SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Recai Kutan Boztepe Barajı Onarıma Alınıyor

A- A+ PAYLAŞ

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü (DSİ), Boztepe Recai Kutan Barajı’nın onarıma alınacağını açıkladı.

DSİ Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, 29 bin 750 dekar araziye sulama hizmeti vermek amacıyla inşa edilen Boztepe Recai Kutan Barajı’nın onarımı için bir ihale düzenlendiği bildirildi.

İhaleye ilişkin yapılan açıklamada, Boztepe Recai Kutan Barajı’nda çok sayıda onarım ve imalat yapılacağı belirtildi.

Söz konusu ihalenin Özel Teknik Şartnamesi’nde, ihale kapsamında yapılacak işler şöyle sıralandı: “Malatya Boztepe Recai Kutan Barajı dipsavağında bulunan, havalandırma sistemi imalatı, cebri boru boya ve bakımı, vana değişimi vb. mekanik tesisatların değişimi bakımı onarımı, derivasyon tüneli ile kret aydınlatma sistemleri ile elektrik panoları vb. elektrik tesisatında değişimi bakımı onarımının yanı sıra, vana odasını sudan koruma amaçlı dreneaj imalatı, derivasyon tünelinde cebri boruyu koruma amaçlı sinüs oluklu PVC esaslı ondoline kaplama imalatı, vana odasını sudan koruma amaçlı drenaj imalatı, havalandırma odasına ulaşımı sağlayacak şekilde kazı ve betonarme merdiven imalatı, çeşitli demir imalatları”.

Boztepe Recai Kutan Barajı onarım ihalesinin, DSİ Malatya 92. Şube Müdürlüğü’nde 16 Kasım 2020 tarihinde yapılacağı öğrenildi.

DSİ Genel Müdürlüğü açıklamasında, ihale kapsamındaki Boztepe Recai Kutan Barajı onarımının 1 yıl süreceği bildirildi.

Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

FOTO: Arşiv

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

16 yorum yapılmış

  • 44 (3 yıl önce)
    Malatya haber sizde en azında gazetenizde birkaç cümle ile eleştirebilirsiniz şüphesiz kalem kılıçtan kesindir .
    0
    0
    Yanıtla
  • 44 (3 yıl önce)
    3.etap pompaj sulama projesi ödenek yokluğundan ihale yapılmadı,eski denilen daha faaliyete geçeli 2 yıl oldu bakım onarım ihalesi yapılıyor dsi müdürü, başta siz olmak üzere yöneticiler ne yapıyorsunuz koltuklarınizda sağlam oturun...????
    0
    0
    Yanıtla
  • mehmet (3 yıl önce)
    Bu barajın çok yakınından aktif Malatya Ovacık Fayı geçiyor. Benden söylemesi.
    0
    0
    Yanıtla
  • kral (3 yıl önce)
    Boş yorum boş adam, eee kardeşim karayolları bölge müdürlüğüde elazığda yaptığı, senin belediyenin 40 yılda yapamayacağı geçitler yaptı malatya merkeze, bunu söylemiyor boş boş yorum yapıyorsun...
    0
    0
    Yanıtla
  • abdulvahap (3 yıl önce)
    tüm malatya halkını bilgilendirmek için söylüyorum özellikle bölge müdürlüklerinin elaığda olduğu kurumların malatyaya yaptığı tüm yatırımları araştırın bakın hiç birinde işler normal işlemiyo yapıaln yatırımların hepsi sorunlu bu kurumların baışınıda özellikle karayolları DSİ bu bölge müdürlüklerinie bağlı diğer illerde yapılan tarırımlar hem zaman açısından hemde işin kalitesi açısından hiç biri sorun yaşamıyoken malatyanınkiler hep sorunlu ben adım gibi eminimki kalitesizlik kasten yapılıyo önemsenmiyo bu iddiam ulu orta iddia değil kesin olan iddia bunu araştırıp halledecek kesim kesinlikle milletvekilleridir ama neden hiç peşine düşmüyolar anlamıyorum bunlara verdiğim oy cumhurbaşkanımız için veridiğim oy cumhurbaşkanımıza helal olsun ama bu vekillere hakkımı helal etmiyorum haram olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (3 yıl önce)
    Faaliyete gireli 2 yıl olmuş hemen bakım onarıma giriliyor.bunu DSİ Malatya il müdürünün çıkıp açıklaması gerekiyor.yapim aşamasında kontrolün yapılmadığı belli.
    0
    0
    Yanıtla
  • Çavuşoğlu (3 yıl önce)
    Parti şu veya bu farketmez öyle Bir duruma getirdilerki bizleri insanın aklına hemen Yolsuzluk geliyor varsada yapanın yanına kar kalıyor Tabiki yalnız bu Dünyada taaki o çukura girene kadar
    0
    0
    Yanıtla
  • Talip (3 yıl önce)
    Aynen; Karahan Tüneli, dans eden ve şehrin Batı çıkışı için alternatif olmayan Turgut Özal viyadüğü, Kuzey Çevre Yolu, 50 metre genişlikte olacağı söylenen Güney Kuşak Yolu, Fi tarihinde geleceği söylenen Hızlı Tren ve daha niceleri gibi.Liyakat yok, işi bilen yok, denetim yok, Yapım aşamasında bu işleri kimler kontrol ediyor, kimler geçici ve kesin kabulleri yapıyor, kimlere kaynak aktarılıyor, kimler korunup kollanıyor? Bir iş neden iki üç defa tekrar tekrar yapılıyor.Hesap sorma, hesap verme mekanizmaları neden işletilmiyor?
    0
    0
    Yanıtla
  • Kursad Karakus (3 yıl önce)
    Arkadaşım Barajlarda bakım ve onarımı olmazsa o baraj ayakta kalmaz bilip bilmeden herseye yorum yapmayın
    0
    0
    Yanıtla
  • şahin (3 yıl önce)
    Eğer bir yıl onarımı sürecekse bir yıl sular yok demek buda o bölgedeki çiftçinin ölümü demek herkes oraya güvenerek krediler çekti borçlandı bunları kim karşılayacak bu nasıl bir iş bu baraj yapılırken denetlen me dimi bunun hesabını bu çiftçiye kim verecek yazık çok yazık
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (3 yıl önce)
    Yapın iyi denetlemeyin teslim alın kısa sürede arızalar çıksın yeniden yapın bu döngü sürüp gitsin yahu Allah aşkına bu ülkede yanlış yapanlara ne zaman gel Arkadaş bu yanlışını düzelt denecek.
    0
    0
    Yanıtla
  • Vatandaş rıza (3 yıl önce)
    Viyadük yapılır bir yıl sonra bakıma alınır. Baraj yapılır aynısı.. Otoyol yapılır üç ay sonra yama başlar. Yiyin için efendiler. Ikna tıkına. Millet aç. Siz toksunuz. Nasıl olsa
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (3 yıl önce)
    Yandaş yapti en kalitesiz malzeme kullandi şimdi de 2 misli para harcanıyor ki 2 sene idare edecek yandaşa para aktarma yapmak için bi daha olmadı bi daha olmadı bi daha bizim halk vatandaş millet ayakta uyuyor aktar yandaşa aktar yandaşa hikaye böyle devam göstermelik bir baraj zaten göz boyaması suyun en çok lazım olduğu zamanda baraj yok niye yaptın o zama
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (3 yıl önce)
    Bu baraj daha ne zaman yapıldı ki bu kadar bakıma ihtiyacı var. Barajın değişmeyen geriye nesi kalıyor. Neden bunların hesabı sorulmuyor. Birilerinin yaptığı hata veya usulsüzlüklerin cezasını bu halk niçin çekiyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kim kime neyi soracak. Alt mahkeme üst mahkemenin kararını dikkate almıyor.Danıştay sayıştay söylediği ile kalıyor hiç bir basın doğru dürüst yazmıyor.İhaleler gizli yapılıyor. Ne sistem kalmış ne adalet. Yeni sistem bu Yapan belli yaptıran belli yapacak olan belli.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa bey yeni bir baraj yapılacak eskisinin yerine::))
    0
    0
    Yanıtla