SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Satrançta Anlamlı Turnuva

0
Güncellendi - 2019-09-05 04:15:02
Satrançta Anlamlı Turnuva
A- A+ PAYLAŞ

7 Eylül DMD Duchenne Müsküler Distrofi Dünya Farkındalık Günü nedeniyle Türkiye Satranç Federasyonu Malatya İl Temsilciliği tarafından ‘DMD’nin farkında ol’ satranç turnuvası düzenlenecek.

Malatya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün katkılarıyla Satranç Malatya İl Temsilciliği tarafından anlamlı bir turnuva düzenlenecek. Türkiye Satranç Federasyonu Malatya İl Temsilciliği, 7 Eylül DMD Duchenne Müsküler Distrofi Dünya Farkındalık Günü nedeniyle 7-8 Eylül tarihlerinde DMD’nin farkında ol’ satranç turnuvasını gerçekleştirecek.

DMD hakkında farkındalık yaratmayı amaçlayan satranç turnuvası GSİM Satranç Salonunda yapılacak. 150 sporcu katılması beklenen satranç turnuvasında 9 sporcu dereceye girecek.

Satranç Malatya İl Temsilcisi Cemal Gürsel Toy, Satranç Malatya İl Temsilciliği olarak DMD hastalığına dikkat çekmek amacıyla DMD’nin farkında ol’ satranç turnuvasını düzenlediklerini ifade etti.

Toy, turnuvaya yoğun bir katılım beklediklerini kaydederek, “Malatya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’müzün katkılarıyla 7 Eylül DMD Duchenne Müsküler Distrofi Dünya Farkındalık Günü nedeniyle ‘DMD’nin farkında ol’ satranç turnuvamızı gerçekleştireceğiz. Turnuvamız 7-8 Eylül tarihlerinde GSİM Satranç Salonunda yapılacak. 8 Eylül 16.00 'da 15 Temmuz Meydanında halkımıza hitap edecek olan sayın cumhurbaşkanımızın, sporcularımızı sahneye kabul etmelerini ve Malatyalıların huzurunda madalyalarını takdim etmelerini arzu ediyoruz. Daha önce makamlarında DMD hastaları ve yakınlarını makamlarında kabul etmiş ve yakın ilgi göstermiş olan cumhurbaşkanımıza talebimizin iletilmesi kabul edilebileceğini umuyoruz.  Ülkemizde 5 bin evladımız DMD ile mücadele etmektedir. Duchenne Müsküler Distrofi (DMD/Kas Hastalığı) çocuklukta ortaya çıkar. Kalça, omuz, solunum kaslarının gelişmemesi nedeniyle çocuğu tekerlekli sandalyeye muhtaç eder.  Yaşam sürelerinin genellikle 20 - 25 yıl ile sınırlı olmasına sebep olur” dedi.

Duchenne Müsküler Distrofi (DMD/Kas Hastalığı) çocuklukta ortaya çıkar. Kalça, omuz, solunum kaslarının gelişmemesi nedeniyle çocuğu tekerlekli sandalyeye muhtaç eder.  Yaşam sürelerinin genellikle 20 - 25 yıl ile sınırlı olmasına sebep olmaktadır.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız