SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Şikayet ve Talepler Üzerine Erteleme Kararı Aldık"

0
Güncellendi - 2017-09-26 02:26:25
A- A+ PAYLAŞ

  • Bakan Tüfenkci, oda ve borsa seçimlerinin ertelenmesiyle ilgili olarak bir açıklama yaptı.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, daha sağlıklı ve adil bir seçim sürecinin işletilmesi için tüm oda ve borsa seçimlerinin Nisan 2018'e ertelendiğini belirterek, "Muhtelif odalarda firma kuruluşlarında normalin çok üzerinde artışlar olduğunu tespit ettik. Oda ve borsalarımızdan gelen şikayet ve talepler nedeniyle seçimleri 6 ay erteleme kararı aldık." ifadesini kullandı.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, yaptığı yazılı açıklamada, bakanlık olarak tüm seçimlerin sağlıklı ve adil bir ortamda yapılması sorumluluğunu taşıdıklarını ifade etti.

Hükümetin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın riyasetiyle,  ekonominin gelişmesi yönünde iş dünyasının yanında yer almaya devam ettiğini belirten Tüfenkci, bu nedenle, KHK ile oda ve borsalara ilişkin seçme yeterliliklerinde değişiklik yaptıklarını anımsattı. Tüfenkci, getirilen yeni sistemine önemine işaret ederek, "Eskiden bir şirket kurulduğu gün oy kullanma hakkına sahip oluyor, seçilmek için ise en az 2 yıllık üye olması gerekiyordu.  Artık seçme ve seçilme şartlarını eşitledik. Bir şirketin seçme ve seçilme hakkını kullanabilmesi için en az 2 yıl faaliyet göstermesi şartını getirdik."  değerlendirmesinde bulundu.

"ŞİKAYET VE İTİRAZLAR ALDIK"

Tüfenkci, oda ve borsalarda seçim sürecine yaklaşılırken, son aylarda birçok şikayet ve itiraz aldıklarını bildirerek, muhtelif odalardaki firma kuruluşlarında normalin çok üzerinde artışlar olduğunu tespit ettiklerini ifade etti. Son Bakanlar Kurulu kararıyla da tüm oda ve borsaların Ekim-Kasım 2017 tarihinde tamamlanması gereken seçimlerinin Nisan 2018'e ertelendiğini belirten Tüfenkci, şunları kaydetti:

"İçinden geçtiğimiz süreç, oda ve borsalarımızdan gelen şikayet ve  talepler nedeniyle seçimleri 6 ay erteleme kararı aldık. Gelen yoğun itiraz ve şikayetleri daha sağlıklı değerlendirmek ve bazı oda-borsalardan gelen talep doğrultusunda hükümetimiz 6 ay erteleme kararı almıştır. Daha sağlıklı ve adil bir seçim sürecinin işletilmesi için böyle bir değişiklik ve erteleme kararı  alındı. Nisan 2018’de tamamlanacak oda ve borsa seçimleri sonrasında, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) seçimleri Mayıs 2018'de normal zamanında tamamlanacak. Tüm oda ve borsalarımıza bu kararın hayırlı olmasını temenni ederim."

AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

16 yorum yapılmış

  • 44 mlt (6 yıl önce)
    çocuğu doğuran mıdır anne,yoksa BAKAN mıdır? buyrun bir soru işaretide benden :))
    0
    0
    Yanıtla
  • nazlı (6 yıl önce)
    sayın bakanım tek bir malatyada engelli hep o isim vermediğim arkadaşı ziyaret ediyor onun menfatlerine ekmeğine yağ sürüyorsunuz sosyal medyada sizi kullanıyor bizleride unutmayın
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyalı (6 yıl önce)
    ne şikayeti ,böyle bir şey olabilir mi?baktılar ki karşı gruplar güçlü hükümet yanlısı başkanlar gidecek ,seçim ertelendi ,türkiye alışık artık bu durumlara,işlerini hiçbir konuda şansa bırakmıyorlar.bunun dışında ki açıklamaları anlamak için zeka seviyesinin düşük olması lazım.
    0
    0
    Yanıtla
  • Maşşallah bir tek senin zeka seviyen yüksek karşı grubun propogandasını yapmak için yorum yapma gereği duymuş ve is adamlarının zekalarini degerlendirmissin odaya kayıtlı emad ve is adamları neyin ne olduğunu kimin ne olduğunu biliyor her 4 adaya da başarılar dillerim önlerinde uzun bir zaman var çalışmaları gerekmekte.fakat odanın adi darp terimlerle anilmamali bu olayları yaşatanlar derhal odadan uzaklastirilmali malatyanin is adamlarına efendilik yakışır
    0
    0
    Yanıtla
  • ahmet gercekten tambı badigartlıga soyunmusun ben senın yerınde olsam boyamı satarım bunlar senın anlıyacagın meseler deyıl kocum ahmedım
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (6 yıl önce)
    Sayin bakan İhlas finans a el atin yirmi yıldır bir kuruş ödeme yapılmadı sözünüzun arkasında durun ihlascilardan korkmayın
    0
    0
    Yanıtla
  • kenan (6 yıl önce)
    delege listeleri ile ve gruplarla oynandığı için olaya hukuksuz işlerler yapıldı diye neden demiyosunuz
    0
    0
    Yanıtla
  • M.Zeki Yüksel (6 yıl önce)
    Sayın Bakanım Tasfiye halinde ihlas finans hakkında da bir açıklama yapınız. Kuruluşu, faaliyeti, denetimi yetkiniz dahilinde. Müfettiş görevlendirdiğinizi, soruşturma başlattığınızı söylemiştiniz. Dik durun arkanızdayız.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (6 yıl önce)
    Sayın bakan iyi olmak, efendi olmak vs insanın kendi kısılıgını baglar buna bır dıyecegımız yok! Bız hızmete bakarız, yatırıma oy verırız... şimdi su 2 ci unıversıte , yeni sivil havalimanı, vagon fabrıkası, bölge müdürlükleri falan hıcbısey yok malatya ya! Hadi 2019 geldi?
    0
    0
    Yanıtla
  • İbrahim (6 yıl önce)
    Odalara neden gerek var aidat esnaf neden ödesin esnafın düşünce ve görüş lerine bi basvur kactane esnaf odalardan memnun 10 taneden 9 u kapatın der bu odaları
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (6 yıl önce)
    Ertelemeye gerek yok seçime de gerek yok KHK ile yeni başkanlar atansın
    0
    0
    Yanıtla
  • pırasa (6 yıl önce)Ali isimli kullanıcı yorumuna
    mükemmel
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyali (6 yıl önce)
    Sayin Bakan yav He he
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa (6 yıl önce)
    Sayın bakanım Şikayet ve talep edenlerinde bi açıklasanızda milletin aklında soru işareti kalmasın
    0
    0
    Yanıtla
  • a.b. (6 yıl önce)
    sn Bakanımız bu karrar için size ve devletimize sonsuz tşkkrler.Bazı para babaları dava arkadaşlarını ezip devre dışı bırakmışlardı .bu kararla o emektar samimi insanlara imkan verilmiş oldu.Allah devletimize ve sizlere zeval vermesin
    0
    0
    Yanıtla
  • ?????süper espiri ab
    0
    0
    Yanıtla