SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Sahte Rapor Operasyonu

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:05:17
Sahte Rapor Operasyonu
A- A+ PAYLAŞ

Malatya il merkezinde hizmet veren Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına engelli maaşı, evde bakım ücreti, engelli kimlik kartı ve diğer sosyal yardım hizmetlerinden yararlanmak isteyen bazı vatandaşların ibraz ettikleri “Engelli Sağlık Kurulu Raporları”nın sahte olduğunun belirlenmesi üzerine Yeşilyurt Kaymakamlığı tarafından Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunuldu. Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı üzerine Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şubesi tarafından Ocak 2015’te inceleme ve araştırma yapılmak üzere soruşturmanın ardından operasyon yapıldı. 34 kişiye sahte rapor düzenledikleri belirlenen ve Elazığ'da ikamet eden 3 kişilik çetenin 2 elemanı yakalanarak tutuklanırken, 1'i kaçtı.

SAHTE RAPORLARLA MAAŞ

KOM Şubesi ekiplerince yapılan soruşturma sonucunda il merkezinde hizmet veren merkez, Battalgazi ve Yeşilyurt Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına 34 kişi tarafından sunulan Sağlık Kurulu raporlarının sahte olduğu belirlendi. Soruşturma da adlarına sahte rapor düzenlenen kişilerin MOTAŞ’tan ‘Ücretsiz Seyahat Kartı”, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünden  “Engelli kimlik kartı” ve “Evde Bakım Ücreti” aldığı ve aynı zamanda 2014 ve 2015 yıllarında “Engelli Maaşı” aldıkları da tespit edildi.

40 BİN TL ÖDEME SON ENGELLENDİ 

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin yürütülen soruşturma kapsamında dosyalardaki detaylı incelemeleri neticesinde sahte Sağlık Kurulu Raporlar ile “Engeli Maaşı”  ve “Evde Bakım Ücreti” alan 15 kişiye 3 ve 6 aylık zaman dilimlerinde toplamda 41 bin 414 TL ödeme yapıldığı ortaya çıkartılırken, yine sahte raporlar ile bazı şahısların adına taahhuk ettirilen 40 bin 192 bin TL para ise, KOM Şubesinin devreye girmesi ile söz konusu şahıslara ödeme gerçekleştirilmeden iptal ettirildi. 

HASTANE ÖNLERİNDE BEKLEMİŞLER

Zaman zaman Elazığ’dan gelen şüphelilerin, Malatya’da hastane önlerine giderek burada sağlık raporu almaya çalışan ancak özürlülük oranı düşük olan ya da heyetlerce özürlülük oranı düşük verilen vatandaşlarla irtibat sağlayıp, 500 TL ile 2 bin  TL  para karşılığında “sağlık raporu çıkartabileceklerini” söyleyip, ardından ise sahte sağlık raporu hazırlayıp vatandaşlara verdikleri iddia edildi.

ELAZIĞ’DAKİ  EVLERE BASKIN 

KOM Şubesi ekiplerince Sahte Sağlık Kurulu Raporu ile haksız kazanç ve sosyal destek elde eden 34 kişi adına para karşılığında sahte Sağlık Kurulu raporu düzenledikleri ve düzenlettikleri tespit edilen Ramazan Yaşar İ., Mehmet Zeki D. ve oğlu Ufuk D.’nin yakalanması için operasyon yapıldı. KOM Şubesi ekiplerince şahısların Elazığ’da bulunan ev ve işyerlerine eş zamanlı baskın yapıldı. Şüphelilerden Ramazan Yaşar İ., Mehmet Zeki D. yakalanırken, Ufuk D. ise kaçarak izini kaybettirdi. 

2 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI 

Yaklaşık 10 ay süren soruşturma sonucunda gerçekleştirilen operasyonda yakalanan ve Elazığ’da ikamet eden Ramazan Yaşar İ., Mehmet Zeki D. adlı şüpheliler “Nitelikli Dolandırıcılık” ve “Resmi Belgede Sahtecilik” suçlamalarıyla sevk edildikleri Adli makamlarda tutuklanarak cezaevine gönderildiler. Soruşturma esnasında çok sayıda kişinin sahte sağlık raporları ile haksız yere edinmiş oldukları parayı, ilgili kurumlara geri iade ettiği öğrenildi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız