SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Rektör Prof.Dr. Kızılay'dan Öğrencilere Tavsiyeler

Rektör Prof.Dr. Kızılay'dan Öğrencilere Tavsiyeler
A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, söyleşi programında öğrencilere tavsiyelerde bulunup, işini severek yapmanın ya da yapılan işi sevmenin öneminin altını çizdi.

Kızılay, Malatya Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Meslek Yüksekokulunda düzenlenen “Kariyer Söyleşisi” programına katıldı. Rektör Kızılay öğrencilerle tecrübelerini paylaşarak kariyer planlamalarına ilişkin tavsiyelerde bulundu.

Malatya OSB Meslek Yüksekokulunun başlattığı Kariyer Söyleşileri dizisinin ilkinin düzenlendiği program, Malatya OSB Meslek Yüksekokulu Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın okunmasının akabinde Rektör Danışmanı ve Malatya OSB Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Cemal Koyunoğlu’nun yaptığı açılış konuşmasıyla başlayan etkinliğe akademik personel ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Rektör Kızılay’dan öğrencilere tavsiyeler
Söyleşide mesleki kariyerini ve eğitim hayatını anlatan Rektör Kızılay, öğrencilik yıllarında kariyer hedeflerinin belirlenmesinin en az çalışmak kadar önemli olduğuna vurgu yaptı. Başarılı bir öğrencilik hayatı geçirdiğini ifade eden Kızılay, eğitim hayatının başından itibaren hekimlik mesleğine ilgisi olduğunu kaydetti. Kızılay, ayrıca işini severek yapmanın ya da yapılan işi sevmenin öneminin altını çizerek öğrencilere tavsiyelerde bulundu.

“Öğrencilerimiz iş hayatına hazır olarak mezun oluyorlar”
Malatya OSB Meslek Yüksekokulunda uygulanan 3+1 eğitim modeline de değinen Rektör Kızılay, öğrencilerin bu uygulamayla eğitim öğretim sürecinin üç dönemini okulda teorik ve atölyelerdeki uygulamalı eğitimle, bir dönemini ise doğrudan iş sahasında deneyim kazanarak tamamladığını ve böylece çalışma yaşamına daha hazır olarak mezun olduğunu hatırlattı.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Zafer Demir (2 yıl önce)
    Doğru işini severek yaptığı için kişiye özel ilanlarla üniversiteyi ahbap çavuş ile doldurdu. Şikayetlere uyduruk cevaplar verip eliyle gözünü kapattı. Dostları danışman müdür yaptı. Osb ye nedense Elektrikçi Teomanın öneriyle doldurdu. Yöneticilikten anlamayan birini gitti müdür yaptı. Başörtüsü ile dertlerini anlatan kendileri ayrımcılığa düştü. Ey koyunoğlu düşmez kalkmaz bir Allah. Bu dünyanın öbür tarafıda var iki elim yakanda olacak. . Rektör arkanda ya sen korkma Allah var gam yok. Elbet birgün Allahım emanetini Allaha teslim edeceksin. Soracaklar nasıl bilirdiniz hakkınızı helal ediyor musunuz diye. Bende orada olacağım. Benim cümlelerimi de duyacaksın. Korkma sen Rektörün o işi de çözer.
    %67
    %33
    Yanıtla