SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Rabbim Kimseyi Afganların Durumuna Düşürmesin'

0
Güncellendi - 2021-08-14 00:36:14
'Rabbim Kimseyi Afganların Durumuna Düşürmesin'
A- A+ PAYLAŞ

"ESERLERİMİZLE, HİZMETLERİMİZLE ÖVÜNÜYORUZ".. AKP MKYK üyesi Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, Yazıhan ilçesinde temaslarda bulundu. Vatandaşlar tarafından samimiyetle karşılanan Tüfenkci, incelemelerde bulunarak vatandaşların sorunlarını dinledi.

Tarımsal üretim konusunda iyi bir noktada olan Yazıhan’da çiftçilerin işlerini kolaylaştırmak adına bir çok projeyi gerçekleştireceklerini belirten Tüfenkci, “Türkiye bir yangın yerinden geçiyor, ciğerlerimiz yanıyor. Bir yandan salgınla mücadele ediyoruz, bir yanda selle mücadele ediyoruz. AK Parti olarak Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde vatandaşın yanında olmaya çalışıyoruz. Dünya ticareti küçülürken dünya bu salgın da kavrulurken, buğday fiyatları petrol fiyatları yükselirken biz bu salgını en az hasarla atlatma noktasında gayret gösteriyoruz. Türkiye’de 700 milyona yakın esnafımıza destek verdik, çiftçimize destek verdik. Elbette ki yeterli değil. Malatya için kayısı önemli onun için lisanslı depo yaptık ve çiftimizde oluşan fiyatlardan memnun. Biz dün olduğumuz gibi bugün de vatandaşımızın yanındayız. Yazıhan’a hayvan OSB’yi yapıyoruz. Seracılık OSB’yi yapıyoruz. Yazıhan çiftçisi için yapıyoruz. Yazıhan’a entegre devlet hastanesi yapacağız. Bu Yazıhan’ın daha yaşanılabilir bir hal alması demek. AK Parti Belediyesi’nden önce Yazıhan nasıldı, şimdi ise bir belediye ve bir şehir görünümü kazandı. Yazıhan’a arıtma tesisi yapıyoruz, alt yapısını yapıyoruz niye çevreye duyarlı olduğunuz için. Gittiğimiz her yerde grup yollarının birinci katını ikinci katını asfaltlı bir şekilde gördük. Daha yaşanılabilir Malatya oluşturma, daha yaşanılabilir bir Yazıhan oluşturma noktasında gayret gösteriyoruz. İnsanı yaşatalım ki devlet yaşasın istiyoruz. Buradaki insanlarımız kazansın, mutlu olsun. Eksiklerimiz var mı elbette ki var ama bunu zamanla sizler bizlere destek verdikçe çözecek de halledecek de bizleriz” dedi.

Covid-19 sürecinde yaşanan zorluklara rağmen işsizlik rakamlarının düştüğüne dikkat çeken Tüfenkci, “Cumhurbaşkanımız duruşuyla Türkiye’nin bekası birlik ve beraberliği noktasında gayret gösteriyor. Ekonomimiz bütün bu olumsuzluklara rağmen yolunda ilerliyor. İhracatımız artmaya devam ediyor. Bir yandan işsizlik rakamlarımız düşmeye başladı, bir yandan da üretimimiz artıyor. Salgın biraz daha azaldığında İnsanlar aşılamaya rağbet gösterdiğinde çok daha farklı noktalara geleceğimize kimsenin şüphesi olmasın. Biz eserlerimizle övünüyoruz, hizmetlerimizle övünüyoruz. Buraya yöresel pazar yapacağız. Niye, buradaki üreticilerimizin, çiftçilerimizin ve ev hanımlarımızın el ürünleri emekleri zayi olmasın diye. Çünkü Yazıhan’ı seviyoruz, Yazıhan’ın insanlarını seviyoruz. Biz sizlerin içerisinden çıkan kardeşleriniz olarak her daim yanınızdayız, yanınızda olmaya da devam edeceğiz. Sorunlar hallolur. Evimizin içinde de bardağımız kırılıyor, tabağını kırılıyor, musluğumuz bozuluyor. Bunları büyütmemek lazım. Esas sahip çıkmamız mesele Türkiye’nin birlik ve beraberliği Türkiye’nin geleceği” dedi.

Göçmen konusuna da değinen Tüfenkci, şunları söyledi :

“Rabbim kimseyi Afganların durumuna düşürmesin. Oradan oraya savruluyorlar. Evet biz misafirperveriz ama ülkemizi de yolgeçen hanına çevirmeyeceğiz. Avrupa’nın Türkiye’yi mülteci çöplüğe gibi görmesine de izin vermeyeceğiz. Bunların gereğini de yapıyoruz. Biz Suriye sınırına 900 kilometrelik duvar ördük. Şimdi İran ve Irak sınırlarımıza da bu duvarları örüyoruz. Biz kendi sınırlarımızı ve coğrafyamızı koruyoruz. Memnun muyuz değiliz ama oynanan oyunlara baktığımızda Suriye’deki oyunlara ses çıkarmayanlar, Afganistan’da yapılan zulme ses çıkartamayanlar mülteciler üzerinden AK Partiyi ve Cumhurbaşkanımızı yıpratmaya çalışıyorlar. Bu oyunu da sizler bozacaksınız. Türkiye’yi kaosa sürüklemeye çalışanlar, algı oluşturanlar Malatya’ya geldiklerinde Yazıhan’a geldiklerinde eserleri ve hizmetleri görecekler. Biz birbirimize sahip çıktığımız zaman kimseyi ötekileştirmesek Türkiye önümüzdeki dönemlerde çok daha iyi noktaya gelecek.”

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

25 yorum yapılmış

  • MUSTAFA (2 yıl önce)
    Mülteci nüfusu bir şehrin kendi nüfusundan fazla ise bu sorundur. Gaziantep ve Şanlıurfa da 700 er bin suriyeli olduğu söyleniyor. Bu bir ülkenin veya şehrin kaldırabileceği bir sorun değildir. Sizler için her şey güzel. Bu sığınmacıların hiç birisi gönüllü olarak bu ülkeden gitmez. Avrupa daa almadı almaz. Bu ülkenin kalbine öyle büyük bir dinamit yerleştiriyorsunuz ki, gelecekte ülkemizi çok kötü günler bekliyor. Sizin bu akılsız politikalarınız yüzünden.
    0
    0
    Yanıtla
  • Selami (2 yıl önce)
    cümleler hep Allah yardım etsinle başlıyor lakin her seferinde ihale bize kalıyor kandırılmaya çalışılan Allah mı yoksa vatandaş mı
    0
    0
    Yanıtla
  • 44malatya (2 yıl önce)
    vatanini milletini bayragini seven Kacmaz sayin vekil maasiniz 30 binlira afkanlari cok seviyorsaniz 4 afkanini masraflarini karsilayin
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa Bulut (2 yıl önce)
    ‘’Milleti yaşat ki devlet yaşasın’’,’’Allah kimseyi Afganistan’ın durumuna düşürmesin’’. Meseleyi çözmüş gözüküyor Tüfenk’çi. Az kaldı. Bu millet sizi de çözecek inş.
    0
    0
    Yanıtla
  • yavuz44 (2 yıl önce)
    Siz Akp'liler bu kafayla bizi mülteci ettiniz anlaşılan siz akıllanmayacaksınız sizde seçimden sonra onlarla birlikte gidersiniz artık
    0
    0
    Yanıtla
  • alp (2 yıl önce)
    Boş edebiyat, hep halktan kopuk olmanin sonuclari bunlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • orhan ince (2 yıl önce)
    3 suriyeli 3 te afganlı alıp işyerinizde çalıştırın düne kadar suriyelilerin durumuna düşürmesin diyordunuz bu gün klalkmış afganlıların durumuna düşürmesin diyorsun ben bu ülkede 2.000 bin emekli maaşı ile geçinmeye çalışıyorum siz anlıyormusunuz her gün aynı yapılan hizmetleri dönderip tekrar ediyorsunuz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Suleyman Demir (2 yıl önce)
    Sayın Bülent Tufenkci Eminim ki eviniz/evleriniz normal bir orta halli vatandaşın evinden çok büyüktür. En az 10 Afgan veya Suriye'li göçmeni evinizde barındırabilirsiniz. Böylece dışarıda ne yaptıkları belli olmayan serseri mayın gibi gezmezler. Böylelikle milletin vekili olarak az konuşur, çok iş yapar, millete örnek olursunuz.
    0
    0
    Yanıtla
  • berk (2 yıl önce)
    sayın vekil covid 19 döneminde sen afganlıyı getiriyorsun eylülün 20 sinde covid 19 vaka sayısı artacak
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (2 yıl önce)
    Yahu istemiyoruz mülteci neden bize Ensar muhacir edebiyatı yapıyorsun
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (2 yıl önce)
    Allah bızıde sizin gibılerın eline düşürmesin amin
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (2 yıl önce)
    Sayın vekilim üç gün önce Ankara'da Suriyeliler tarafından öldürülen gencimizden, yine geçen hafta İstanbul'da Afganlılar tarafından kafası taşla ezilerek katledilen vatandaştan da keşke bahsetseydiniz??
    0
    0
    Yanıtla
  • huzur (2 yıl önce)
    Allah Suriyeli'ye Afganlı'ya yardım etsin.Onlar kardeşiniz biz değiliz.Onlara zorda biz değiliz.Millet bangır bangır bağırıyor iş yok açız diye çay dağıtıyorsunuz.Her defasında yazıyoruz hiç birinizin umrunda değil. 2 Yıl oldu iş bulamıyoruz.2 yıldır beş kuruş gelir yok ve olmadık borçlara girdik.Çocuğumun ilacını alamıyorum.(İnandırıcı değil değil mi hadi ordan bir çay verin) Zor durumda olan kardeşleriniz elinde en kral telefonlarla geziyor.Nerdeyse cennet hayatı yaşıyorlar.İşkur 35 yaş üstüne alım yapmıyor.Asla hakkım helal değil.Siz aça durun millet bahçelerinizi ,siz duymayı verin milletin sesini.Rab var,hesap var,nizam var...
    0
    0
    Yanıtla
  • Aydın (2 yıl önce)
    Sizler de yakında bizleri bu hale düşünürsünüz.
    0
    0
    Yanıtla
  • irfan (2 yıl önce)
    gelen afganlılar oranın suç işlemiş suça karışmış abd ye uşaklık yapmış çar çakal suçlu ve katiller sürüsü bunu anlamamak için akp li olmak gerek
    0
    0
    Yanıtla
  • koray (2 yıl önce)
    Afganları bırak da Sn.Tüfekçi Burhan Kuzu dan bahset biraz bize.
    0
    0
    Yanıtla
  • Buyrun bir çay da siz için
    0
    0
    Yanıtla
  • erol (2 yıl önce)
    Bu gelen Afganlılar, Taliban’a ihanet edenler değiller se ,neden ülkelerinde kaçıyorlar. Yoksa müslüman değiller mi?
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalıyım4444 (2 yıl önce)
    Açıklamaları şaşkınlıkla okudum söylemek istediğimiz çok şey var ama susuyoruz. Malatya artık akp den vazgeçsin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Suat (2 yıl önce)
    Sayın vekil bizlerinde durumu onlardan farklı değil kendi ülkemizde mülteci gibiyiz sayenizde hayat sadece size ve sizin gibi elit paralı ayrıcalıkları farklı insanlara güzel gerisi teferruat
    0
    0
    Yanıtla
  • Nuri (2 yıl önce)
    Sayın Milletvekili, Neredeyse 1 aydır TV de Afganlılarla ilgili yapılan haberler,oturumlar sizin söyledikleriniz gibi çok da masum olduklarını doğrulamıyor?Kime inanacağız?
    0
    0
    Yanıtla
  • Bülent (2 yıl önce)
    AKP MKYK üyesi Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci ye buradan soruyorum Zindaşti denen uyuşturucu baronunun Hakkari sınır kapısından kaçması olayının içinde ismi geçiyor. Bu olay hakkında ne zaman konuşacak. Susuyorsa
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (2 yıl önce)Bülent isimli kullanıcı yorumuna
    Kardeş zamanı gelince susmak çare sağlamayacak merak etme
    0
    0
    Yanıtla
  • Cezmi (2 yıl önce)
    Baba kiralar 2500 3000 lira olmus. Üzüm 10-15 tl bandında. Eve meyve alamiyorum cok sukur. Manzaram boğaza karşı olsun isterdim ama sancaktar mezarligina bakıyor. Malatyasporla teselli olurum diyorum fakat Adil bey 2. ve 3. ligden oyuncu topluyor takım düsecek sanirim, o da uzecek. Kısaca böyle
    0
    0
    Yanıtla
  • Kamil can (2 yıl önce)Cezmi isimli kullanıcı yorumuna
    Kesinlikle güzel özetlemişsin ????
    0
    0
    Yanıtla