SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Şeffaf Demokrasi Olmaması En Büyük Beka Sorunu"

0
Güncellendi - 2019-03-13 04:01:25
A- A+ PAYLAŞ

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Onursal Adıgüzel ve CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, 31 Mart’ta gerçekleşecek olan yerel seçim öncesi Arguvan İlçesini ziyaret etti.

Arguvan Belediye Başkanı ve Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Başkan Adayı Mehmet Kızıldaş’a destek vermek amacıyla ilçeye geldiklerini kaydeden Onursal Adıgüzel ve Murat Emir, Başkan Kızıldaş’ın bugüne kadar yaptığı hizmetlerle göz doldurduğunu, ilçenin çehresini değiştiren hizmetlere imza attığını belirtti.

Seçim çalışmaları kapsamında Kızık, Eymir ve Akören Mahallelerini ziyaret eden Başkan Mehmet Kızıldaş, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Onursal Adıgüzel, CHP Ankara Milletvekili Murat Emir ve partililer her gittikleri mahallede büyük bir ilgiyle karşılandılar. Başkan Kızıldaş ve beraberindekiler kalabalık bir topluluk tarafından ibüyük bir memnuniyetle karşılandı.

“BEKA, ERDOĞAN VE BAHÇELİ’NİN KOLTUK ANLAŞMASIDIR”

Akören Mahallesi kültür evinde konuşan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel, “ Bir Arguvan’lı olarak sizlerle bir arada olmaktan dolayı mutluluk duyuyorum. Adım adım kapı kapı gezdik ve sizler bizi yalnız bırakmadınız. Çiftçinin durumu ortada, köyler boşalmaya başladı. Diğer nesillere gelişen bir tarım bırakamıyoruz. Kayısının, cevizin, buğdayın ne durumda olduğunu hepimiz çok iyi biliyoruz. Dışa bağımlı bir ülke olduk. Bizi yönetenlerin şapkalarını önlerine koyup düşünmeleri gereken konular. Bir beka söylemi tutturmuş gidiliyor. Bana göre BEKA, Bahçeli’nin B’si, Erdoğan’ın E’si, K koltuğu, A’sı ile anlaşmayı temsil ediyor. Erdoğan ve Bahçeli’nin koltuk anlaşması. Türkiye’nin bekası şu noktalarda sıkışmış durumda, tahıl ambarı olan Türkiye üretimde dışa bağımlı durumda, gelir eşitsizliği, eğitim eşitsizliği son aşamada. Devlet kurumlarına işe alım yapıldığı sırada ne ehliyete ne de liyakat’a bakılıyor.  Sadece yandaşa bakılıyor. Türkiye artık Sünni’nin, Alevi’nin, Türk’ün, Kürt’ün, Laz’ın, Çerkez’in ortak devleti değil. Bir sahiplenme sorunu var, bu sahiplenme sorunu ortadan kalkarsa ortada hiçbir sorun kalmayacak.  Şeffaf bir demokrasinin olmaması en büyük beka sorunu. Ankara’da, İstanbul’da, İzmir’de büyük şehirler de çok güzel gelişmeler yaşanıyor diyen Adıgüzel, adaylarımız çok önde ama bu bize rehavet getirmiyor, çok daha fazla çalışmamızı sağlıyor. Bugün 31 Mart için bir arada olma, Cumhuriyet Halk Partisi için birlik olma, çocuklarımızın geleceği için adım atma zamanı” dedi.

“BİZİM ARGUVAN’DA BİR OY KAÇAĞINA BİLE TAHAMMÜLÜMÜZ YOK”

