SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Rektör Kızılay, Nabız Yokladı Ve..

Rektör Kızılay, Nabız Yokladı Ve..
A- A+ PAYLAŞ

14 Mayıs'ta yapılacak seçimlerde Malatya'da AKP'den milletvekili aday adayı olacağı konuşulan isimlerden İnönü Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ahmet Kızılay'ın, kamu görevinden istifa için tanınan son süre öncesi Ankara'da yaptığı temasların ardından siyasete girmekten vazgeçtiği belirtiliyor.

Uzun süredir AKP'den aday olmayı planladığı ifade edilen Prof.Dr. Kızılay'ın, Ankara'da yaptığı girişimlerde 'olumlu sinyal' alamayınca, siyasete girme düşüncesini yaşama geçirmekten vazgeçip, 1 yıl süresinin kaldığı rektörlük görevine devam etmeyi uygun gördüğü öne sürüldü.

Bu arada, milletvekili aday adayı olabilmeleri için 16 Mart akşamına kadar parti yönetimindeki görevlerinden istifa etmeleri gereken AKP Malatya İl Başkanı İhsan Koca ile İyi Parti Malatya İl Başkanı Hakan Yılmaz'ın da, partideki yönetici görevlerinde kalmayı uygun gördükleri belirtildi.

Yüksek Seçim Kurulunun (YSK), 14 Mayıs'taki seçimlerde milletvekili aday adayı olmak isteyenlerin görevlerinden çekilmelerine yönelik kararı doğrultusunda, hakimler ve savcıların, yüksek yargı organı mensuplarının, yüksek öğretim kurumlarındaki öğretim elemanlarının, Yükseköğretim Kurulu üyelerinin, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu üyelerinin, kamu kurum ve kuruluşlarında memur statüsündeki görevliler ile yaptıkları hizmet bakımından işçi niteliği taşımayan diğer kamu görevlilerinin, belediye başkanlarının, subayların ve astsubayların, siyasi partilerin il ve ilçe yönetim kurulu başkan ve üyelerinin, belediye meclisi üyelerinin, il genel meclisi üyelerinin, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları ile sendikalar, kamu bankaları ile üst birliklerin ve bunların üst kuruluşlarının ve katıldıkları teşebbüslerin veya ortaklıkların yönetim ve denetim kurullarındakilerin görevlerinden ayrılma süresi 16 Mart Perşembe günü 17.00'de dolmuştu.

Ayrıca, kamu görevlilerinden emeklilik dilekçesi verip aday olacakların da emeklilik dilekçelerini sunma süresi aynı saat itibarıyla sona ermişti.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

24 yorum yapılmış

  • hasip (5 ay önce)
    23 nisan çocuk bayramında ankaraya götürsünler, bir günlüpüne milletvekili olsun... zavallıcık içinde kalmasın bu uhte...
    0
    0
    Yanıtla
  • Asas44 (1 yıl önce)
    Bence o üniversitenin patronu genel sekreter bu adamdan daha havali general benim diye gezen bir kafa Ahmet Kızılay millett vekili olsa genel sekreter ne dese onu yapar dururdu
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Sencer (1 yıl önce)
    Genel sekreterler akademisyen olur hadi olmadı bilgili olur kendini beğenmiş ve hiç bir bilgisi vasfı olmayan birini genel sekreter yaptın sonra adam seni dinlemiyor bile gölge rektörlük yapıyor o yüzden vekil adayı olma diğer rektörler gibi süren dolsun Malatya'dan git
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Fehmi Yüksel (1 yıl önce)
    Tıp alanında, doktorlukta iyidir eyvallah amma ne yöneticilik ne de siyaset bence yapmamalı, oldukça pasif sessiz bir karakter mv yapamaz, üni de geriledi zaten, seçilmediği isabetli olmuş, gerçi seçilse de seçilmese de bunlara oy zaten yok, bitti o devir
    %95
    %5
    Yanıtla
  • neresi iyi... nereni muayene ettirdin...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Kenan (1 yıl önce)
    Üniversite ve hastaneyi yönetmeyi beceremeyen şahsiyet Sayıştay denetimine takılan onlarca ucu açık usulsüzlük daha niceleri Çok isabetli bir karar vermiş Malatya ve Akparti çok büyük bir fırsat kaçırdı malatya ve akpartiyi şaha kaldıracak bir profil ve potansiyel Allah aşkına getirildikleri ve verilen makam mevkileri kendi egolarını tatmin etmek için kullanan ve o koltuğun verdiği gücü insanları tehdit ederek kullananlar asla risk almazlar baktı AKP bu seçimde kaybedecek rezil rüsva olacaklar kenara çekildi özlemek için alan açtı kendisine
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Murat (1 yıl önce)
    Gitseydi üniversiteye çok faydası olurdu, fırsat kaçmış ne yazık ki
    %100
    %0
    Yanıtla
  • katip (1 yıl önce)
    İlk rektör seçilirken verdiği sözleri hatırlayın. İnönü Üniversitesini Dünyada kaçıncı sıraya getirdi? Bu sorunun cevabını versin.
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Nobel (1 yıl önce)
    Ak Parti Sn Prof. Dr. Rektör Ahmet Kızılay hocayı milletvekili adayı yapmayarak tarihi bir fırsatı kaçırdı... Türkiye çapında en az oyları yüzde 3.1 azalır. Akademik yönden tüm dünyanın tanıdığı ve dünya bilim camiasının çalışmalarını heyacanla ve dörtgözle beklediği nobellik bir bilim insanını kaybetti.. Yazık etti..
    %29
    %71
    Yanıtla
  • Malatya 44 (1 yıl önce)Nobel isimli kullanıcı yorumuna
    Gerçekten yazık oldu. Doktorasını bitirmiş gelinini 1 bilemedim 2 ayda ogretim Üyesi yaptı. Orada emektar olan personelini sağa sola kaçırdı.Hiç adil biri değil kusura bakmayın.
    %86
    %14
    Yanıtla
  • kaytan (1 yıl önce)
    Kaytan ve badem bıyık bir arada... ne kadar sevimli
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Temiz (1 yıl önce)
    Deprem sadece çürük binaları ortaya çıkarmadı, liyakatsizleri de ortaya çıkardı... Bir insan koltuğa oturdumu, o koltuğu hem cüssesiyle hem de bilgi ve becerisiyle dolduracak...
    %96
    %4
    Yanıtla
  • hacı ali (1 yıl önce)
    rektör olarak ne yaptınız ki vekil olarak yapasınız
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Malatyalı (1 yıl önce)
    2020 depreminden sonra uzmanların Malatya için verdikleri mesajlara rağmen 2021 de İNOSAR'ı kapatan bu rektör öngörüsüzlüğün kitabını yazmıştır. Hele üniversiteyi yönetmek için kurduğu kadro, liyakatsizlik ile ilgili eğitimlerde örnek olarak incelenebilecek kalite(sizlik)tedir. Herşeyden önce su soru sorulmalıdır. Bu kişi üniversiteye hangi artı değeri katmıştır ki, Malatya'ya da faydası olsun. Gerçekten ne verebilir Malatya'ya? Ha üniversitede yaptığı gibi hülle atamalarla gerçekten makamları hakkeden hiç kimseye fırsat vermez, harcıalem kişilerle doldururdu Malatya bürokrasisini. Daha yazacak çok şey var ama şimdi aklıma geldi, hiç değmez bu ve bunun gibiler için.
    %96
    %4
    Yanıtla
  • Malatya (1 yıl önce)
    Keşke siyasete girseydi niz en azından akçeli işlerden uzak dururdunuz.
    %87
    %13
    Yanıtla
  • yıldırım (1 yıl önce)
    üniversiteyi yönetemeyen bir kişi malatyayı nasıl temsil edecek.. adamın üniversitede haberi yok yardımcılarına ve genelsekretere herşeyi bırakmış. malatyaya yazık olurdu
    %96
    %4
    Yanıtla
  • tirek (1 yıl önce)
    Bıyıklar yetmedi desene üstat...
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Hasan YİĞİTLER (1 yıl önce)
    Hocamın bu fotoğrafı AKP' den aday adayı olması için iyi. İslamcı bir havası var! Şu andaki AKP vekillerinden (bu anlamda) fazlası var eksiği yok! LİYAKAT Mİ DEDİNİZ? O NE !!!
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Ali Ekber (1 yıl önce)
    Malatya için değerli bir insan, gerçek bir bilim adamı doğru bir seçim yapmış.
    %15
    %85
    Yanıtla
  • köprülü (1 yıl önce)
    Bunlara yirmi yıl önce, bir zaman gelecek rektör olacaksın denilseydi, belki de şunu söyleyeceklerdi "Git be benimle kafa mı buluyorsun"
    %86
    %14
    Yanıtla
  • MUSTAFA (1 yıl önce)
    Nedir bu koltuk sevdası, şu üç günlük dünyada. Olmasanız ne olacak. Aç mı kalacaksınız. Bu ne bitmek tükenmek bilmeyen nefs ve ihtiras. Dempremde binlerce insanımız toprak altında kaldı yaşamını yitirdi.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Tahir (1 yıl önce)
    Ahmet beyin memnuniyet politikası demek ki işe yaramadı... Bence rektörlük daha iyi, dünyanın en risksiz kazancı bol işi türkiyede rektör olmak...Sahi, rektör olmak için istenen şartlar neler?
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Malatya 44 (1 yıl önce)
    Isabetli bir karar olmuş. Seçilemezdi. Bir cok insanın hakkını yedi. Bedduasını aldı.
    %79
    %21
    Yanıtla
  • Malatya (1 yıl önce)
    Rektörlüğü başettın vekillik kaldı
    %82
    %18
    Yanıtla