SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Sıfır Tolerans Gösterilecek"

0
Güncellendi - 2018-07-01 21:51:44
A- A+ PAYLAŞ

AKP Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, Ankara’da kaybolduktan sonra öldürülmüş olarak bulunan Eylül adlı çocuk olayı için; “Sıfır tolerans gösterilecek ve asla bunlarla ilgili olarak da her hangi bir ceza indirimi vesaire düşünülmesi olması da asla söz konusu olmayacaktır” dedi.

Çalık, CHP’nin şehit cenazelerine alınmaması konusundaki tartışmalara ilişkin olarak ise, “Cumhuriyet Halk Partisi bu konudaki kıblesini belirlemeli” dedi.

-“Tüyler ürpertici bir vaka”

Ankara’da Eylül adlı çocuğun kaçırılarak öldürülmesi olayını değerlendiren Çalık, “Evladımızı sağlıklı bir şekilde bulalım isterken, maalesef katledildiğini öğrendik. Biz özellikle seçimden önce cinsel istismarla alakalı çok önemli yasal düzenlemeler yaptık. Ve bunlarında İnşallah bundan sonra insanların üzerinde yaptırımı olacağını bilerek, insanların bu konuda evlatlarımızı, çocuklarımızı insanlara zarar vermeyecek şekilde hareket etmeleri için caydırıcı olacağı kanaatindeyiz. Ama buna rağmen yaşadığımız Eylül ile ilgili olarak yaşamış olduğumuz vaka tüyler ürpertici bir vaka. İnşallah bununla ilgili olarak yasal düzenleme bütün hassasiyeti ile devam edecek ve adalet yerini bulacaktır.” dedi.

-“En ağır şekilde uygulanacaktır”

Çalık şöyle devam etti:

“Çocuklarla ilgili yine Ağrı’da yaşayan bir evladımızın 15 günden beri araması devam ediyor. Onunla ilgili olarak da mutlaka bulunacak ve kaçırıldıysa kaçıranlar, yada Allah muhafaza başka bir şey yaşandıysa onlarla ilgili cezai müeyyide en ağır şekilde uygulanacaktır, sıfır tolerans gösterilecek ve asla bunlarla ilgili olarak da her hangi bir ceza indirimi vesaire düşünülmesi olması da asla söz konusu olmayacaktır. AK Parti olarak da hükümetlerimiz olarak da bunlarla ilgili mücadelemizi sonuna kadar yaptık, yapmaya devam edeceğiz.”

-“Adaletin yerini bulması için gereken yapılacaktır”

Çalık, yasal olarak yapılması gereken bütün cezai müeyyidelerinde uygulanacağını belirterek, “Canlıların hiç birine şiddet olmasın. Çocuklarımız bizim en fazla korunaklı olan, olması gereken yerde evinde bahçesinde, köyünde, mahallesinde korunaklı olması gerekirken, ona saldıranlara, o canilikleri yapanları şiddetle kınıyoruz ve yasal olarak yapılması gereken bütün cezai müeyyidelerinde en şiddetli şekilde uygulanması için adaletin yerini bulması için gereken yapılacaktır.” diye konuştu. 

-“Şehitlerimizin kemiklerini hiçbir şekilde sızlatmamak lazım”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun CHP il başkanlarının şehit cenazelerinde protokole alınmaması yönündeki talimatıyla ilgili değerlendirme yapan Çalık, “Şehitlerimizin kemiklerini hiçbir şekilde sızlatmamak lazım. Gazilerimizin gözyaşlarını döktürmemiz lazım. Terör örgütleriyle bağlantısı olan, terör örgütlerinin destekçisi olan, terör örgütleriyle ilgili 'Sırtımızı PYD'ye YPG'ye, PKK'ya yasladık' diyenlerle onların yolunu açanlarla bu millet hesaplaşacaktır. 24 Haziran’da nitekim bunun hesabını sormuştur.”

