SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Şehit Emre Büyükyıldırım Son Yolculuğuna Uğurlandı

0
Güncellendi - 2020-07-23 02:20:15
Şehit Emre Büyükyıldırım Son Yolculuğuna Uğurlandı
A- A+ PAYLAŞ

Hakkari'nin Çukurca ilçesi kırsalında teröristlerce gerçekleştirilen saldırıda şehit düşen Piyade Sözleşmeli Onbaşı Emre Büyükyıldırım (26) son yolculuğuna uğurlandı.

PKK’lı teröristlerce bir üs bölgesine uzak mesafeden yapılan füze atışı sonucu yaralanan Piyade Sözleşmeli Onbaşı Emre Büyükyıldırım, hastanede yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtarılamayarak şehit düştü. 

Şehit Piyade Sözleşmeli Onbaşı Emre Büyükyıldırım, memleketi Malatya’da düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı. Şehit Büyükyıldırım’ın Türk bayrağına sarılı naaşı, Malatya Şehir Mezarlığı'ndaki camiye askerlerin omuzunda getirilerek, katafalkta konuldu. 

Şehidin babası Latif Büyükyıldırım, rahatsızlığından dolayı cenaze törenine tekerlekli sandalye ile katıldı. Şehidin annesi Münevver Büyükyıldırım, eşi Zeynep Büyükyıldırım, kardeşleri ve akrabaları naaşa sarılarak, uzun süre gözyaşı döktü. 

Malatya İl Müftüsü Veysel Işıldar’ın cenaze namazını kıldırmasının ardından şehit Piyade Sözleşmeli Onbaşı Emre Büyükyıldırım’ın naaşı Malatya Şehitliği’nde toprağa verildi. Şehidin eşi Zeynep Büyükyıldırım, şehidin taşındığı cenaze aracının arkasından yürüyerek gözyaşı döktü.

Cenaze törenine katılan vatandaşlar, ‘Kahrolsun PKK’ sloganları atarak, teröristlere lanet yağdırdı.

Cenaze Töreninin ardından Vali Aydın Baruş ve Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı İhsan Selim Baydaş, şehidimizin naaşının sarılı olduğu Türk Bayrağı ve Fotoğrafını Şehidin babası Latif Büyükyıldırım ve Şehidin eşi Zeynep Büyükyıldırım’a verdiler.

Cenaze törenine; şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra Malatya Valisi Aydın Baruş, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mahmut Altun, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı İhsan Selim Baydaş, AK Parti Malatya Milletvekili Hakan Kahtalı, Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Savran, İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, İl Jandarma Komutanı Albay Necmi İnce, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay ve çok sayıda kişi katıldı.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com- AA- Bülten

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

10 yorum yapılmış

  • Hasan (3 yıl önce)
    Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun inşallah
    0
    0
    Yanıtla
  • Çırmıhtı liseli (3 yıl önce)
    Allah rahmet eylesin şehidimize :(
    0
    0
    Yanıtla
  • Efsane Malatyaspor 1966 (3 yıl önce)
    Rabbim mekanını cennet eylesin.Ailesine sabır diliyorum.Milletimizin başı sağolsun
    0
    0
    Yanıtla
  • Türkoğlu (3 yıl önce)
    Onlar canlarını bizler için siper edenler onlar bu vatanın gerçek kahramanları şehidimize ve tüm şehidlerimize Allahtan rahmet diliyorum tüm yakınlarına sevenlerine sabr-ı cemiller diliyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • alican (3 yıl önce)
    Ruhları şad şehadetleri kabul olsun inşallah..Yüce rabbim cennetiyle cemaliyle muamelede bulunsun inşallah.Kanınız asla yerde kalmıyor..
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (3 yıl önce)
    Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun inşaallah.
    0
    0
    Yanıtla
  • Tekin Bilgili (3 yıl önce)
    Allah rahmet eylesin sahiplerine sabırlar dilerim
    0
    0
    Yanıtla
  • 44MALATYA44 (3 yıl önce)
    Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun inşallah
    0
    0
    Yanıtla
  • Hilmi (3 yıl önce)
    Allah Rahmet eylesin Mekanları Cennet olsun İnşaAllah Ailelerine ve sevenlerine sabırlar dilerim.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ruşen ucar (3 yıl önce)
    Ruhu şad olsun minnettariz
    0
    0
    Yanıtla