SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Resmi İhaleyle Arsa Aldılar Ama Ne Tapuları Veriliyor Ne de Paraları!.

Resmi İhaleyle Arsa Aldılar Ama Ne Tapuları Veriliyor Ne de Paraları!.
A- A+ PAYLAŞ

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Kentsel Dönüşüm Başkanlığı tarafından Malatya’da ihale ile satılan yerleri satın alanlara yer teslimi yapıldığı halde 13 arsanın ne tapuları veriliyor, ne de paraları  iade ediliyor. Satışı yapan Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığa karşın Orman İşletmesi'nin buraların 'Eylemli Orman' niteliğinde olduğu, bu nedenle satışın iptal edilmesi gerektiği yolundaki direnişi nedeniyle sorunun ortaya çıktığı belirtiliyor.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Kentsel Dönüşüm Başkanlığı tarafından Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğüne gönderilen yazıdaki “Satılan 13 adet taşınmazın tapu kaydında her hangi bir şerh beyana rastlanılmaması sebebiyle satışlarının iptal edilmesi ve satıştan kaldırılması mümkün olmayıp, satışı yapılan taşınmazların” tapularını verilmesi talimatı da yerine getirilmedi.

Afet riskini azaltılması kapsamında 6 Şubat öncesi Malatya’da ikamet edenlere yönelik olarak satışı, 16 Kasım 2023 ile 4 Aralık 2023 tarihlerinde gerçekleştirildi. En yüksek fiyatı verenlerle sözleşmelerin imzalanmasının ardından yer teslimi de yapılan  Yıldıztepe’nin arkasındaki 13 arsanın tapusu ise  vatandaşlara verilemedi. 

Tüm resmi iş ve işlemleri yerine getiren 13 arsanın hak sahibine, Battalgazi Belediyesinin kayıtlarında imarlı arsa olarak görünün 13 arsanın tapularının, arsaların bulunduğu alanın Orman vasfı taşıdığı gerekçesiyle verilmediği ortaya çıktı.

Onaylanan ihale üzerine Milli Emlak Müdürlüğüne giden vatandaşlara, Malatya Orman İşletme Müdürlüğünün ihaleden 1.5 ay sonra gönderdiği yazıda 13 arsanın Eylemli Orman niteliğinde olduğu gerekçesi gösterilerek topularının verilemediği öğrenilirken, ne satış iptal ediliyor ne de vatandaşların ödemiş olduğu paralar ve 45 -50 bin TL tutarında alınan hizmet bedelleri ödeniyor.

Orman İşletme Müdürlüğünün imarlı arsa olarak görünen arsaların orman vasfı taşıdığını gerekçe göstermesine karşın, aynı arsaların bitişiğinde bulunan ve özel mülkiyet olan arsalar konusunda ise her hangi bir işlem yapmadığı öğrenildi.

Bu arada, sorunun çözümü için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Kentsel Dönüşüm Başkan Vekili Oğuzhan Yaylacı imzası ile 23 Ocak 2024 tarihinde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğüne gönderilen yazıda da şöyle denildi:

“Bakanlık Makamının 06/10/2023 tarihli ve .. sayılı Olur'ları ile anılan taşınmazların 6306 Sayılı Kanunun 6’ıncı maddesinin beşinci fıkrasının (e) bendi hükmü kapsamında satışlarının Açık Arttırmalı Satış yöntemi ile yapılması uygun görülmüştür.

Bahse Konu taşınmazların 161 ada 23,24,25 nolu parseller, 144 ada 23 parsel, 134 ada 30 parsel ve 144 ada 17 parsel nolu taşınmazlar 16.11.2023 tarihli müzayede de, 159 ada 15 parsel, 161 ada 26, 27 nolu parseller, 140 ade 15,16 nolu parseller, 144 ada 21, 22 nolu parseller ise 04 /12/2023  tarihli müzayedede satışı gerçekleştirilmiştir. Söz konusu taşınmazlarla ilgili olarak Malatya Orman İşletme Müdürlüğünün alının ilgi (b) yazı da; imara açılan sahaların Eylemli Orman niteliğinde olduğu, satışı yapılan var ise iptal edilmesi, henüz satışı yapılmayanların satış işlemlerinin durdurulması istenmiştir.

Bunun üzerine yapılan incelemede; başkanlığımıza tahsis edilen ve 6306 sayılı kanun kapsamında “Rezerv Yapı Alanı” olarak belirlenen ve satışı yapılan taşınmazların tapu vasıflarının arsa olduğu ve imarda konut alanı olarak ayrıldıkları belirlenmiş olup, ayrıca satılan 13 adet taşınmazın tapu kaydında her hangi bir şerh beyana rastlanılmaması sebebiyle satışlarının iptal edilmesi ve satıştan kaldırılması mümkün olmayıp, satışı yapılan taşınmazların verilen sürede ödeme yapan alıcıları adına tapu ferağ işlemlerinin ilgili (a) yazınıza istinaden Müdürlüğünüzce tamamlanması hususunda gereğini bilgilerinize rica ederim.”

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

24 yorum yapılmış

  • En Has Malatyalı (3 hafta önce)
    Yaparsa AK PARTİ yapar! Bunlara güvenip alanlara da hak arayanlara da iyi olmuş. Villa arazisini AKP'lilere "sormadan" vermişlerse kupkuru arsalara orman da derler yağmur ormanı da :) Türkiye Yüzyılı...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatya (4 hafta önce)
    Resmi ihaleye katılmak için deprem anında Malatya da olmak gerekiyordü demek sebebi buymuş, yabancıyı değil Malatyalı deprem mağdurunu mağdur etmek diyelim.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • bahçeli (1 ay önce)
    İl müdürü mağdurların tapusunu verse hiç bir problem olmayacak Orman da tamam diyecekti.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • kernekli44 (1 ay önce)
    ormana ait olan yerleri imara açan belediye ve satışını yapan çevre şehircilikdir.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • 10 yıldır orman arsalarını alan ve hiç bir şekilde tapu iptal davası açmayan orman işletme ve bölgenin hiç mi suçu yok. Bu güne kadar bu davalar açılsaydı tüm kurumlar bu işin ciddiyetini görürdü. Buradan cumhuriyet savcılarını göreve davet ediyorum orman işletme görevini yapmamış ve görevini ihmal etmiştir. İlgili kurumun amirlerine soruşturma açsınlar. Devleti zarara uğratmışlardır
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Alsan ak (1 ay önce)
    Osman gidere olunca orman değil, vatandaşa olunca orman hıııı, valla ne ala iyice suyu çıktı. İl müdürü vatandaşın tapusunu ver. Görevini yap, korkma, korkaklar yol yürüyemez
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Murat (1 ay önce)
    Hele bide önce gitsinler Öznur Çalıkın rezerv alanın dışında tuttuğu parselini rezerv alana dahil etsinler bence siyasiler bu bölgenin gelişmesini istemiyor
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Mağdur (1 ay önce)
    Anladim ki malatyadan bir halt olmaz. Hak hukuk adalet gözümde birkez daha sınıfta kaldi. Herkes kapmış bir koltuk keyif süruyor. Vatandaş mi canı çıksın. Vatandaş parasını verecek. Ama arsa verilmesin oh ne ala memleket bunu yapan kim devletin kurumu sonrada oy ver diye meydanlarda gezerler.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Bahçeli (1 ay önce)
    Sorulan sorulara verilen dilekçelere dahi cevap vermiyorlar mağdur olduk ilgilenen yok. Herkes haklısınız diyor ama mağduriyet devam ediyor.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Murat (1 ay önce)
    Madem ormana ait arazi idi neden orman işletme kendi adına tahsis yapmadı ayrıca o çamlar dikildiğinden beri 1 sefer gelip ağaçlara bakmışlarmı soruyorum şimdi işgüzarlık yapmak ney batıda dünya bi orman yerlerini yaktılar zenginler geldi o yanan yerlere otel yaptı bişe yok burda depremden kurtulan insanlara hayatlarını devam etmeleri için fırsat verilmiş şimdide orman çıkmış yok olmaz kesinlikle art bir niyet var çok ayıp
    %78
    %22
    Yanıtla
  • Doğru yazılan bir yazıyı birileri beğenmiyorsa işte bu kesin art niyetli davranıldığının göstergesi ayrıca rezerv alanda kalması gereken yerler siyasilerin verdiği ayarla rezerv dışında bırakılıyor bence çok daha önce çözülmesi gereken işler var neden öznur hanımın parseli rezerv alan dışında neden başka siyasi ortamı bulunanların parselleri rezerv alan dışında bunun bi cvp versinler
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Malatyalı (1 ay önce)
    Orman ın yeni mi aklı başına geldi. Oralar talan edilrken korkudan aynı özellikli ve dokunulmaz şahısların tapularına niye iptal davası açmadı. Çünkü ona göz yum ama garibanın önüne set dur
    %100
    %0
    Yanıtla
  • istek (1 ay önce)
    Depremzede vatandaşa da bu işlem yapılmaz ki.Deprem sonrası belediye sınıfta kaldı.Öyleki depremden çok belediye darbe vurdu vatandaşa.Bu olayda onlardan biri.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Özkan KAYA (1 ay önce)
    deprem sonrası olması gereken devletin gücü olanlara alın bu arsaları biz size barınma alanı yapamıyoruz bari siz yapında içine girin demesi lazım. Bu insanlar depremzede paralarını devlete vermişler ELAZIĞDA OTURUP ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ yapan şahıs hayır ben bakanlık filan tanımam tapunuzu verdirmiyorum diyor. Tipik AK PARTİ bürokratları. Ben burdan arsa alanların yerinde olsan Elazığ Ak Parti İl başkanlığından birilerini bulurum 1 saatte işimi hallolur.
    %78
    %22
    Yanıtla
  • Bahçebasi (1 ay önce)
    Kasım ayında araziyi aldığımızda dolar kaç liraydı şimdi kaç altın da öyle şimdi para iadesi olunca bu zarar ne olacak bu yapılan ne oluyor acaba.
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Gözeneli (1 ay önce)
    Belediyenin imarlı arazileri buralar, depremzede vatandaşlara satılmış, mağdur vatandaşlardan paraları alınmış, arkasından ne tapuları verilmiş ne de arsaları. SONRA DA VATANDAŞ MALATYADAN NEDEN GİTTİ diye yakınıyorlar. Daire müdürlerinin uyuduğu, siyasetçilerin kendi ikbaline düştüğü Malatyada daha çok giden olur... Siz de çalın oynayın...!
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Osman Demir (1 ay önce)
    Çevre Şehircilik il müdürünün büyük görev ihmali ile vatandaşlar devlet eli ile dolandırıldı. İhale ile satılan, sözleşme düzenlenen ve yer teslimi yapılan imarlı arsaların tapuları verilmiyor. Bunu bir şahıs yapsa adı nitelikli dolandırıcılık. Parasını almışsın tapuyu vermiyorsun. Gerekçe orman arazisiymiş. Tapuda orman değil. Hiçbir yerde orman kaydı yok. İmarlı arsa. Çevresinde yüzlerce ev var. En önemlisi bir belediye başkanının evi var 20 metre ötesinde. Orman Bölge Müdürlüğü kendisine ait olmayan arsaya gelip fidan dikmiş. Ne izin var ne tahsis var. Sonra benim burası iddiasında bulundu diye satılan arsaların tapusu verilmiyor. Depremzede insanları mağdur edip seçim öncesi neyi amaçlıyor bu ildeki yöneticiler anlaşılamaz bir durum...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mağdur (1 ay önce)
    Deprem mağduriyetimizi gidermek için satılan bu arsalarla, ikinci tavmayı yaşatarak birincisini unutturmaya çalışıyorlar sanırım. O kadar sıkıntımızın arasında borçla, krediyle arsa aldığımızı sandık, paramız pul oldu.Her kurum işini titizlikle yapıyor maşallah, sattıktan sonra arsanın durumu akıllarına geliyor , görüş soruluyor v.s bizim mağduriyetimiz kimin umurunda, depremzedeler huzur buldu Allah razı olsun.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ahmet (1 ay önce)
    Bu arsalar Battalgazi Belediye Başkanı Osman beyin villa yaptırdığı yerin oralar mı acaba... Bu arsaları kim almış sahipleri kim keşke onları da yazsanız...
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Bilirkişi (1 ay önce)Ahmet isimli kullanıcı yorumuna
    Tamda orası göl manzaralı...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatyalı (1 ay önce)
    Bu arsaları. Hemen bitişiğinde evler yapılıyor. Yıllardır buralarda müteahhitler site şeklinde iki katlı depreme dayanıklı evler yapıyorlar. Eğer bu bölge ormanda bu evleri yapanların tapularını iptali için neden tapu iptal davaları açmadın ey orman işletme. Gücün bu garibanlara mı yetiyor
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Erhan Hasçelik (1 ay önce)
    Bu nasıl iştir burada burayı alanların haricindekilere bir peşkeş çekme durumumu var? orman müdürlüğü derhal bu insanların emeklerinin karşılığı olan arsalarını iade etmelidir
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Bahçebasi (1 ay önce)
    Devlet kurumlarının hatalarını depremzede vatandaşa ödetiyorlar.
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Cebbar (1 ay önce)
    Çalışıyormuş gibi çek panpa :) adı da mobil ama hep orada
    %100
    %0
    Yanıtla