-“CHP bu konudaki kıblesini belirlemeli”

Çalık açıklamasını şu şekilde sürdürdü:

“Cumhuriyet Halk Partisi şehitlerin yanında mı,  gazilerin yanında mı yoksa teröristlerin cenazesine giden kimlikten mi olduklarını kendileri belirlemeli. Cumhuriyet Halk Partisi bu konudaki kıblesini belirlemeli. Canını vermiş bu vatan için canını ortaya koymuş şehitlerimiz ve gazilerimiz var. Diğer taraftan bu vatanı bölmek isteyen, parçalamak isteyen, askerimize, polisimize,  korucumuza, sivilimize,  çocuğumuza, kadınımıza… Bakın Ağrı’da bir bakkalımızı, 10 çocuklu bir kardeşimiz, bunu yapanlara hesabını biz sormak zorundayız. Doğu ve Güneydoğu’daki milletin devlete olan güvenini tesis etmek zorundayız. Oraları asla ve asla PKK'ya bir kez daha bıraktırmamamız lazım. Cumhuriyet Halk Partisi'nin de tavrını çok net bir şekilde ortaya koyması lazım. Terörden, teröristlerden beslenen partilere de payandalık etmekten vazgeçmeleri lazım. Ben bu vesileyle Cumhuriyet Halk Partisi’nin tavrını ortaya net koyarsa kimsenin kimseye müdahale etmesine gerek kalmaz. Bir siyasi ana muhalefet partisi olarak o yerli ve milli duruşunu göstermeli.”

Burhan KARADUMAN, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

10 yorum yapılmış

  • OĞUZ KAYMAZ (5 yıl önce)
    aslında idam şart, ama diğer vatan hainlerini de tekrar yargılayıp idam etmek şartıyla. ALLAHU-EKBER, ALLAH EN BÜYÜKTÜR.
    0
    0
    Yanıtla
  • mehmet (5 yıl önce)
    idamı başkan çıkarması lazım önüme gelirse imzalarım demekle olmaz tabiki önüne gelse imzalarsın lakin cıkartma emrini sen vermen lazım bunun iin oy verdik reis
    0
    0
    Yanıtla
  • reisçi (5 yıl önce)
    bu siyasiler halen kibirli insanları yanında gezdiriyor 24 haziran ders olmamış.
    0
    0
    Yanıtla
  • Pırasa (5 yıl önce)
    Niçin idam için ilk imza veren önerge sahibi olmuyorsunuz. Niçin idam diyemiyorsunuz
    0
    0
    Yanıtla
  • ramazan (5 yıl önce)
    Devlet olarak bu tür suçların cezasını düzenleyemiyorsak (İDAM olarak ) yazıklar olsun bize.. yoksa bu kanunla vereceğimiz en büyük ceza bile vicdanlarimizi rahatlatmaya yetmeyecek... zalimler için yaşasın cehennem.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali bozkurt (5 yıl önce)
    celik gözü ile gördüğüñü kulağı ile duyduğu oslo görüşmelerini çadır mahkemelerine ve yok arkadaşlığını ve diyarbakır da meğer meğri halayını herhalde ben çektim.valiye terör örgütlerin üzerine gitmeyin talimatını ben verdim.kutluyorumbnsdilda aklandınız.paksınız
    0
    0
    Yanıtla
  • M.Sinan Öztan (5 yıl önce)
    Öznur hanım mahkeme. adına konuşmuş.Bu arada CHP'ye akıl verirken kendisinin bir zamanlar Fetö'den övgüyle bahsettiğini unutmadık.
    0
    0
    Yanıtla
  • Öznur Hanım mahkeme adına konuşmamış , Yasaları yapan sonuçta siyasi iradedir , siyasi irade adına konuşmuş. Velev ki sizin dediğiniz gibi olsun çocuklara cinsel istismar söz konusu burada hatalı bir söz mü var hayırdır Sinan Öztan
    0
    0
    Yanıtla
  • sezgin (5 yıl önce)
    Sen hakimmisin savcimisin sn milletvekili ! Kanunda bunun cezası belli maşallah siyasilerin tamamı kanun mensubu gibi ..Yillardir nice çocuk. Taciz edildi nice çocuk ,kadın öldürüldü ,simdimi gundeminize aldınız !!
    0
    0
    Yanıtla
  • Alptekin Bıyıkcıoglu (5 yıl önce)
    Mikgo bey :))))
    0
    0
    Yanıtla