SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Sağlık Hizmetlerimizde Aksama Yok"

A- A+ PAYLAŞ

Malatya İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Recep Bentli, Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde, başhekimlik görevinin vekaleten,  9 başhekim yardımcısının da hala aktif olarak görev yaptığını belirterek  “Hastanemizin başhekimimin ve İdari Mali İşler Müdürünün ayrılması nedeniyle söz konusu görevler vekaleten yürütülmesi sebebiyle halkımıza sunulan sağlık hizmetlerinde herhangi bir aksama olmadığı gibi hastanenin işleyişine ilişkin olarak idari hizmetler de ilgili müdür tarafından yürütülmekte ve herhangi bir aksama meydana gelmemektedir” dedi.

Malatya İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Recep Bentli, Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yaklaşık 5 aydır başhekimin bulunmadığı ve buna bağlı olarak hizmetlerde bazı aksamalar meydana geldiği yönündeki haberimize yazılı bir açıklama ile cevap verdi.

Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin gerek acil servisi gerekse diğer poliklinikleri ile Malatya ve bölge insanına sağlık hizmeti sunduğunu hatırlatan Doç. Dr. Bentli, başhekimlik görevinin 3 aydır vekaleten yürütüldüğünü, başhekim isminin Sağlık Bakanlığı sistemine girildiğini ve atama sürecinin beklendiğini bildirdi.

“Başhekimlikle ilgili atama süreci bekleniyor”

Son 5 aylık süreçte 19 açık ihale ve bazı ihtiyaçlar için ise doğrudan temin yoluyla alımlar gerçekleştirdiklerini belirten Doç. Dr. Bentli, bu nedenle stoklarında herhangi bir sıkıntı bulunmadığını kaydederek açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi 20.11.2018 tarihinde görevinden ayrılmış olup hastanemize Başhekim ataması yapılana kadar Başhekimlik görevini vekaleten Malatya Şehit Mehmet Kılınç Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi Başhekimi yürütmektedir.  Ayrıca İdari ve Mali İşler Müdürlüğü görevini ise vekaleten Malatya Şehit Mehmet Kılınç Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi İdari ve Mali İşler Müdürü yürütmektedir.

Hastanemizin başhekimimin ve İdari Mali İşler Müdürünün ayrılması nedeniyle söz konusu görevler vekaleten yürütülmesi sebebiyle halkımıza sunulan sağlık hizmetlerinde herhangi bir aksama olmadığı gibi hastanenin işleyişine ilişkin olarak idari hizmetler de ilgili müdür tarafından yürütülmekte ve herhangi bir aksama meydana gelmemektedir.

Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi gibi ilimizde faaliyet gösteren tüm sağlık tesislerinin medikal ve tıbbi malzeme alımlarına ilişkin ihaleler Malatya İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılmaktadır.

Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanemizin ihtiyacından dolayı medikal ve tıbbi malzeme alım ihalelerimizde son 5 aylık dönemde müdürlüğümüzce 19 açık ihale ve bazı ihtiyaçlar için ise doğrudan temin yöntemiyle alımlar gerçekleştirilmekte olup hastanemizin mevcut stok durumlarında herhangi bir sıkıntı yaşanmamaktadır.

Hastanemizde 9 başhekim yardımcısı aktif olarak çalışmaktadır. Yeni başhekim ismi ise Sağlık Bakanlığı sistemine girilmiş olup atama süreci devam etmektedir.”

Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

11 yorum yapılmış

  • kadir (5 yıl önce)
    Neymiş hizmetler aksamıyormuş.emar veya tomografi çektiriyorsun 1 ay sonra alıyorsun.randevi almak istiyorsun 15 günden önce randevü alamıyorsun.personelden saygı denen hiç bir şey kalmamış.hastalara bağırıyorlar şikayet edilecek yetkili bulamıyorsunuz.işte müdür bey lütfenh makamından kalksın bir hastahaneyi gezsin.
    0
    0
    Yanıtla
  • gizemli (5 yıl önce)
    KAÇ AYDIR SİGARA BIRAKMA POLİKLİNİĞİNDE İLAÇ YOK HATTA 2 GÜN ÖNCE KAPIYA YAZMIŞLAR STOKTA YOK DİYE ACİL SERVİS TAM BİR MUAMMA Bİ DENETLEYİN GÖRÜN
    0
    0
    Yanıtla
  • fth (5 yıl önce)
    Yalnız yeni devlet hastanesi kağnı gibi ilerliyor. diş ve göz poliklinikleri 20 gün sonraya gün veriyor. Allah muhafaza bi ultrason istese doktor 1 ay sıra beklemen lazım. yöneticilerimize acilen duyurulur.
    0
    0
    Yanıtla
  • Osman (5 yıl önce)
    Acil servisteki hemşireler vatandaşla ilgilenmiyor eksiklik çok burada hepsini dile getirmiyorum yetkililer normal vatandaş gibi acile gidip görsünler
    0
    0
    Yanıtla
  • Su (5 yıl önce)
    Dün sabah 08:15 de göz polikliniğinde herhangi bir doktora muayene olamadan geri döndüm.Bir devlet hastanesinde bu mudur hizmet?Sekreter 20 hasta girdim dedi herbir gözcüye gerisi randevulu.zaten randevu da 10 gün sonraya vardı alamamıştım ondan sabah gelmiştim eskiye dönüş başladı...
    0
    0
    Yanıtla
  • tekin (5 yıl önce)
    il sağlık müdürümüz recep bentli inanın malatyalılar çok kaliteli ve birikimli bir kişidir. elinden geleni yaptığına inancınız tam olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (5 yıl önce)
    "müdürlüğümüzce 19 açık ihale ve bazı ihtiyaçlar için ise doğrudan temin yöntemiyle alımlar gerçekleştirilmekte " BU CÜMLE BİLE NE KADAR BİLGİSİZ OLDUĞUNUZU GÖSTERİYOR. 19 açık ihale yapmışlar :)))
    0
    0
    Yanıtla
  • TUNCAY (5 yıl önce)
    Acil Servisleri hasta gözüyle bir denetleyin bakalım, kırık yataklar, kirli çarşaflar, yerlerdeki döşemeler kalkmış,yırtılmış rezil bir durumda, bakmasını bilirseniz kusurları görürsünüz.
    0
    0
    Yanıtla
  • rıza (5 yıl önce)
    Siyasilerin yanlışlığını bürokratlar temizlemek zorunda değildir
    0
    0
    Yanıtla
  • Seyit (5 yıl önce)
    Milletvekilleri anlaşamıyorsa ve engelliyorlarsa müdür ün ne günahı var
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakan (5 yıl önce)
    Alakası yokkk. Vallha perisianiz çocuğun dışı ağrıyordu randevu alalım dedik sabah gidek. 12gün sonraya olurmuş neyapak acimi cekek
    0
    0
    Yanıtla