SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Sarıoğlu; "O Bina Trafik Müzesi Yapılsın"

0
Güncellendi - 2016-12-05 12:27:55
Sarıoğlu;
A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Battalgazi Merkez İlçe Başkanı Avukat Selahattin Sarıoğlu, Beydağı Mahallesi'nde iki ay önce yaşanan kamyon kazasının olduğu yere giderek incelemelerde bulundu. Kamyonun hala evin içinde olduğunu belirten Sarıoğlu; "Bu ev, içindeki kamyonla birlikte Malatya Trafik Müzesi yapılsın." dedi.

Sarıoğlu açıklamasında;  “Bilindiği üzere 8 Ekim 2016 günü öğlen saatlerinde, burada Malatya’yı çok üzen bir trafik kazası yaşanmıştı. Hafriyat malzemesi yüklü bir kamyon,  rampa aşağı giderken freninin patlaması nedeniyle kontrol edilemeyerek, iki katlı bir eve adeta serseri bir kurşun gibi saplanarak durabilmiştir. Kamyonun girdiği ev Suriye’den gelen insanların yaşadığı bir evdir. Kamyon eve girerek durmuş ama ne yazık ki Sena Auidi adlı, 26 yaşındaki hamile bir kadının ölümüne ve üçü çocuk altı kişinin yaralanmasına sebep olmuştur.  Kazada ölen ve yaralananların memleketlerindeki iç savaştan canlarını kurtarıp geldikleri bu yabancı diyarda, Malatya’da, hem de evlerinde otururken böyle bir kazaya uğramış olmaları bütün hemşerilerimizi derinden üzmüştür.” ifadelerini kullandı.

“Kazayla ilgili bir başka ilginç olan da şudur: Kaza üzerinden iki ay geçtiği halde, koca gövdesiyle evin içine giren kamyon hala çıkarılamamıştır. Adli vakalarda hayati yere saplanıp da çıkarılması riskli olan mermi çekirdeği gibi yerinde duruyor.  Sorulduğunda, ‘Kamyon çıkarılırken ev yıkılır.’ veya ‘Olay mahkemelik.’ deniyor. Aslında bunlar geçilemeyecek, halledilmeyecek şeyler değildi." ifadelerini kullanan Sarıoğlu;  “Şimdi biz, CHP Battalgazi Merkez İlçe Başkanlığı olarak ilimize, ülkemize, hemşerilerimize hizmet aşkımızla şunu öneriyoruz: Bu ev, içindeki kamyonla birlikte Malatya Trafik Müzesi yapılsın. Bu önerimize hemen tepki gösterilmesin, ‘Hiç olur mu canım’’ denmesin. Bir musibetten toplum için hayırlı bir sonuç elde etmek mümkün.“ dedi.

CHP Battalgazi Başkanı Avukat Selahattin Sarıoğlu açıklamasında daha sonra şu ifadelere yer verdi;  “Büyükşehir Belediyesi bu binayı Trafik Müzesi yapmak için kamulaştıracak. Bir mimarlık şirketine bir proje hazırlatacak.Kamyonun çürümemesi için önlem alınacak. Bina mevcut durumu bozulmadan güçlendirilecek. Birinci kat özel olarak bu kazayla ilgili, genel olarak da diğer kazalarla ilgili bilgilendirici ve uyarıcı fotoğraf, video vs. belgelerle donatılacak. Bina  çevresi düzenlenecek, araç park yerleri yapılacak. Büyükşehir Belediyesi bu eserle ilgili masraftan kaçınmayacak. Araştırmamıza göre Türkiye’de bir Trafik Müzesi yok. Belki dünyada da yok. Yani bu bir ilk olacak. Kocaeli’de Kağıt Müzesi, Samsun’da Tütün, Eskişehir’de Kurtuluş Müzesi var. Manisa’da Ruh Sağlığını İyileştiren Aletler Müzesi, Amasya’da Aşıklar-Ferhat İle Şirin, Kırkpınar’da Güreş, İstanbul’da Darbe Girişimi Müzesi var. Malatya’da da tasarlama, yapma değil, böyle özgün, yaşanmışın ta kendisi olan bir Trafik Müzesi kurulsun. İstatistiklere göre Türkiye’de saatte 137 trafik kazası oluyor.  Bu kazaların yüzde doksanının insan kusurundan kaynaklı olduğu söyleniyor. Biz Malatya olarak hem bu kamyon kazasının anısını yaşatmak, hem insanlarımızı trafik kazalarına karşı dikkatli olmaya çağırmak ve hem de Malatyamızın tanıtımına ve turistik harekelilik kazanmasına hizmet etmek için bu ‘fırsatı’ değerlendirmeliyiz diyorum. Düşünmeden, tartışmadan, somutlaştırmadan veya önyargısal olarak bu önerimize ‘olmaz!’ denilmemesini diliyorum. Malatya Valiliğine, Büyükşehir Belediye Başkanlığına ve bütün hemşerilerimize önerimizin desteklenmesi çağrısında bulunuyorum.”

Bülten

img_1084

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

10 yorum yapılmış

  • MURAT (7 yıl önce)
    Neyin peşindesiniz...VeSSelam...
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan Gürbüz (7 yıl önce)
    Selahattin Hocam(Yusuf Kenan Lisesi - Coğrafya Hocam) Sizin duyarlılığınızı ben zaten taa öğrenciliğimden biliyorum, bu nedenle öncelikle kenar-köşe demeden halkla iç içe olduğunuz için Teşekkürler. Göz göre göre gelen trafik kazalarının, güzel memleketimizde ardı arkası kesilmiyor. Özellikle yeni açılan yerleşim yerlerinde(Tecde, çilesiz, karakavak...) aylarca başıboş bırakılan kontrolsüz kavşakların, ölümlü kazalar sonrası 1-2 saat içerisinde düzenlenir olması da çok acı. Neden hem eski hem yeni açılan yollar-kavşaklar gözlemlenip, acılar yaşanmadan tedbir alınmaz? Yani 1-2 saatlik bir iş ile geçici de olsa bir düzenleme yapılabiliyorsa neden kazalar-ölümler-yaralanmalar beklenir ki? Hal böyle olunca maddi-personel vs imkansızlığı ile de açıklanamaz bu. Olsa olsa ilgisizlik, umursamazlık, doğru çalışmama/çalıştıramama derim ben buna. Fazla vaktinizi almayayım; biliyorum asıl sorumluluk alanınız Battalgazi ama konuyu görünce yine de iletmek istedim. Bu konuları da ilgili mülki amirleri ziyaretinizde dile getirmenizi rica ediyorum. Şimdiden Teşekkürer, Çalışmalarınızda Başarılar...
    0
    0
    Yanıtla
  • mustafa (7 yıl önce)
    Cezalar,artmadigi,surece,, surekli,boye,kazalar Olur,yapilacak,sey,kaza,basina,10,bin,ve,5,yil Hapis,ceza,verilmesi,boyelikle,kazalar,azalir
    0
    0
    Yanıtla
  • Vahap Kaya (7 yıl önce)
    Adam avukat, halen hukuki süreçleri bilmiyor. O binanın yıkımı için mahkeme kararı çıkartılması gerekiyor. Siyaset yapacaksanız, milletin yarasına merhem olacak konulara parmak basın. CHP halen kenar mahallede top koşturma peşinde.
    0
    0
    Yanıtla
  • SELAHATTİN SARIOĞLU (7 yıl önce)Vahap Kaya isimli kullanıcı yorumuna
    Vahap Kaya Bey; trafik kazalarını, dolayısıyla kazalar nedeniyle ölümleri, yaralamaları azaltma çabası boş bir çaba mı? Saatte 137 trafik kazası oluyormuş bu memlekette. Kazaların yüzde doksanın nedeni de insan kusurundan kaynaklanıyormuş. Böyle bir müze insanları Trafik kazalarına karşı düşündürmeye yaramayacak mı? Ayrıca bu müze nedeniyle Malatya'yaya gelen gidenin çoğalmasına hizmet etmek boş çaba mı? B UNLAR BİR İNSANIN YARASINA MERHEM OLMAYA YARAMAZ MI? Sevgili kardeşim...
    0
    0
    Yanıtla
  • Selahattin bey; nezaketiniz için teşekkür ederim. Ama trafik kazalarına yara basmak istiyorsanız, lütfen sürücü kurslarının yasa ve kanunlara göre faaliyet gösterip göstermediğini ortaya çıkarmanız bu memlekete yapabileceğiniz çok büyük bir katkı olacaktır.
    0
    0
    Yanıtla
  • SELAHATTİN SARIOĞLU (7 yıl önce)Vahap Kaya isimli kullanıcı yorumuna
    O konu da çok önemli tabii.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyayi uyandiran adam (7 yıl önce)
    İste Malatya ile ayni buyuklukte olan illerin arasindaki beyin farki... oralarda asla olmayan manzara
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (7 yıl önce)
    BÖYLE KAVŞAK MI OLUR* Selahattin Başkan burayı yıkıp güzel bir kavşak yapılması gerek trafik rezalet malesef dediğiniz yerde bu yapılamaz biraz ciddi bakalım konuya lütfen... ARAÇ GELİP S çiziyor orada.
    0
    0
    Yanıtla
  • Selahattin Sarıoğlu (7 yıl önce)Malatyalı isimli kullanıcı yorumuna
    Araç trafiği rahatlatıcı önlemler alınabilir. Ama böyle bir müze olanağı bulunamaz. Değerlendirmek gerek.
    0
    0
    Yanıtla