SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Protokol Tamam, Halk Yok!..

A- A+ PAYLAŞ

Yeşilyurt 13.Kiraz Kültür ve Spor Şenliği başladı.

Şenliğin başlaması dolayısıyla ilk olarak Hükümet Konağı önünde Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu. Çelenk sunma , Kiraz Şenliği açılış törenine Vali Halil İbrahim Daşöz, CHP Malatya Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, Malatya Belediye Başkanı Cemal Akın, Malatya Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Demirdağ, Yeşilyurt Kaymakamı Halil Serdar Cevheroğlu, İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mesut Parlak, Malatya Polis MYO Müdürü Recep Özmen, AKP Malatya Milletvekili Adayı Öznur Çalık, CHP Milletvekili Adayı Yusuf Kenan Doğan, DP Milletvekili Adayı Mahmut Yıldırım, işadamı Ahmet Çalık, MEV Başkanı Şaban Taçyıldız, bazı işadamları ile davetliler katıldı.

Çelenk sunma töreninin ardından Yeşilyurt Karakucak Güreş Sahası’nda 13. Kiraz Kültür ve Spor Şenliği töreni düzenlendi. Daha önceki yıllarda yoğun kalabalığın olduğu Şenliklerin başlama törenine geçen yıl olduğu gibi bu yılda protokol ve davetlilerin dışında ilçe halkından hemen hemen hiç kimsenin katılmaması dikkat çekti.

Törende ilk konuşmayı yapan Yeşilyurtlular Derneği Başkanı Mehmet Zeki Akıncı, Dernek olarak sorun ve sıkıntıların çözümüne yönelik olarak çalıştıklarını ve bundan sonrada çalışacaklarını belirtirken, şenlik törenine katılımın olmamasının kendilerini üzdüğünü belirtti. Akıncı, yapılacak olan seçimlerde göreve gelecek Malatya Milletvekillerinin, Malatya’nın sesini daha iyi duyurmaları isteğinde de bulundu.

İlçe Belediye Başkanı Mehmet Kavuk’ta konuşmasında, şenliğin amacının ilçede dayanışmayı artırmak olduğunu, bu şeklikle her yıl bir veya 2 temel atma veya açılış töreninin gerçekleştirildiğini ifade etti.

Yeşilyurt Kaymakamı Halil Serdar Cevheroğlu, bölgede ilk olgunlaşan meyvenin kiraz olduğunu ve dolayısıyla ilk şenliğin Yeşilyurt’ta yapıldığını ve diğer şenliklere de öncülük ettiğini belirterek, “Yeşilyurtlular Derneği Başkanı katılım olamamasına sitem etti. Ancak İstanbul’da yaşayan değerli işadamlarımız her zaman Yeşilyurt halkının kalbindedir. Birde geleneksel hale gelmiş olan Kiraz Şenliğinin bundan sonra oluşturulacak bir Vakıf eliyle yapılması daha uygun olacaktır” dedi.

Malatya Belediye Başkanı Cemal Akın, Yeşilyurt’un ülkemize değerli insanlar yetiştirdiğini bunlar arasında ülkemizin en büyük Üniversitesi olan İstanbul Üniversitesi’nin Rektörü Prof. Dr. Mesut Parlak'ın da bulunduğunu belirtti.

İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mesut Parlak ise “ Bu birliktelik ulusal bütünlüğümüze ve Laik demokratik Cumhuriyet ve ülkemizin aydınlık geleceğine de vesile olacaktır” dedi.

Rektör Parlak’ın konuşması sırasında tören alanına gelen Vali Halil İbrahim Daşöz’de Parlak’ın konuşmasının ardından yaptığı konuşmada Yeşilyurt’un insan gücü açısından şanslı ilçelerimizden biri olduğunu ve işadamlarını ilçelerine önemli katkı sağladığını belirterek, “Bu tür şenlikler insanları bir araya getirmeye de vesile olmaktadır. Bölgemizde yetiştirilen kiraz önemli bir gelir kaynağıdır. Kayısıya alternatif olarak kiraz üretimini daha da artırmak ve sağlıklı kiraz bahçeleri oluşturmalıyız” dedi.

Bu arada Yeşilyurt 13. Kiraz, Kültür ve Spor Şenlikleri çerçevesinde organize edilen toplu nikah ve sünnet şöleni ilçe parkında düzenlendi. Yeşilyurtlu hayırsever işadamlarının destekleriyle 40 çocuk sünnet ettirildi. Çocuklara çeyrek altın ile çeşitli hediyeler verildi.
Şenlik kapsamında geleneksel hale getirilen nikah töreninde ise 14 çiftin resmi nikahı kıyıldı. Nikahı kıyılan çiftlere de çeyrek altın ile çeşitli hediyeler verildi. Çiftlerin nikah şahitliklerini ise Yeşilyurt Kaymakamı Serdar Cevheroğlu, Belediye Başkanı Mehmet Kavuk, Milli Eğitim Vakfı Başkanı Şaban Taçyıldız ve işadamları yaptılar.

Festival kapsamında düzenlenen en iyi kiraz ağacı ve en iyi kiraz yarışmasına 21 yarışmacı katıldı. Yarışma sonucunda en iyi kiraz ağacı dalında üretici Doğan Uçar, en iyi kiraz dalında ise üretici Emin Gölgeli birinci oldu. Dereceye girenlere çeşitli hediyeler verildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız