SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Şahnahan Deresi'nde Kirlilik Sürüyor, Engel Olan Yok!

Şahnahan Deresi'nde Kirlilik Sürüyor, Engel Olan Yok!
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesi Şahnahan Deresi'ne fabrikalar tarafından bırakıldığı ileri sürülen kimyasal atık derenin rengini değiştirdi. Rengi siyaha dönen derenin çevresinde yaşayanlar duruma tepki göstererek yetkililerden yardım istedi.

Yeşilyurt ilçesi Şahnahan Mahallesi'nde derenin siyah tonlarda akması çevredeki vatandaşların tepkisine neden oldu. Dereye bölgeye yakın bir noktada bulunan Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) faaliyet gösteren bazı fabrikalar tarafından kimyasal madde içeren atıkların bırakıldığını ileri süren mahalle sakinleri, duruma tepki göstererek yetkililerden yardım istedi.

Derede akan kirli su nedeniyle çocukların hasta olduğunu ileri süren mahalle sakinlerinden Mehmet Köse, “Yılladır bu sıkıntıyı yaşıyoruz. Mahallemizde dere kaynaklı çok sayıda insanımız hasta oldu. Yetkilerden yardım talep ediyoruz” dedi

Bölgede esnaflık yapan Ali Bedir ise “Deredeki kirlik nedeniyle iş yapamıyoruz. Lokanta ve kıraathanemiz kapalı. İşyerlerimizi faaliyete geçirerek iş yapmak istiyoruz ama yapamıyoruz. Konuyu yargıya da taşıdık. Yetkiliden konuyla ilgilenmelerini bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Mahalle Muhtarı Müslüm Akbulut da deredeki durumun tarımsal alanlara da zarar verdiğini belirterek, bölge sakinlerinin bir çoğunda çeşitli hastalıkların ortaya çıktığını söyledi.

İha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

16 yorum yapılmış

  • Yusuf (1 hafta önce)
    Seksenlerde Kemal Sunalın Bekçiler Kralı filminde iken tamda bu konu ile ilgili mücadale vardı yıl olmuş 2024 ve biz hala bunu konuşuyorsak yani bir fabrika bir dereyi böyle rahatça kirletmeye devam ediyorsa yazıklar olsun diyeyim, fakir ahlaksız bir ortadoğu ülkesiyiz, cahiliz cahil
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mehmet Emin (1 hafta önce)
    Şu suyun doğanın kıymetini bilemiyoruz ya ona yanarım. Maşallah Konakta horatanın suyunun berraklığı ve tadı başka yerde yoktur, şuanda tonlarca su hemde buz gibi boşa akıyor, değerlendirilemez miydi? Başkan Çakır Horata Vadisi diye bir proje ortaya attı hatta başlanmak üzereydi sonra ne olduysa oldu aralarında bölüşemediler galiba, bugun o gerçekleşseydi Dikmen vadisinden daha doğal ve daha güzel bir bölgemiz olacaktı, ama malasef bunlarda o vizyon yok
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mehmet (1 hafta önce)
    Yıllardır haber yapılıyor. Dolaylı olarak tüm Malatya bu atık suları içiyor. Bu atık sular tarım ve hayvancılık alanlarındaki sulama kanallarına, kuyulara karışıyor ve et, süt, sebze, meyve olarak bizlere dönüyor.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • MECZUP (1 hafta önce)
    Yıllardır Malatya'nın kanayan yarası, hiçbir yönetimin belediye ve valilik fabrikalara diş geçirmediği organize sanayi Bölgesi, hadi adres belli yer belli suçlular belli, engelliyecekler de belli ama nerede durduracak babayiğit, olan yine çiftçiye oluyor.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • BATTALGAZİNİN TORUNU (1 hafta önce)
    ŞAHNAHAN'a KAPALI SULAMA gelirse sorun %100 çözülür...
    %55
    %45
    Yanıtla
  • Ramazan (1 hafta önce)
    Malatya'nın organik kayisisina bir dokunuşta boyahanesi olan fabrikalardan. Dilekte. Sahnahanda ve hasircilarda yetişen kayısılar hep bu su ile sulanıyor. Boyahane demek siyanür demek
    %80
    %20
    Yanıtla
  • hasan (1 hafta önce)
    kim engel olacak ki? şehirde yönetim mi var? herkes kendi başına hareket ediyor, herkes bildiğini okuyor. büyük bir olay olur da Ankarada kişer duyarsa o zaman bakanlıklar ilgilenir. başkada kimseden birşey beklemeyin.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Emre (1 hafta önce)
    Çöl olan Eskişehir, Konya Antep, Kayseriye yapılan parklara bak birde şehirde onca su kaynağına rağmen şehrin potansiyelinu çıkaracak şehri bin yıl ileriye götürecek parklar yaşam alanları yapılacakken hepsi bakımsız ve ölü halde yazık ki ne yazık
    %100
    %0
    Yanıtla
  • A Ali (1 hafta önce)
    Kocaman hastahaneler yapıldı dünyada hiç bir ülkesinde bu kadar hastahane yapılmadı oralar boṣ mu kalsın yee iç solu hasta oll kimin umrunda bizdeki ṣeker hastası 27 avurpa ülkesindeknde daha fazla kirlilik zehir sağlık sektörünün dinamosu
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Murat Bilmez (1 hafta önce)
    Babamın memuriyeti vesilesiyle küçük yaştan itibaren çok şehir gezdim,Malatya'nın yerlisiyim. İnanın bizdeki su kaynakları hiçbir şehirde yok. Kaynağından şebekeye veriliyor. Kale baraj gölü gibi neredeyse Erzincan'dan uzanan göl var. G.Antep'te kaldığım yıllarda G.Antep'i G.Antep yapan belediye başkanı. Malatya'nın suyu burada olsa bu şehri cennet yaparım demişti. Orada şehirde boydan boya uzanan Alleben Parkı var. ABD'deki Central Park gibi. Ortasından koca bir dere geçiyor; ama ortasından maalesef bir karış el hizasında su geçiyor derede. Yani adamlar park yapmış. İsteyince oluyor. Çin'de yapay Paris şehri yaptılar. Eiffel kulesi koydurdular. Bizde un var yağ var şeker var. Keşke helva yapabilsek.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Efsane Malatyasporlu 1966 (1 hafta önce)Murat Bilmez isimli kullanıcı yorumuna
    Murat bey ben daha da ötesini söyleyeyim o dere ( Alleben) önceleri kokudan geçilmiyordu, dönemin belediye başkanı orasını km lerce uzunluğunda büyük bir park yaptı derenin etrafını da güzel bir şekilde düzenleyecek bu hale gelmiştir, bizde ise gelen gideni aratır misali bir kaç tane dışında şöyle güzel eser bırakan olmadı, oysa bizim şehir doğal olarak her şeye müsait, ama yapacak, icraat edecek yok, Eskişehir misali bir yönetici lazım.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (1 hafta önce)
    Malatya halkı bu yönetime oy vererek yapılanları doğrusu ve yanlışı ile onayladı. Her halk hakettiği şekilde yönetilir. Merak ettiğim o bölgenin halkının mevcut partiye oy oranı ne kadar. İşte o oran şikayetin ne kadar sahiplendiğini de gösterecektir. Eğitim çok önemli. Hesap sorabilme çok önemli.
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Kernekli (1 hafta önce)
    Şehir de ki yöneticiler işi gücü rant yemek içmek kaldırım yol yenilemek şehre vizyon katacak eser verecek proje yok ki dağdaki çoban ile bunların bir gram farkı yok
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Samet (1 hafta önce)
    Yazık su şehre buraya bir tane sağlam proje yapılsa çok güzel yer olur
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Sahipsiz şehir (1 hafta önce)
    Şu sahnahan başka şehir de olsa milyon turist çekerdi Gündüzbey ,horata vsvs ama bu şehrin vizyon yoksunu proje yoksunlari yüzünden hepsi sahipsiz boş boş duruyor gerçekten bu şehirden bir şey olmaz insanında bir Gram vizyon proje yok
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Memleket (1 hafta önce)
    Malatya'da Şahnahan Deresi diye bir dere yoktur. Beylerderesi'nin devamı orası. Ayrıca yıllardır Şahnahan Regülatör'ünün oradan Organize atığı atılmaktadır. Birçok yönetim geldi geçti, ne yazıkki yıllardır devam eden bu doğa katliamını ne hikmetse hiçbir yönetim durduramıyor.
    %100
    %0
    Yanıtla