SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Sami Bey'in Tüm Projelerine Elimizden Gelen Desteği Vereceğiz'

'Sami Bey'in Tüm Projelerine Elimizden Gelen Desteği Vereceğiz'
A- A+ PAYLAŞ

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, iftar yemeğine katılacağı restorantın salonunda Malatya'da iş dünyası temsilcileri ve kanaat önderleriyle bir araya geldi.

Ekonominin düşmanının belirsizlik olduğunu, belirsizliğin azaltılması ve öngörülebilirliğin arttırılmasıyla ekonomik hayatın sağlıklı bir şekilde çalıştığını belirten Yılmaz, ekonomide politika dokümanlarını belirlediklerini ve adım adım kararlı bir şekilde hayata geçireceklerini vurguladı.

Yılmaz, birilerinin yerel seçim vesilesiyle spekülasyon yapmaya, piyasaları bozmaya, siyasi ve ekonomik rant elde etmeye çalıştığını dile getirerek, şöyle konuştu:

"Bunlara ben inanıyorum ki halkımız hiçbir şekilde itibar etmeyecektir. Biz kararlı bir şekilde politikalarımızı sürdüreceğiz. Bir taraftan büyümemizi, istihdamımızı belli makul bir çizgide sürdürürken diğer taraftan depremin yaralarını saracağız. Bir yandan da halkımızın temel sorun olarak gördüğü, dolayısıyla bizim de temel sorun olarak gördüğümüz enflasyonla mücadeleyi kararlı bir şekilde sürdüreceğiz. Bu yılın inşallah ikinci yarısında göreceksiniz, enflasyonda belirgin bir düşüş başlayacak. 2025'te bunun hızlandığını göreceğiz. 2026 yılında da tek haneli rakamlara ulaşacağız."

Yerel seçimlerin genel politikalarla değil daha çok yerel, müşterek hizmetlerle ilgili olduğunu dile getiren Yılmaz, "Burada da biz gerçek belediyeciliğe inanıyoruz. Gerçek belediyecilik derken de şunu anlıyoruz. Belediyeyi kişisel şanı şöhreti için menfaati için kullananlar değil halka hizmet için kullananlar, belediyeyi birtakım ideolojik saplantılarına alet etmek değil yine halka hizmet için kullananlardır diyoruz." şeklinde konuştu.

Yılmaz, AKP Malatya Büyükşehir Belediyesi Başkanı adayı Sami Er'in, mevcut Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'dan bayrağı devralacağını ve daha da yükseklere çıkaracağını anlatarak, şöyle devam etti:

"Gerçek belediyeciliği en güzel şekilde uygulayabilecek bir altyapıya sahip Sami Bey. Bir defa mütevazı bir kardeşimiz kibirli bir insan değil, düzgün, dürüst bir insan. Belediyenin de kaynaklarını son derece titiz bir şekilde ve Malatya halkı için kullanacağından hiçbir kuşkumuz, endişemiz yok. Diğer yandan teknik olarak da son derece güzel bir altyapıya, tecrübeye sahip Sami kardeşimiz. Bir defa Malatya'da çalışmış, özel idare sekreterliğimizi yapmış. Dolayısıyla Malatya'yı köylerine kadar kasabalarına kadar adım adım bilen, ihtiyaçlarını bilen bir adayımız. Ayrıca İstanbul'da çeşitli belediyelerde görev yaptı. İstanbul'un belediyecilik vizyonunu hepimiz biliyoruz, Sayın Cumhurbaşkanımızın 90'lı yıllarda oluşturduğu o ruhu, o bakış açısını en iyi bilen arkadaşlarımızdan bir tanesi. Diğer yandan da yine Malatyamızın çok ihtiyaç duyduğu, özellikle bu dönemde daha fazla ihtiyaç duyduğu kentsel dönüşüm ve dirençli bir şehir oluşturma anlamında da çok önemli bir tecrübesi var; TOKİ tecrübesi."

Yılmaz, Malatya halkının Sami Er'e ve gerçek belediyeciliğe sahip çıkacağını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Bu kadar hizmet yapıldıysa Malatya'da, bunda elbette merkezi idareyle yerel yönetimin birlikte çalışmasıyla, o bereketle bunlar gerçekleşiyor. Önümüzdeki dönemde de gönül birliği içinde, akıl birliği içinde Sami Bey'in tüm projelerine, tüm çalışmalarına elimizden gelen tüm desteği vereceğimizi hükümet olarak buradan özellikle ifade etmek istiyorum. Malatya'nın polemiklere ihtiyacı yok, kavgaya, çatışmaya hiç ihtiyacı yok. Birliğe ihtiyacı var. Hedeflere odaklanmaya ihtiyacı var. Malatya'nın gerçek ihtiyaçlarını çözecek planlara, projelere, ekiplere ihtiyacı var."

İFTAR PROGRAMI..

Yılmaz, Malatya'da sivil toplum kuruluşları ve iş dünyası temsilcilerinin katılımıyla düzenlenen iftar programında, kentte bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Asrın felaketi olarak nitelendirilen depremlerden en çok etkilenen illerin başında Malatya'nın geldiğini hatırlatan Yılmaz, devlet, millet el ele şehri ayağa kaldırmak için herkesin elinden gelen gayreti gösterdiğini ifade etti.

Devletin en öncelikli meseleleri arasında depremin yaralarını sarmanın geldiğini vurgulayan Yılmaz, şöyle devam etti:

"İnşallah depremin yaralarını en kısa sürede saracağız. Sayın Cumhurbaşkanımız liderliğinde bu yaptığımız bütün bütçelerde, programlarda ilk önceliğimiz depremin yaralarını sarmak ve bu illerimizi eskisinden de daha iyi bir konuma getirmek hedefimizdir. Bu kapsamda bir taraftan kalıcı konutlar inşa ediyoruz. Diğer yandan altyapıyla ilgili eksikleri gideriyoruz. Bir diğer taraftan da ekonomik ve sosyal hayatı canlandırıcı her türlü faaliyete destek oluyoruz. İnşallah yakın bir gelecekte etkilerini hep birlikte göreceğiz. Kolay değil bu kadar büyük bir deprem, en gelişmiş ekonomileri bile sarsacak güçtedir. Türkiye 20 yıldır iyi yönetildiği için bütçesini ve kaynaklarını iyi yönettiği, istikrarı olduğu için güçlü bir lideri ve yönetimi olduğu için millet ve devlet olarak bu yükün altından da kalkıyoruz. Bütün imkanlarımızla deprem bölgesinin yanındayız. Deprem harcamaları söz konusu olduğunda hiçbir taviz vermiyoruz her türlü desteği sağlıyoruz."

Yılmaz, merkezi bütçede ciddi bir kaynağın deprem bölgesinin kalkınmasına ayrıldığına dikkati çekti.

Malatya'ya yapılan hizmetlerin artarak devam edeceğine inandığını aktaran Yılmaz, Malatyalıların genel seçimde olduğu gibi yerel seçimde de AK Parti'ye desteğini sürdüreceğine inandığını ifade etti.

Yılmaz, hükümet olarak ülke menfaatini her şeyin üzerinde tutarak milletten alacakları destekle yollarına devam etmek istediklerini sözlerine ekledi.

İftara, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak da katıldı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, iftar programının ardından Yeşilyurt ilçesinde Bakan Bak ve beraberindekilerle tatlı yedi.

Programlarının ardından Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz ve  Bakan Dr. Osman Aşkın Bak Malatya'dan ayrıldı.

AA- Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

33 yorum yapılmış

  • Ahmet (1 ay önce)
    Ne projesi var ki?
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Volkan (1 ay önce)
    Sizin bu lafiniza inat Agbabaya verecem. Tehdit ederse biri gıcık alıyorum
    %89
    %11
    Yanıtla
  • aras (1 ay önce)
    bana oy vermezsen hizmet yok demek istiyor.bunu dediğin an bu halk cevabını verir sandıkta.bu hep böyle olmuştur.
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Haci (1 ay önce)
    Diğer adayların daha güzel projeleri var!.
    %72
    %28
    Yanıtla
  • 101MALATYALI (1 ay önce)
    Kanal istanbulu Malatyaya yapın.
    %80
    %20
    Yanıtla
  • 101MALATYALI (1 ay önce)
    Milet AÇ AÇ!!! buna bir çare arayın.
    %78
    %22
    Yanıtla
  • Kim aç? Yandaşlar tıka basa doymuş halde.
    %78
    %22
    Yanıtla
  • Doganyollu hasan (1 ay önce)
    Aba altindan sopa gösteriyor. Alenen söyleyemedini dolaylı yolla söylemeye çalışıyor. Size oy yok halkı tehdit etmek neymiş sandıkta görüşeceğiz.
    %79
    %21
    Yanıtla
  • ahmet4462 (1 ay önce)
    bu siyasetcilerin işi gücü algı kardeşim madem öyle 21 yıldır iktidardasınız ve bu sürçte belediye hep sizin elinizde idi ne yaptınız hangi projeleri hayata geçirdiniz 15 yıldır yapılamayan kuzey çevre yolu her seçimde gündeme getirdiğiniz hızlı tren projesi kentsel dönüşüm bir yıl oldu deprem için verdiğiniz sözlerin hangisini yaptınız şimdi seçim zamanı yine masallar malatya halkı sorgulamıyor diye sallıyorsunuz ama bu seçimde malatya size bir ders verecek ve sizde ondan sonra anlayacaksınızbize oy vermezseniz size hizmet gelmez demek anayasal suç ama size göre anayasanın hiç bir önemi yok seçildiğinizde nasıl yemin ediyorsunuz ve sonunda namusum ve şerefim üzerine diye bitiriyorsunuz umarım malatya gereğini yapar
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Burak (1 ay önce)
    Geçen günde Abdurrahman babacan Akçadağ da insanları tehdit ediyordu.biz seçilmezsek hizmet gelmez diyordu.inadina size oy yok bu saatten sonra
    %84
    %16
    Yanıtla
  • MALATYALI (1 ay önce)
    Keşke restoranda değilde iftar çadırında olsaydı bu olaylar. Bunların yediği, içtiği, giydiği, bindiği geldiği zamanki bütün afişler, pankartlar ve ağırlamalar maalesef bu ekonomik krize bir delik daha açıyor.
    %94
    %6
    Yanıtla
  • aytekin (1 ay önce)
    tehditler başlamış. Oy yoksa destek de yok ne demek? Yalnız Malatyalı tehtide gelemez. Bu tür söylemler sahibine eksi yazar
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Selami (1 ay önce)
    Allah aşkına kanaat önderleri toplantısı deniyor ama ben bir kişi tanıyabildim. Demekki depremden sonra kanaat önderleri de değişmiş bu şehirde. Hangi kanaatin önderleri bu insanlar… Nerden gelmişler
    %77
    %23
    Yanıtla
  • Malatya 44 (1 ay önce)
    Size oy yooookkkk sizinkisi kalsın
    %69
    %31
    Yanıtla
  • MUSTAFA (1 ay önce)
    Yani Sami Er seçilmezse destek yok diyor. Size inat muhalefete oyumuz. Seçmeni tehdit etmenşz ne haddinize. Anayasal olarak verilmiş hak için halkı tehdit edemezsiniz.
    %73
    %27
    Yanıtla
  • Erhan (1 ay önce)
    Seçimi alabilmek için yok sami bey gelirse yatırım yapacağız algısı. Arkadaşlar inanmayın. Bakın şuan akp içinde en reel konusan Mehmet Şimşek. Kasada kuruş yok diyor. Sadece sağlık bakanlığı dışında personel alımı bile olmayacak diyor. Yokuş aşağı gidiyoruz asla ve asla artık inanmayın bu sözlere.
    %79
    %21
    Yanıtla
  • Atıf Hoca (1 ay önce)
    Lütfen 52 yıldır doğma büyüme Malatya lı olmamla beraber bir konudaki cehaletimi gidermenizi rica ediyorum, hazır o toplantıda toparlanmışlarken şu Malatya mızın kâat önderleri kim?, isim isim merak ediyorum. Bu arada sanki sol önde Eski AKP Belediye başkanı ve Milletvekili Bostanbaşı imar fatihi Cemal Akın Bey oturuyordu.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Kanaat önderi denince akla o gelir.O ki Bostanbaşını imara açmış bir kanaat önderidir.
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Murat (1 ay önce)
    Sami er seçmeniydim. Ama görüyorum ki hata ediyorum. Ben seçmeden başkan edasında dolaşmalar, valilikteki toplantılara katılmalar… hangi sıfatla? Gerçi adam kendi söyledi seçilmeme ihtimalimiz milyonda bir bile değil. Ama ben halay çeken Malatyalılardan olmayacağım. Daha seçilmeden havaya girenlere gerekli cevabı vereceğim
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Vatandaş (1 ay önce)
    Deprem şehrinde şatavatlı ziyafetli oturmalar hikayeler ......
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Keşke (1 ay önce)
    Keşke kurallara uygun ve halkın yararına olan her projeyi destekleriz deseydiniz. Niyetinizi bu kadar açık belli etmek devlet ciddiyetine ve de adaletine yakışmaz. Milyonda bir ihtimal de olsa Sami bey kazanamazsa ne olacak..
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Kardeşim oy yoksa hizmet te olmaz haklı adam
    %11
    %89
    Yanıtla
  • Oy yoksa yatırım yok ne demek?? Ve siz bunu bileeee bileeee akp oy vereceksiniz öyle mi. İşte malatyanun bir Gr ilerlememesinin sebebi. Mehmet simsegi dinle kasada kuruş yok seç bakalım Sami er'i güzel yatırımlar yapsın bakalım. Vah Malatya vah 20 sene de bu seçmen profili ile zerre gelişme gösteremez.
    %73
    %27
    Yanıtla
  • Ne demek hizmet olmaz. Asıl hizmeti oy vermeyen illere yapıyorlar. Bakın İstanbul, Muğla, Aydın ve Tekirdağa. Bu korkuyu bırakın bence.
    %73
    %27
    Yanıtla
  • CHP belediyelerine evet yardım vermiyoelar doğru. O halde bile akp belediyelerinden kat kat iyi hizmet ettiler gördük goruyoruz. İlk kez oyumu CHP vericem yeter artık bizi sömürdüğünüz
    %79
    %21
    Yanıtla
  • Bu yazdığını hiç unutma.Lazım olabilir.
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Kerem (1 ay önce)
    Siz devlet olarak kim seçilirse seçilsin o adayın projelerine destek vermek zorundasınız. Bırakın şu partizanlığı..
    %82
    %18
    Yanıtla
  • İşte görüyor musunuz halka nasıl aba altından sopa gösteriyorlar. Hataya yardım geldi mi??? Dedi ya ülkem için o kadar üzüldüm ki. Hala bunların peşinden gidenlere şaşırıyorum. İstanbul büyükşehir olmasa Hatay açlığa susuzluğa mahkum kalmıştı ah Türkiyem ah. O kadar imkanların var ki ama yönetenler.....
    %78
    %22
    Yanıtla
  • Ahmet (1 ay önce)
    Kim seçilirse seçilsin devlet olarak seçilenin yanındayız beyanatı devleti yönetenlere daha çok yakışırdı
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Bunlarda devlet ciddiyeti yok ki. Devleti babalarının çiftliği gibi mı goruyorlar bilmiyorum ki. Ülkeye zarar veriyorlar
    %86
    %14
    Yanıtla
  • UltraŞakşakçı (1 ay önce)
    Tabi kazanırsa….
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Kesin kazanacak akpartinin karşısında hiçbir güç duramaz
    %21
    %79
    Yanıtla
  • Fazla emin olma oylar veli ağbabaya
    %78
    %22
    Yanıtla