SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Rektörlük Gidince Atatürk'ü Hatırlayıverdi!

Rektörlük Gidince Atatürk'ü Hatırlayıverdi!
A- A+ PAYLAŞ

Türkiye’de 5 Aralık 1934’te Gazi Mustafa Kemal Atatürk öncülüğünde Türk kadınlarına seçme ve seçilme hakkı verildi. Her yıl 5 Aralık’ta Türk Kadınına Seçme ve Seçilme hakkının verilişi kutlanıyor. İkinci döneme aday olduğu halde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından tekrar   atanmayan Malatya Turgut Özal Üniversitesi’nin sabık (eski) rektörü Aysun Bay Karabulut, ailece 4 yılda edindikleri servetin de kaynağı olan rektörlük makamı elinden gidince 5 Aralık Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkının veriliş mesajında ilk defa “Gazi Mustafa Kemal Atatürk” ismini kullanmaya başladı. 

Aysun Bay Karabulut,  ablası Öznur Çalık'ın milletvekili olduğu AKP'de, ablasının siyasi gölgesiyle elde ettiği siyasi güçten dolayı ‘soruşturulamayan’ rektörlüğü döneminde, AKP'li siyasilere yönelik ‘şirin’ mesaj ve fotoğraflarıyla ön plana çıkarken, 5 Aralık gününe ilişkin mesajların ilk yıllarında hiç bahsetmediği  Atatürk'ün  fotoğraflarını sonraki iki yılında mesajına yerleştirirken isminden bahsetmiyordu. 

Malatya Turgut Özal Üniversitesi eski rektörü Aysun Bay Karabulut’un 5 Aralık Türk Kadınına seçme ve seçilme hakkının verilişinin yıldönümlerinde sosyal medya hesaplarında paylaşmış olduğu mesajları şu şekilde:  

Rektörlüğün ilk yılı 5 Aralık 2018: Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkının verilişinin 84. yıl dönümü kutlu olsun.

Rektörlüğün ikinci yılı 5 Aralık 2019: Türk Kadınına seçme ve seçilme hakkının verilişinin 85. yılında, toplumumuzun temelini oluşturan, varlıkları ile fark yaratan kadınlarımızın hayatın her alanında daha fazla bulunmasını temenni ediyor, #5AralıkDünyaKadınHaklarıGünü'nü kutluyorum.  

Rektörlüğün üçüncü yılı 5 Aralık 2020: Türk Kadınına seçme ve seçilme hakkının verilişinin 85. yılında, toplumumuzun temelini oluşturan, varlıkları ile fark yaratan kadınlarımızın hayatın her alanında daha fazla bulunmasını temenni ediyor, tüm kadınlarımızın #5AralıkDünyaKadınHaklarıGünü'nü kutluyorum.

Rektörlüğün dördüncü yılı 5 Aralık 2021: Türk Kadınına seçme ve seçilme hakkının verilişinin 87. yılında, toplumumuzun temelini oluşturan, varlıkları ile fark yaratan kadınlarımızın hayatın her alanında daha fazla bulunmasını temenni ediyor, #5AralıkDünyaKadınHaklarıGünü'nü kutluyorum.

Ve rektörlük elden gittikten sonra Atatürk'ü anmaya başladı! 5 Aralık 2022: Dünyada Kadın haklarının kazanılmasına öncülük eden Gazi Mustafa Kemal #Atatürk’ün Türk kadınına seçme seçilme hakkının verilmesinin 88. Yılı 5 Aralık #Dünyakadınhakları günü kutlu olsun. 

Kurucu rektörlüğünü İnönü Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ahmet Kızılay'ın yaptığı Malatya Turgut Özal Üniversitesi'nin atanmış ilk rektörü sıfatıyla 2018 Eylül- 2022 Eylül tarihleri arasında 4 yıl süreyle görevde bulunan, bu süresindeki icraatlarıyla yolsuzluk, usulsüzlük, kendine yakın isimleri kayırma, yakın olmayanlara baskı uygulama, taciz, sürgün ve skandal iddialarıyla gündeme gelen Aysun Bay Karabulut'un, hiçbir yetkisi olmamasına rağmen üniversiteyi birlikte idare ettiği kocası Ercan Karabulut da, karısının rektörlüğü süresince AKP ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yanı sıra, sağ kanaat önderlerine ilişkin şimdi artık yapmadığı paylaşımlarıyla biliniyordu.

Kurucu rektör olmamasına rağmen, gerçek dışı olarak bu ünvanı sosyal medya hesaplarında kullanan, bu konuda ‘kamuoyunu yanılttığı’ haberi üzerine bir süreliğine olmayan bu ünvanı kaldıran, ancak daha sonra ‘olmayan’ bu ünvanı kullanarak, rektör olduğu izlenimi veren Aysun Bay Karabulut dönemiyle ilgili olarak, gerek YÖK ve gerekse adli makamlara intikal ettirilmiş bazı usülsüzlüklerle ilgili soruşturmaların yanı sıra, yeni bazı soruşturmaların da başlatılması bekleniyor.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

17 yorum yapılmış

  • Hakan (1 yıl önce)
    Malatya yı yediniz. Yeğeni cem ğökçeyi üniversitede daire başkanı yaptı. Aysun gidinçe bakanlığa daire başkanı olarak aldırdı. Verin akp ye oyu verin. Verinki daha çok akrabalarını yüksek yerlere getirsin.
    %67
    %33
    Yanıtla
  • delicavus (1 yıl önce)
    :))) Gülüyorum bu aileye... Gerçekten ne kadar pişkinler. Geliyor gelmekte olan... O dosyalar açılacak yetimin hakkını yiyenleri göreceğiz. Sonra komple derlerse de şaşırmayız. Bu yazıyı okuyan altılı masa yöneticileri , geldiğinizde yolsuzluk dosyalarını açmazsanız. Yetimin hakkını bunlardan alıp geri yetimlere vermezseniz sizlerde aynı düzenin adamlarısınız. Göreceğiz meydanlarda konuşmakla değil icraatlarınızı görelim.
    %80
    %20
    Yanıtla
  • 44malatya (1 yıl önce)
    Duzeltiyorum kadinlarin hakindaki tarihi 1934 yilindan Kadinlar vekil secilmistir
    0
    0
    Yanıtla
  • Gayret (1 yıl önce)
    Ha gayret Malatya Haber, sonunda Aysun u üniversiteden de kovacaklar. Kovsunlar umrumda da değil, gereksiz biri sonuçta ama reklamın iyisi kötüsü olmaz diyeyim. Yerel basın olarak bedava reklam yapmayın.
    %85
    %15
    Yanıtla
  • turan (1 yıl önce)
    Atatürk'ü anacak daha çok zamanı olacak.
    %93
    %7
    Yanıtla
  • 44malatya (1 yıl önce)
    Gazi Mustafa Kemal Ataturkumuz 1924 yilinda Kadinlarin hakini ve Vekil olmalarin Ilan etmistir Turkiye geninde 17 Adet Kadin Vekili secilmistir ve 1924 yili da Malatyamizda 1 take kadin Vekili secilmistir
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Ruba (1 yıl önce)
    Gazı Mustafa Kemal Atatürk kadınlara seçme ve seçilme hakkını verirken,yolsuzluk yapın,devletin parasıyla zengin olun,sözde cağın siyanürlü kremini icat edin,kârı koca üniversiteyi çıkarlarınız doğrultusunda y9netin hakkını vermedi.Simdi şark kumandanlığına oynuyor.
    %94
    %6
    Yanıtla
  • mlt44 (1 yıl önce)
    Sağlam haberleriniz için teşk.ediyoruz. Duyarlı olmak ve vatandaşa hissettirmek kayda değer..
    %79
    %21
    Yanıtla
  • KADUB (1 yıl önce)
    Sadece ATATÜRK mü? Elbette değil. Güç zehirlenmesine kapılıp makam hırsını tavan yaptırdığı zamanlarda unuttuğu, aşağıladığı, mobbing uyguladığı, telefonlarına cevap vermediği ve hatta telefonlarını engelleyip psikolojik olarak çökerttiği kim varsa hepsini hatırlamış durumda. Bir rivayete göre insanları arayıp helallik istiyormuş:) fakat gider ayak kadro verdiği komandoları bile telefonlarına çıkmıyoruz diye dolanıyorlarmış ortalıkta. Bu insanlar yüzünden aile düzeni bozulan, eşiyle dostuyla kötü olan, çoluk çocuğuna zaman ayıramayan ve hatta hastalıklarla boğuşan insanlar var ama ne hikmetse bunlar hala gövde gösterisine devam ediyorlar. Yahu bırakın da insanlar işine gücüne baksın evine ekmeğini götürsün. Kimse sütten çıkmış ak kaşık değil. Düne kadar Aysun hanım hazretlerinin önünde ceket ilikleyip ve hatta elinden cübbesini giyenler şimdilerde yeni rektörün kraldan çok kralcısı olarak personele inceden zulme başlamış. Dünya böyledir ezilenler ellerine fırsat geçince eski günlerini unutup ezmeye başlarlar. Yani diyeceğim o ki biz böyle saf olduktan sonra daha çook eziliriz. ALLAH VAR GAM YOK. Kalın selametle...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Aslanebey (1 yıl önce)
    Bu krallık 2023 de yıkılacak .
    %89
    %11
    Yanıtla
  • kemal (1 yıl önce)
    işiniz gücünüz yok başarılı bir akademisyene, sürekli olarak algı yaratma yoluyla yalan haber, çarpıtma ile kişisel menfaatleriniz doğrultusunda gazetecilik mesleğini ayaklar altına alıyorsunuz
    %11
    %89
    Yanıtla
  • Neresi yalan bunlarla ilgili çıkan haberlerin. Bir Malatya konuşuyor bunların yaptıklarını, nasıl servet sahibi olduklarını, nasıl insanları aldattıklarını, nasıl yalanlar söylediklerini. Bütün numaraları AKP'li abla Öznur Çalık, o bile sahip çıkamadı. Cumhurbaşkanı da mı 'algı' (!) yüzünden bunu bir daha atamadı. Yalakalığın da zirvesini yakalamışsın Kemal. Muhakkak, bunların kendilerine göre keyfi idarelerinden nemalananlardan birisindir. Başarılı akademisyenmiş!!! Bana göre bunların (kocasının da) akademik kariyerine ilişkin tüm belgeleri de incelenmeli. En azından tezleri intihal doludur. Adaletle ilgili bir makale yazmış, utanmadan 10 ayrı yerden intihal yani çalıntı olduğunu yine bu gazete deliliyle yazmıştı. Bana göre bunlar daha iyi günleri. Daha gidip mahkemede hesap vermeleri lazım, nasıl zenginleştiler, paraları nasıl çevirdiler, aslında yapılmamış işlere, alınmamış malzemelere kimlere nasıl ödeme yaptılar. Daha bunların hesabını verecekler Kemal efendi. Yok öyle yağma.
    %96
    %4
    Yanıtla
  • Allah sana akıl fikir versin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mertens (1 yıl önce)
    Da yeter ha..Malatya bir sorununu halletti....haber fotoğrafını görünce sanıyorsun ki yeniden gelip rektör olmuş....sonra da irkiliyorsun..korkuyorsun..ne bilim
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Adnan (1 yıl önce)
    Son hesap Allahın huzurunda olacak o zaman torpili kimden bulacaklar acaba ilahi adaletten kaçamayacaklar hesap zamanı gelince göre biliriz inşallah
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Hamdi (1 yıl önce)
    Öznur Çalık'ta 28 Şubat döneminde Malatya'da başörtülü öğrencileri korumak adına tankların önüne çıktığını açıklamıştı. Güya muhafazakar kesime şirin görünmek istemişti. Oysa Malatya'da o dönem hiç tank olmamıştı. Belki de Öznur Çalık, İmam Hatip Lisesi öğrencileri ders bitimi dağılırken olay çıkarsa eczaneye girmesinler diye işyerinin kapısını kilitlediğini de hatırlıyordur. Aysun hanım, anneler gününde kendi annesinin yerine Cumhurbaşkanımızın annesinin fotoğrafını da paylaşmıştı. Çok garip bir abla-kardeş ikilisi var.Rüzgar nereden eserse oraya...
    %98
    %2
    Yanıtla
  • misafir (1 yıl önce)Hamdi isimli kullanıcı yorumuna
    Bunların karekterini bir tek Reis bilmiyor.yoksa tüm Malatya bunların ne,neci,kim olduklarını biliyorlar.bir babayiğıdin Reis i acilen bilgilendirmesi lazım.Herkes CİMERe yazsın.ben yazdım.yazın yazın.
    %84
    %16
    Yanıtla