SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Sansür Devam Ediyor"

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:24:00
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık, 24 Temmuz Basın Bayramı ve Basından Sansürün Kaldırılışının yıldönümü nedeniyle Malatya Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret etti. 

Ziyarette konuşan Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Haydar Karaduman, basın için sansürün halen değişik şekillerde devam ettiğini belirterek, “Sansür günümüzde de değişik yöntemlerle devam etmektedir. Önemli olan bunu kaldırmaktır. Gelecek konusunda da ben pek ümitli olmadığımı belirtmek istiyorum” dedi.

AKP İl Başkan Yardımcısı Murat Turgut ise, gazetecilerin halkı bilgilendirmek adına köprü görevi yaptığını belirterek, gazetecilerin yazın sıcağında, kışın çamurunda her zaman görevini en iyi şekilde yerine getirmeye çalıştığını söyledi.

Milletvekili Çalık ise, “Basının ilkeli tarzını ve tavrını her zaman destekliyoruz. Bizim yapmak istediğimiz en önemli hedef, basın özgürlüğünü ifade özgürlüğünün bir parçası olarak görüyoruz ve basının özgürlük bir şekilde hareket ederek kişi hak ve özgürlüklerine, kişi özel hayatına saygı göstermesini ve belli başlı hassasiyetleri taşıması gerektiğini gayet iyi biliyoruz” ifadelerini kaydetti.

“CHP seçime hazır olsa ne olur, olmazsa ne olur” şeklinde daha önce kullandığı bir ifadesi ile ilgili bir soruya yanıt veren Çalık, “CHP kendi içerisindeki iç sıkıntılardan dolayı seçime fazla zaman ayıramıyor. Aynen Ağustos böceği, karınca misali. Biz Ağustos böceği değiliz, biz karınca misali 24 saat, 365 gün yarın seçim varmış gibi çalışıyoruz. Ağustos Böceği gibi 8 ay yatıp, 4 ay çalışmıyoruz” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız