SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Sansürle İlk Kez Karşılaşıyorlar"

0
Güncellendi - 2017-03-12 00:26:45
A- A+ PAYLAŞ

  • CHP'li Özgür Özel'den, Hollanda'nın Çavuşoğlu'nun uçuş iznini iptaline tepki..

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkan Vekili Özgür Özel, Hollanda’nın Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun uçuş iznini iptal edilmesine ilişkin, “Nasıl her sansüre, her yasağa karşı çıkıyorsak, Almanya ve Hollanda’dakine de aynı şekilde karşı çıkıyoruz” dedi.

Özel, CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ile birlikte Malatya’da Cumhuriyet Halk Partisi İl Teşkilatı’nın referandum kapsamında Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen panele katıldı.

“O HALK BOLU BEYİ’NİN DEĞİL, KÖROĞLU’NUN TORUNLARIDIR”

Konuşmasının başında Başbakan Binali Yıldırım’ı eleştiren Özel, “Başbakan Binali Yıldırım, Allah’ın sopası yok, varlığını nasıl gösterecek, ‘gülme komşuna gelir başına’ diyerek gösterecek. Bir haftadır yerli yersiz toplu iğnenin başucu kadar bir dil sürçmesini diline dolamış oradan ‘evet’ çıkartmaya çalışıyor. Dün gitmiş Bolu meydanına, Bolu’nun yiğit insanlarının karşısına geçmiş onları selamlayacak ‘Bolu beyinin torunları selam olsun’ diyor. Meydan buz kesiyor. Binali bey bilmez ama ona biz hatırlatalım, hem Bolulular hem bu güzel ülkenin 81 ilindeki vatan, millet, özgürlük aşkıyla tutuşan bütün vatandaşlar, o halka zulmeden Bolu beyinin değil, Köroğlu’nun torunlarıdır” ifadelerini kullandı.

“NE İSTEDİLERSE YAPTILAR”

Özel, AKP’nin 15 yıldır ülkeyi yönettiğine değinerek, “Bugün başına gelen her şeyi başkalarından bilen, kendinde kusur görmeyen bir iktidarla karşı karşıyayız. Ülkeyi 15 yıldır yönetiyorlar. Bütün yetkiler ellerinde, ne istedilerse yaptılar, hangi yetkiyi kullanarak terörü, işsizliği, yoksulluğu ortadan kaldıramadıklarını açıklayamıyorlar. Ama bugün ülkenin başına gelen her şeyde bir başkalarını sorumlu tutuyorlar. 10 Ekim’de gençlik kollarımız yok oldu bizim ama hiçbir şeyin sorumluluğunu almayan, sadece ve sadece oturdukları koltukları bırakmamak için her şeyi göze alan bir iktidarla karşı karşıyayız. Terör sorumluluğu üstlenmiyorlar. Yokluk, yoksulluk, işsizlik sorumluluğu üstlenmiyorlar. Yetiştirip, büyüttükleri, can ciğer kuzu sarmaları darbe yapıyor, sorumluluğu üstlenmiyorlar” diye konuştu.

“YASAKLARLA İLK KEZ TANIŞIYORLAR”

Hollanda’nın Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun uçuş iznini iptal edilmesini değerlendiren Özel, “Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun uçağının Hollanda’ya inmesine Hollanda izin vermedi. Bunlar sanıyorlar ki Cumhuriyet Halk Partisi, Almanya Türk Bakana salon vermeyince ‘aferin’ diyecek, demeyiz. Bunlar sanıyorlar ki Hollanda uçağı indirmeyince Cumhuriyet Halk Partisi memnun olacak, olmayız. Sosyal demokratlığın, sosyal eşitliğe inanmanın, solculuğun gözü kör olsun en katı rakibimize dahi konuşturmazlarsa, sustururlarsa, fikrini söyletmezlerse Cumhuriyet Halk Partisi olarak onun da karşısında dururuz. Çünkü biz fikir özgürlüğünden, eşitlikten yanayız. Adalet ve Kalkınma Partisi yasaklarla, sansürle, engellenmekle ilk kez tanışıyor. Oysa Türkiye’deki bugün ‘hayır’ diyenler, Milliyetçi Hareket Partisi’nin muhalifleri, ‘hayır’ diyen Cumhuriyet Halk Partililer, ‘hayır’ diyen Saadet Partililer, geçmişin Doğru Yolluları, ANAP’lıları eğer ‘hayır’ demek için yola düşerlerse engellemelerle karşılaşıyorlar. Nasıl buradaki her sansüre, her yasağa karşı çıkıyorsak, Almanya ve Hollanda’dakine de aynı şekilde karşı çıkıyoruz. Yaşasın fikir özgürlüğü, yaşasın özgürlükler” dedi.

Özel, 16 Nisan’daki referandumla ilgili olarak ise şunları söyledi:

“Öyle bir gerçekle karşı karşıyayız ki 16 Nisan’da Türkiye geleceğini oylayacak. Bizim afişlerimiz var, afişlerimizdeki güzel kızı, bir teyzem bana sordu. Baktım kızın yüzüne ve döndüm dedim ki ‘bu kızın adı Türkiye. Türkiye’nin geleceği için hayır diyoruz’ dedim. Geleceğimiz için hep birlikte ‘hayır’ diyoruz. Anayasa değişikliği meclise ilk geldiğinde yüzde 41 hayırdı, yüzde 43 evetti. Kararsızlar yüzde 20’lerden, 10’lara kadar geriledi. Kararsızlar haberdar oldukça, bilgi sahibi oldukça önemli bir kısmı ‘hayır’ diyor. Şuanda hayır yüzde 46, evet yüzde 42.”

“HİÇ KİMSE BU SEÇİMİN ADİL OLDUĞUNU SÖYLEMESİN”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, seçimin adil bir şekilde yürümediğini iddia ederek, “Seçim sadece sandıkta adil olmaz. Sadece oylar çalınmadığı zaman adil olmaz. Hep beraber bir süreç yaşıyoruz. Evet’i savunanlar hayırı savunanlar. Hiç kimse bize bu seçimin adil olduğunu söylemesin. Bu seçim adil bir seçim değil, adil bir şekilde yapılmıyor. Bir taraftan eveti savunanlar devletin bütün imkanlarını kullanıyor. Valisinden belediye başkanına, bakanından emniyet müdürüne kadar herkes evet için sahada, kimi zaman insanları tehdit ederek, kimi zaman hayır broşürü dağıtan insanlara saldırarak bir kampanya yürütüyorlar. Bu kentin belediye başkanları kendi ceplerinden yapıyorlarsa yapsınlar, herkesin vergisiyle, bizim cebimizden aldıkları vergilerle ‘evet’ propagandası yapıyorlar, haram olsun” diye konuştu.

“EVET DİYENLER PARAMPARÇA OLDU”

Ağbaba, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Hayır diyenlere ‘terörist’ diyor eleştiriyor, ama evet diyenlerin hepsi paramparça oldu, birbirine düştü. MHP’ye bir bakın, MHP’de hayırı savunanlar kürsüden indirilmeye çalışılıyor. MHP karmakarışık, bakın bugün Malatya il örgütünü görevden almışlar. Niye aldıklarını bilmiyoruz. Biz o işlere karışmıyoruz. Büyük Birlik Partisi ‘evet’i açıkladı, birbirine girdi. AKP aynı durumda.”

“16 NİSAN’DA HAYIR DİYORUZ”

Ağbaba, 16 Nisan’da ‘hayır’ diyeceklerini ifade ederek, “Bunlar ‘Türk tipi başkanlık’ diyorlar ya aslında ‘Türk tipi başkanlık’ demeleri Türkiye’ye, Türklere hakaret. Bu arabada gaz var fren yok. Hep gaz var. Freni olmayan araba da bir gün duvara toslar. Biz buna ‘hayır’ diyoruz. Bu ülkenin varlığı için, bu ülkenin birliği için, Türkiye’nin bekası için biz bu 16 Nisan’daki oylamaya ‘hayır’ diyeceğiz. Yüz bin kere ‘hayır’ diyeceğiz” dedi.

“HAYIR'I GÜÇLÜ KILACAĞIZ”

CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz da CHP’nin herkese karşı sorumluluğunun olduğunu ifade ederek, “Bugüne kadar demokrasi için bedel ödemiş herkese karşı önemli bir sorumluluğumuz var. Biz elbette bir çalışma yürütüyoruz. ‘Hayır’ın Cumhuriyet Halk Partisi olarak bir parçasıyız, birçok kesim yürütüyor. Dolayısıyla hepinizden bir ricam var, bu sorumluluğu hep birlikte yerine getireceğiz. Hepimiz kolumuza komşumuza, akrabalarımıza ilişkilerimizin olduğu her kim varsa herkese ulaşacağız. Ne için? Geçmişte verilen mücadelelerinin sorumluluğu, çocuklarımız ve geleceğimiz için. E l ele, kol kola gireceğiz, ‘hayır’ı her yerde güçlü kılacağız” diye konuştu.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

9 yorum yapılmış

  • necdet savaş (7 yıl önce)
    Aslında bu CHPliler Avrupada olanlara içten seviniyorlar .Kınıyoruz diye numara yapıyorlar . Avrupa hayır oyu tezgahı düzenliyor.Türkiyede kim hayır oyu verecek belli .Bunlar gizli ittifakçılar .Ama önemli değil Büyük Türk milleti tüm oyuları bozacaktır .inşallah..
    0
    0
    Yanıtla
  • kenan (7 yıl önce)
    siz chp ten hiç birşey olmaz hedefiniz yok stratijiniz yok projeniz yok tek hedefiniz var muhalefet olup herşeye hayır demek
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (7 yıl önce)
    Neden hayır dediğinizi anlatın.anlatamazsınız.çünkü söyleyecek hiç bir şeyiniz yok.sizde neden hayır dediğinizi bilmiyorsunuz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali bey sen neden evet dediğini bir açıkla ben sana neden hayır denmesini açıklayacağım.Anlaşılan cumhurbaşkanı için evet vatan için değil biz vatan için hayır diyoruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Tuncay (7 yıl önce)
    Ne komik ya. Bolu beyi, Köroğlu buna'mı takıldınız. Kılıçdaroğlu günümüzde ki olaylardan bi haber konuştuğu hiç bir sözü ne kendisi ne millet kimse anlamıyor. Komik olan Başbakan'ın Bolu beyini savunuyor diyen arkadaş bir dil sürçmesi'ne yüklenen anlama bakın bilgisizlik nedir bi chp yi dinleyin görürsünüz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Tuncay (7 yıl önce)
    Ne diyor ? Bu iki vekil ekonomi diyor, istikrar diyor, falan filan. Ya biz chp, dsp , shp, ve koalisyon gördük Cumhuriyet tarihinde' tüm partilerin özellikle üstte yazılan sol partilerin Tamamı'nın icraatları'nı toplayın şimdiki hükümetin bu ülkeye yaptığı hizmetlerin yüzde 20 ni bile yapmamıştır siz neyi anlatıyorsunuz. Mhp, bbp parçalanmış yok refah mış geçin bunları hayal kurmanın sınırı yok 16 nisan gece bitmeden evetin şahlandığını hep birlikte göreceğiz. Kızın adı TÜRKİYE imiş bizim hepimizin adı TÜRKİYE ve biz geleceğimizi işid, pkk, pyd, ypg fetö, Almanya, fransa, Hollanda kısaca tüm Türk düşmanları ve sürekli onlar la ittifak halinde olan chp nin ellerine bırakmayacağız emin olun chp'nin tüm yöneticileri çooook iyi biliyor EVET çıkacak ama amaçları safları belli olsun ülke için yapılan her güzel işe Hayır diyerek belli bir çizgileri var istikrar bozulmasın hayırlı işlerin başlangıcı EVET EVET HEP BİRLİKTE EVET
    0
    0
    Yanıtla
  • Tuncay Bey Türkiye tabiki gelişecek yerinde sayacak değil. Ama merak ediyorum. Sen geliştinmi acaba 15 yıl önce neyin vardı şimdi neyin var. Merak ediyorum. Ak Partinin iktidar yakınları hepsi zengin. Oy verenlerde perme perişan bumu adalet...
    0
    0
    Yanıtla
  • AYDIN (7 yıl önce)
    Bolu beyi bir eşkiyadır.Köroğlu ise Bolu Beyi'ne karşı durarak ezilen halkın yanında yer almış bir halk kahramanıdır. Bolu beyi savunan sayın Başbakan Binalı YILDIRIM BİRAZ DAHA OKURSA BUNLARI İYİ ANLAR.
    0
    0
    Yanıtla
  • Tuncay (7 yıl önce)
    Ağbaba almış yanına gurup başkan vekilini bişeyler anlatmaya çalışıyor. Yer değişin iki vekilin konuştuklarını başkası konuş'sa kendileri dinlese hiiiç bir şey anlamazlar işleri güçleri sallamak.
    0
    0
    Yanıtla