlar kaydedildi:

"Kahraman silah arkadaşlarımız 24 Mayıs 2022 tarihinde şehit olmuştur. Kahraman şehitlerimize şahsım ve Milli Savunma Bakanlığı mensupları adına Allah'tan rahmet, kederli ailelerine ve asil milletimize başsağlığı ve sabır dilerim."

Vali Hulusi Şahin, yayınladığı başsağlığı mesajında, "Malatya nüfusuna kayıtlı Piyade Sözleşmeli Er Celal Tekedereli 24 Mayıs 2022 tarihinde Irak Meluni Dağında bölücü terör örgütü unsurları ile çıkan çatışma sonucu şehit düşmüştür.

Şehitlerimize Cenab-ı Hak’tan rahmet, kederli ailelerine ve yakınlarına sabır, yaralı askerlerimize acil şifalar diliyorum.Milletimizin başı sağ olsun."dedi.

YARALI TEĞMEN DE ŞEHİT OLDU
MSB'den yapılan açıklamada, çatışmada ağır yaralanarak hastaneye kaldırılan Piyade Teğmen Abdulkadir Güler'in, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olduğu belirtildi.

Açıklamada, "Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralı personelimize de acil şifalar dileriz." ifadeleri kullanıldı.

Milli Savunma Bakanı Akar, Pençe-Kilit operasyon bölgesinde teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Piyade Uzman Çavuş Onur Doğan, Piyade Uzman Çavuş Hüseyin Cankaya, Piyade Sözleşmeli Er Celal Tekedereli ve Piyade Teğmen Abdulkadir Güler için taziye mesajı yayımladı.

Şehit Uzman Çavuş Bican Kapılay'ın şehadet haberi Hatay'daki ailesine verildi
Çatışmada yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit olan Piyade Uzman Çavuş Bican Kapılay'ın şehadet haberi Hatay'ın İskenderun ilçesindeki ailesine verildi.

Askeri erkan ve yetkililer doktor ve psikolog eşliğinde şehidin Modern Evler Mahallesi'ndeki babaevine şehadet haberini ulaştırdı.

Bekar olduğu öğrenilen şehidin babaevine ve sokağa Türk bayrağı asıldı.

Şehit Uzman Çavuş Hüseyin Cankaya'nın şehadet haberi, İzmir'deki ailesine verildi
28 yaşındaki şehit Piyade Uzman Çavuş Hüseyin Cankaya'nın şehadet haberi, İzmir'deki ailesine ulaştırıldı.

Cankaya'nın Bornova'da ailesine acı haberi, Bornova Kaymakamı Fatih Genel ile askeri yetkililer verdi.

Şehidin baba ocağının bulunduğu sokağa, Türk bayrakları asıldı.

Şehit Cankaya'nın nişanlı olduğu ve bu yaz yapılacak düğünle dünyaevine girmeyi planladığı öğrenildi. 

malatyahaber.com- Ankara, Malatya, AA-iha- 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

31 yorum yapılmış

  • paşa44 (1 yıl önce)
    Şehitlerimize rahmet, yakınlarına Cenab-ı Allah'tan sabır diliyorum. Kahrolsun pekaka Yaşasın Türkiye, hayali kürdistan olanın akibeti kabristandır. Malatya ve Türkiye teröristlere mezar olacaktır.
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Ahmet44 (1 yıl önce)
    Mekanın cennet olsun şehidim. Ailesine sabır versin. Şu 6 milletvekili ve belediye başkanları bir araya gelin.Bir işe yaramıyorlar. Şehidimizin ailesine bir ev yapın.Hiç olmazsa bu işe yarayın...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Alparslan (1 yıl önce)
    Emperyalist kuklaları ve onların yerli işbirlikçileri günün birinde ait olduğu yere yani cehenneme gönderilecektir.
    %34
    %66
    Yanıtla
  • serhan (1 yıl önce)
    Allah rahmet eylesin. Mekanı cennet olsun inşaallah. Allah yakınlarına sabr-ı cemiller ihsan eylesin. Aziz Milletimizin başı sağolsun!
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Veli (1 yıl önce)
    Çok üzüldüm; Allah rahmet eylesin, sabırlar versin sevenlerine.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • selçuk (1 yıl önce)
    Rabbim Ailesine sabır versin mekanı Cennet olsun
    %100
    %0
    Yanıtla
  • ventefor (1 yıl önce)
    5 askerimiz “400.000 doları bastıran sülalece vatandaşlık alsın” diye mi şehit oldu?
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Battalgazili (1 yıl önce)
    Admin, benim yorumum neden gösterilmiyor? Muhalefet partilerine yüklendiğim için mi?
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Malatyalı (1 yıl önce)
    Gerçekleri söylüyorum neden yorumu yayınlamıyorsunuz?
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Mehmet (1 yıl önce)
    Yazilacak o kadar cok sey var ki ama ne yazsak kelimeler kifayetsiz kalacak bu insanlarin acisi hepimizn acisi olsa bile ates düştüğü yeri yakiyor ve evlat acısıyla yuregi kavrulan cigeri daglanan o ana babalarin acisini tarif edecek sozcuk yok sanirim. Bunlari gorup eli kanli teror örgütüne ses cikarmayanlarin onlarin siyasi uzantilarini aklamaya calisip her ne sebeple olursa olsun onlarla acik yada örtülü isbirligi yapanlarin koltuk ugruna onlarin kirli oylarina tenezzül edenlerin Allah bin türlü belasini versin.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Seyyah tarihçi (1 yıl önce)
    Kerpiç duvara yaslanmış Bayrağın adıydı Vatan! Mekanın cennet olsun.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ahmet Yalvaç (1 yıl önce)
    Ya Rabbi! Cellecelaluhu Şehidimize Gani Gani Rahmet Etsin Mekanı Cennet-i ALÂ Olsun Kederli Ailesinin Başı Sağolsun Vatanımız Ve Necip Milletimiz Var Olsun
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Orhan tuğrulca (1 yıl önce)
    Rabbim rahmet ile muamele etsin inşallah mekanı cennet olsun.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Hüsnü (1 yıl önce)
    Ruhu şad,mekanı cennet olsun.Ailesinin başı sağolsun.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Murteza (1 yıl önce)
    Çok klişe iki cümle Zengin ve bürokrat evi değil Suriyeliler bu ülkede neden durur ? Bu iki cümle gecenin bir vakti başımızı yastığa koyduğumuzda bu sorunun cevabını düşünelim
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Battalgazili (1 yıl önce)Murteza isimli kullanıcı yorumuna
    Sen de oy verdiğin partinin teröre desteklerini bi sorgula hele.
    %23
    %77
    Yanıtla
  • Yazdıklarımdan partili olduğum mu çıkıyor yoksa fakir fukaranın canının yandığımı. Neden her eleştirmeni kötü görüyorsunuz
    %100
    %0
    Yanıtla
  • alican (1 yıl önce)
    Şehidimin evini gördünüzmü millet içim yandı..gözü doymaz haramzadelerin yüregi acaba sızlarmı.Birileri bu cennet vatan vatan için canını verirkeb bazı şerefsizler garibanları boğarcasına zam yapıyorlar.
    %96
    %4
    Yanıtla
  • 44malatya (1 yıl önce)
    Allah rahmet etsin ailesine sabirlar diliyorum yeter artik
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ruşen ucar (1 yıl önce)
    Aziz ruhu şad olsun
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Efsane Malatyasporlu 1966 (1 yıl önce)
    Rabbim Şehadetini kabul buyursun, mekanı cennet olsun, başta ailesi ve sevenleri olmak üzere tüm milletimizin başı sağolsun.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • MURAT (1 yıl önce)
    İyi bakın, bu vatan evidir!
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Turgay (1 yıl önce)
    Rabbim şehadetini kabul buyursun. Hepimizin başı sağolsun.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • mustafa emre (1 yıl önce)
    Allah rahmet eylesin.mekanları cennet olsun.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mehmet Ali (1 yıl önce)
    Allah Celle Celâlûhu Rahmet eylesin AMİN
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatyasporlu (1 yıl önce)
    Allah C.C. rahmet eylesin, mekanı cennet olsun. Rabbim ailelerine sabır versin.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • mehmet (1 yıl önce)
    Allah rahmet eylesin, mekanları cennet olsun inşaallah.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • mehmet (1 yıl önce)
    Allah rahmet eylesin, mekanları cennet olsun inşaallah.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Hasan (1 yıl önce)
    Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Abdulkadir (1 yıl önce)
    Allah rahmet eylesin, Ailelerine Allah sabırlar versin.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ülkü KOÇAK (1 yıl önce)
    Allah rahmet eylesin. Mekanı cennet olsun. Ailesine sabır dilerim.
    %97
    %3
    Yanıtla