SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Romanya'dan Eğitim Heyeti

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:44:04
Romanya'dan Eğitim Heyeti
A- A+ PAYLAŞ

AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından yürütülen “En Tahrip Edici Tehdit Olan Psikoljik Şiddeti Toplumumuzdan Uzaklaştıralım “ isimli proje için Malatya’ya gelen Romanyayalı 15 kişilik heyet, Milli Eğitim Müdürlüğü'nü ziyaret etti. 

Romanya ortağı olan “Casa Corpului Didaktic Doli” kurumuyla yerel ortakları tarafından yapılan çalışma kapsamında psikolojik şiddet ve hoş görünün, öğrenciler üzerindeki etkilerini değerlendirmek ve sosyal medyayı eğitimle bütünleştirmek amacıyla çeşitli faaliyetlere katılmak üzere Malatya’ya gelen heyet, çeşitle etkinliklere katılacak.

İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mahmut Berk Müdürlüğe ait toplantı salonunda Romanyalı misafirleri kabul etti. Türkiye’deki eğitim sistemiyle ilgili misafirleri bilgilendiren İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mahmut Berk yaptığı açıklamada, “Ülkemizin farklı kültürler ile kaynaşmalarına ihtiyacımızın olduğunu bu kaynaşmanın getirisi olarak hem zihnimizi hem de kültürümüzü daha da zenginleştirdiğini bu projenin içerik bakımından çok anlamlıdır” dedi. 

Berk, ayrıca bu kültür alışverişini sağlayan okulları ziyaret eden Romanyalı misafirlere teşekkür etti ve “Bu proje kapsamında Fatih Anadolu Lisesi ve Kazım Karabekir ilkokulunu ziyarette bulundular “ dedi.

Heyet toplantı öncesinde Fatih Anadolu Lisesine ait sınıfları gezdiler. Okulda bulunan yetkililer ve öğretmenler ile birlikte voleybol maçı yapan heyet, buradan Malatya Otelcilik, Turizm Meslek Lisesini de gezdi. Okul Öğrencilerinin hazırladığı Malatya yemeklerinden ikram edildi. Topluca hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Malatya Milli Eğitim Şube Müdürü ve Memduh Büyükkaya Koordinatörlüğünde, öğrencilerin bilgilendirilmesi amacıyla Romanyalı Eğitimcilerin katılımı ile 30 Nisan 2014 Çarşamba günü Saat 09:30 da Battalgazi Halk Eğitim Salonu'nda “Psikolojik şiddet ve hoş görü” üzerine bir seminer verilecek.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız