SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Sayın Vekil, Siz Şirketin Hissedarı Olabilirsiniz Ama..'

'Sayın Vekil, Siz Şirketin Hissedarı Olabilirsiniz Ama..'
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odası Başkanı Nejdet Özyalın, Malatya Şeker Fabrikasından esnaflara torbayla satılan şeker satışının sona erdirilmesinden dolayı esnafların büyük sıkıntı yaşadıklarını belirterek, “Bakkal esnafımız Aralık 2021 sonuna kadar sevk irsaliyesi ile Malatya Şeker Fabrikasından haftalık 20 torba şeker alabiliyordu.  Daha sonra Malatya Şeker Fabrikasında Ocak 2022’den itibaren 15 günde 10 torbaya düşürüldü. Yani ortada 1 yıllık uygulama yoktur, uygulama esnafımıza bilgi verilmeden yeni başlatıldı. Amaç milletimizin şekeri ucuza tüketmesi ise, yüzde 5 komisyon alan aracı firmalara ne gerek vardı?” dedi.

Malatya Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odası Başkanı Nejdet Özyalın, Malatya Şeker Fabrikasında esnafa hiçbir bilgi verilmeden torbayla şeker satışının durdurulmasından dolayı büyük bir sıkıntı yaşadıklarını ve 1400  bakkal esnafının mağdur olduğunu açıkladı.    

Malatya Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odası Başkanı Nejdet Özyalın yaptığı yazılı açıklamada, “Bakkal esnafımız Aralık 2021 sonuna kadar sevk irsaliyesi ile Malatya Şeker Fabrikasından haftalık 20 torba şeker alabiliyordu.  Daha sonra Malatya Şeker Fabrikasında Ocak 2022’den itibaren 15 günde 10 torbaya düşürüldü. Yani ortada 1 yıllık uygulama yoktur, uygulama esnafımıza bilgi verilmeden yeni başlatıldı. Şimdi esnafımız Şeker Fabrikasının kapısından dönüyor ve şeker alamıyor. Birçok esnafımız Malatya Şeker Fabrikasına peşin para yatırdığı halde şekerini alamadı. Peki, Malatya Şeker Fabrikası’nda eğer 1 yılık uygulama varsa, bizim esnafımızdan neden Aralık 2021, Ocak 2022’de peşin para alındı?  Ne oldu da yıllardır sıkıntısız bir şekilde devam eden uygulama bir anda sona erdirildi. Bakkal esnafımız yaşadıkları sıkıntıları yoğun olarak Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odasına gelerek aktardılar ve biz de bu sıkıntılarımızı üst kuruluşumuz olan Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğimize aktardık. Esnafımızın bu sorununu çözmek için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.” İfadelerini kaydetti,  

Özyalın şunları kaydetti:

“Sayın milletvekilimiz, ‘Orada bulunan oda başkanları konuyu bilip bilmeden alkışlıyorlar.” diyorlar. Sayın milletvekilimiz biz neyi neden alkışladığımızı çok iyi biliyoruz. Çünkü en büyük sıkıntıyı bakkal esnafı yaşıyor. Siz bir şirketin hissedarı olabilirsiniz, ama hatırlatmak isteriz, siz   milletin vekilisiniz, bu sıkıntımızı çözmek sizin sorumluluğunuzda. Yıllardır Malatya Şeker Fabrikasından sevk irsaliyesi ile şeker alabilen Malatya esnafımız bayilik sizin hissedarı olduğunuz şirkete geçtikten sonra ne oldu da alamıyorlar? Siz işin içine girene kadar esnafımız Malatya Şeker Fabrikasından torbayla şeker alabiliyordu. Şimdiye kadar Malatya Şeker Fabrikasının şeker satma sorunu hiçbir zaman olmadı. Esnafımız torbayla alıp ambalajını kendisi yapıp ucuz satıyordu. Şu anda Kayseri Şeker Fabrikasının tanzim satış mağazasında giden her esnaf 5’er torba şeker alabiliyor. Amaç milletimizin şekeri ucuza tüketmesi ise, yüzde 5 komisyon alan aracı firmalara ne gerek vardı?” 

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

6 yorum yapılmış

  • Gökhan (2 yıl önce)
    Vekiller esnaf ziyareti yaptığı zaman zavallılar korkularından sesini çıkartamıyorlar ama başkanlar sağolsun özelliklede şevket başkan artık sesleri daha gür çıkıyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Bek (2 yıl önce)
    Çocuklar acmi kalsın.herseye zam geldi..uretim yapmayan pastayı buyutemeyen yerlerde komisyoncu çoktur.bir işten çok kişi komisyon alacaklı herkesin cebine para girsin.ne yapalım herkese iş bulamıyoruz.o zaman bir üründen on kişi komisyon alır.olan tarlada 1 TL domates manavda 10 TL olur.sekerde aynı.birilerine komisyon vereceğiz ki eski bir Rahmetli bakanimizin dediği gibi çocuklar açmı kalsın.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • MALATYALI (2 yıl önce)
    Akp nin il başkanı teşkilatları görüyormusunuz sus pus oldular.Her konuda fikir beyan eden onu bunu kınayan teşkilat mensupları neredesiniz ??? Asıl merak ettiğim sıkılmadan çoook yakın zamanda nasıl bu milleten oy isteyecesiniz??? Oyu size vermediğimizi de biliyorsunuz ama bu sefer Reise de yazık edeceksiniz çünkü esnaf ona da oy vermeyecek.
    %87
    %13
    Yanıtla
  • Erdal (2 yıl önce)
    Helal olsun baskanlara vekil diye kimse korkup çekinmiyor herkes doğruyu haykırıyor ama vekillerin kulakları kapali
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ali baba 2344 (2 yıl önce)
    Nejdet başkanım yeni göreviniz hayırlı olsun göreve başladıktan sonra ilk işiniz esnafın şeker sorununu ulusal bazda gündem yaptığınız için teşekkürler başarılarınızın devamınındiliyorum
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Hasan (2 yıl önce)
    Olayin özeti, birileri siyasi nufuzunu kullanarak, şirketine dolayısıyla kendisine bir rant alani oluşturmuş, sapkadan tavsan cikarmis,arada milyonlarca lira komisyon geliri elde etmiş, o yüzden siyasetle ticaretin iç içe geçmemesi gerekiyor, siyaset kurumunun bir ahlak yasasının olması gerekiyor, siyasetin kar getiren bir is, uğraş olmaktan çıkarılması gerekiyor...
    %95
    %5
    Yanıtla