SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Rektör Prof.Dr. Bentli: 'MTÜ Yeni Eğitim Öğretim Yılına Hazır'

Rektör Prof.Dr. Bentli: 'MTÜ Yeni Eğitim Öğretim Yılına Hazır'
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Turgut Özal Üniversitesi (MTÜ) Rektörü Prof. Dr. Recep Bentli, TRT HABER Eğitim Editörü programının konuğu oldu. Üniversitemizin kuruluş olarak yeni bir üniversite olduğunu dile getiren Bentli, aynı zamanda güçlü akademik ve idari kadroya sahip olduğunu ifade etti.

Özellikle derslik olarak herhangi bir sıkıntılarının olmadığını ve yeni eğitim öğretim yılına hazır olduklarını vurgulayan Rektör Prof.Dr. Bentli, barınma konusuna özel önem verdiklerini belirterek; Yeşilyurt ilçesinde bin kişilik erkek ve yine bin kişilik kız yurtları için hızlı bir çalışma içinde olduklarını vurguladı. Bu yurtların faaliyete geçmesi ile yurt kapasitesinin daha da artacağını söyledi.

Rektör Prof.Dr. Bentli, Üniversitenin idari ve akademik alt yapısının giderek güçlendiğini söyledikten sonra Malatya Turgut Özal Üniversitesi olarak 6 fakülte ve 9 meslek yüksekokulu ile eğitime devam edildiğini vurguladı. 

Ziraat Fakültesine yeni bölümler ekleyerek fakülteyi güçlendirdiklerini dile getiren Rektör Prof.Dr. Bentli, özellikle Biyosistem Mühendisliği bölümüne dikkat çekti. Bu yıl Su Ürünleri Mühendisliği ve Ziraat Fakültesinin Zooteknik, Tarla Bitkileri bölümlerine öğrenci alacaklarını söyledi. Üniversitenin oldukça geniş bir araziye sahip olmasının Ziraat Fakültesi açısından önemini vurgulayan Rektör Bentli, 2023 yılında 24 yeni programın öğrenci almasıyla birlikte 9 bin öğrenci sayısına ulaşılacağını öngördüklerini, genç ve dinamik bir akademik kadroya sahip olduklarını ve giderek kadroyu zenginleştirmeyi planladıklarını söyledi. 

Yeşilyurt Meslek Yüksekokulu bünyesinde ilk defa öğrenci alacak olan ve yeni açılan İnsansız Hava Araçları Operatörlüğü ve Raylı Sistemler gibi programlara özel önem verdiklerini ve bu programları destekleyeceklerini vurgulayan Rektör Prof.Dr. Bentli, Malatya Turgut Özal Üniversitesinin öğrencilerin akademik faaliyetlerin yanı sıra sosyal faaliyetlerini de önemsediğini, deprem sebebiyle kesintiye uğrayan öğrenci topluluklarının faaliyetlerine tekrar gereken önemin verileceğini söyledi.

Rektör Prof.Dr. Bentli programın sonunda, öğrencilerin aldıkları puanlara göre Malatya Turgut Özal Üniversitesini gönül rahatlığı ile tercih edebileceklerini ve sınav sonuçlarının öğrencileri için hayırlı olmasını dilediğini söyledi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • Öğrenci (9 ay önce)
    Sayın Rektörüm bizler okula geliş ve gidişlerimizi siz biliyor musunuz defalarca buraya tranvay yapılsın diye söyledik ama dinleyen kim, tabi Makam araçlarınızla gelip giderseniz öğrencinin halinden anlamazsınız otobüsler saatinde çalışmıyor tıkış tıkış oluyoruz her saat otobüs bulamıyoruz sonrada diyorsunuzki biz hazırız . Kalacak yerlerimiz hazırlı? maddi gücü olmayan öğrencilere burs hazırladınızmı? Doğanşehir meslek yüksek okulu kim Doğanşehir i isterse bursu hazır burs veriliyor sizdxe neden böyle bir uygulama yok
    %62
    %38
    Yanıtla
  • Sevgili öğrenci, Doğanşehir Vahap Küçük MYO zaten Malatya Turgut Özal Üniversitesine bağlı....
    %46
    %54
    Yanıtla
  • doğanşehirli (9 ay önce)Öğrenci isimli kullanıcı yorumuna
    doğanşehir myo da her öğrenciye değil sınırlı sayıda öğrenciye burs veriliyor. ayrıca şu anda okul kullanılamaz halde. bursu da lcw veriyor hem. okulla ilgisi yok. kaldı ki o okul da mtü ye bağlı zaten. olayları epey karıştırmışsınız. ama mtü eğitime hazır mı derseniz... şahsi görüşüm en az 5 senesi var...
    0
    0
    Yanıtla