Cumhuriyet Halk Partisi Ankara Milletvekili Murat Emir ise, “Bugün burada geçirdiğim zaman benim için hayatımın en güzel günlerinden biriydi. Köylerimiz, sizler çok güzelsiniz. Ziyaretimiz sırasında gördüğüm ve önemsediğim bir konuyu sizlerle paylaşmak istiyorum. Bazı evlerimizde bir direnç gördük. Bu durum başka bir yerde daha fazlası bile olsa hiç şaşırmayız. Ancak Arguvan’da olursa şaşırırız. Arguvan’da olmaz bu olmaması lazım. Arguvan’da oyların artması akılların asla karışmaması lazım. Biz Mehmet başkanımızın seçileceğini biliyoruz ama oy oranının artması bizim gururlanmamız demek. Ankara’da, genel merkezimizde göğsümüzün kabarması demek. Daha fazla talep edecek, daha fazla konuşacağımız güce sahip olacağız.  Bizim Arguvan’da bir oy kaçağına bile tahammülümüz yok. Bir oy bile bizler için çok kıymetli. Ankara da çok yoğun bir çalışma içindeyim. Başkent 25 yıl sonra tekrar bir CHP belediyesi olarak yönetilme fırsatı bulacak.  Yerelden, genel iktidara doğru yürüyeceğiz. İstanbul biraz bıçak sırtı ama başladığı noktayı düşünecek olursak çok iyi bir yere geldiğini görüyoruz. Dolayısıyla “Martın Sonu Bahar” olacak” şeklinde konuştu.

“ARGUVAN’IN ÇEHRESİNİ DEĞİŞTİRDİK, ARGUVAN’A İLÇE GÖRÜNÜMÜ KAZANDIRDIK”

Arguvan Belediye Başkanı ve Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Başkan Adayı Mehmet Kızıldaş yaptığı konuşmada, “Kıymetli hemşerilerimiz Onursal Adıgüzel ve Murat Emir’le sizleri ziyaret ediyoruz. Arguvan’ımızın büyük bir bölümünü gezdik. Ziyaretlerimizi tamamlamak üzereyiz. Arguvan’a yapmış olduğumuz hizmetlerin Arguvan halkı tarafından bir karşılığa sahip olduğunu görüyoruz.  Bu durum bizi mutlu ediyor, onurlandırıyor, bizi sorumluluk ve yükümlülük altına sokuyor, daha çok çalışmamız gerektiğini gösteriyor. Beş yıl önce göreve geldiğimizde Arguvan kısıtlı imkânlara sahip bir ilçeydi. Arguvan’ımızı çok farklı hizmetlerle, ilklerle, yeniliklerle buluşturduk. İnsanlarımız bu yapılan hizmetleri görüyor. Yapılanların Arguvan’ın çehresini değiştirdiğini, Arguvan’a bir ilçe görünümü kazandırıldığını hemşerilerimiz biliyorlar. Arguvan’ımızın 49 mahallesine, 72 mezrasına hiç kimseyi ayırt etmeden hizmet götürdük. Bugün burada çok kalabalık bir kitle var. Bu kalabalık gönüllülük esasına dayanarak bizlerle ilerliyor. Arguvan gibi yerde partiye, belediyeye destek olmak amacıyla gönüllü olarak gelmesi bizi gerçekten onurlandırıyor. İlçemizi adım adım dolaşırken bu enerjiyi nereden buluyorsunuz dediklerinde bizlerle birlikte gezen bu güzel insanlardan alıyorum diyorum. Bu kadar güzel insan ilçesine, mahallesine, köyüne, partisine, belediyesine sahip çıkıyorsa elbette ki daha güçlü olacağız. Birlikte yürüyeceğiz. CHP Atatürk’ün kurup bizlere emanet ettiği bir parti. Bizler inanıyor ve biliyoruz ki sizler bu emanete bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da sahip çıkacaksınız. Arada bazı çatlak sesler de olsa, bazı farklı düşüncelerde olsa, o düşünceye sahip kişiler dahi oy kullanmaya gittiğinde Cumhuriyet Halk Partisinin altı okunu gördüğünde vicdanı ve yüreği sızlayacak bir başka yere gitmeyecektir. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada size hizmet etmeye devam edeceğiz” sözlerini kaydetti.

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • xasan (5 yıl önce)
    chp arguvanda yine kazanacaktır fakat oyları çok düşecek aha da buraya yazıyorum bunun sorumlusu da ön seçim yaptırmayn kendi adamını aday olarak atayan veli ağbaba dır
    0
    0
    Yanıtla
  • Misafir (5 yıl önce)
    Şimdi çok mu farklı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat (5 yıl önce)
    En iyi şeffaflığı Milli şef döneminde atalarımız gördüler, o zamanlarda ilçelerdeki parti başkanlarının vali ve kaymakamlara nasıl davrandıklarını bizlere çok iyi anlattılar...VeSSelam...
    0
    0
    Yanıtla