SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Sıkıntılı Günleri de Geride Bırakacağız.."

A- A+ PAYLAŞ

Malatya, kentin adeta belini kıran 6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli olarak meydana gelen depremler nedeniyle 1300'e yakın ölü, on binlerce binanın yıkılması ve hasar görmesinin acısı üzüntüsü eşliğinde buruk bir Ramazan Bayramı yaşıyor. Ramazan ayının sona ermesinin ardından, 21- 23 Nisan günlerinde bayramlaşılacak. 

MESAJLAR

Malatya Valisi Hulusi Şahin
"On bir ayın sultanı Ramazan-ı Şerif-i, tekrar kavuşmak ümidiyle geride bırakırken bir Ramazan Bayramı’na daha kavuşmanın sevincini ve mutluluğunu milletçe hep beraber yaşıyoruz.

Bayramlar; birlik ve beraberliğin, yardımlaşma ve dayanışmanın, kardeşliğin dalga dalga yayıldığı, güçlendiği, tazelendiği günlerdir.

Aynı dinin, aynı inancın neşesinde insanları birleştiren, yürekleri bütünleştiren, kardeşliği pekiştiren, kırgınlıkları onaran ilahi bir armağan olan bayramlarda, iyiliklere ve güzelliklere yönelmeli, yardımlaşma ve dayanışmanın önemini hatırlayarak, ihtiyaç içinde bulunanlara yardım eli uzatılmalıdır.

Ülke olarak yaşadığımız bu deprem felaketinin yaralarını millet olarak saracak, birlik ve beraberlik içinde sıkıntılı günleri de geride bırakacağız.

Vatandaşlarımızın huzur ve güven içerisinde bir bayram geçirmelerini temin amacıyla Valiliğimizce gerekli tüm güvenlik ve trafik tedbirleri alınmıştır. Bu önlemlerin hassasiyetle uygulanması için güvenlik teşkilatlarına gerekli talimatlar verilmiştir. Bayram günlerinin hüzne dönüşmemesi için tüm vatandaşlarımızdan trafik kurallarına titizlikle uymalarını istirham ediyorum

Saygıdeğer Malatya Halkımız başta olmak üzere Aziz Milletimizin, bütün Türk ve İslam Âleminin Ramazan Bayramını kutluyor; bayramın tüm insanlığa dostluk, barış ve kardeşlik getirmesini temenni ediyor, Cenab-ı Hak’tan hep birlikte sağlık ve esenlik dolu bir bayram geçirmemizi niyaz ediyorum."

MHP Malatya Milletvekili, Milletvekili Adayı ve MYK Üyesi Mehmet Fendoğlu
"6 Şubat depremi ile sarsılan, yıkılmayan, ayakta kalan ve mübarek Ramazan Bayramını buruk olarak kutlamaya hazırlanan siz hemşerilerimizin Ramazan Bayramını kutluyor, bugünleri çok çabuk atlatacağımız inancıyla sizleri saygılarımla selamlıyorum."

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan
"11 ayın sultanı Ramazan ayına veda ederken, Ramazan ayını dualarla uğurlarken, Ramazan Bayramının heyecanını yaşıyoruz. Bu yıl Ramazan Bayramını buruk bir şekilde kutluyoruz. 6 Şubat’ta vuku bulan Kahramanmaraş merkezli ve ilimizi de etkileyen depremler nedeniyle asrın felaketi sonrasında Ramazan Bayramını hüzünlü bir şekilde geçireceğiz. Ramazan Bayramı Allah rızası için tutulan oruçların bu dünyadaki ecridir, karşılığıdır, mükâfatıdır.

Bayramlar, insani ve dini hassasiyetlerle ihtiyacımız olan bütün güzelliklerin birlikte yaşandığı, birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularının, sevgi ve saygının güzel örneklerinin sergilendiği, toplumun tüm kesimlerinin birbiriyle kaynaştığı paylaşma ve dayanışma günleridir. 6 Şubat’ta yaşadığımız depremin ardından yaralarımızı birlik ve beraberlikle, dayanışmayla saracağız. Ramazan Bayramı öncesinde yaşadığımız milli bir felaket olan depremi, hemşerilerimizle birlikte el ele vererek aşacağız. 

Ramazan Bayramı ile birlikte depremin ardından ilimizden ayrılan hemşerilerimizin Malatya’mıza dönmesiyle birlikte şehrimizi el birliğiyle yeniden imar edecek ve ihya edeceğiz. Bu duygular içerisinde, başta yaşadığımız asrın felaketinde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar, ailelerine de sabrı cemil niyaz ediyorum.

Hemşerilerimize, Milletimize ve ülkemize bir kez daha baş sağlığı ve geçmiş olsun dileklerimi iletirken tüm İslam Âleminin Ramazan Bayramını kutluyor, sağlık, huzur ve esenlik getirmesini temenni ediyorum."

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder
"Bayramlar neşedir, sevinçtir. Hakk’ın bizden razı olduğu bayramlar adeta bir dünya cennetidir. Bayramlar, bizlere İslamiyet’in bir sevgi medeniyeti olduğunu gösteren zaman dilimleridir. Bu sene 6 Şubat depremlerinde yitirdiğimiz canların acısı sebebiyle ramazan ayını buruk karşıladık, buruk geçirdik. Ramazan Bayramı’nı da buruk karşılıyoruz. Bayramımız buruk geçecek olsa da birlik ve beraberlik içinde yaralarımızı saracağız. Sevdiklerimizle bir arada olmanın değerini daha iyi anladığımız bir dönemden geçiyoruz. Yüreğimizde derin yaralar açan deprem felaketinde ailelerimizden, sevdiklerimizden kaybettiklerimiz oldu. Bu zor günlerde birlik ve beraberlik içerisinde her türlü sorunun üstesinden birlikte geleceğiz, yaralarımızı birlikte saracağız. İnsani değerlerin daha yoğun hatırlandığı ve küslerin barıştığı özel günlerimiz olan bayramlarımızda, sağduyu ve hassasiyetle birbirimize destek olmalıyız. Bu duygu ve düşüncelerle başta yaşadığımız asrın felaketinde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar, ailelerine de sabrı cemil niyaz ediyor, tüm İslam aleminin ve hemşerilerimizin Ramazan Bayramı'nı kutluyorum."

Gelecek Partisi İl Başkanı Semih Aksoy
"Bir Ramazan ayını daha geride bıraktık. Bu Ramazan yıkıntılarla dolu şehrimizde bir çok acı, kayıp ve üzüntüyle geçti. Ailemizi, yakınlarımızı, evlerimizi, mahallelerimizi ve şehirlerimizi kaybettik. Millet olarak dayanışmanın ne kadar değerli olduğunu bir kez daha anladık. 

Bu bayram en büyük temennimiz önümüzdeki Ramazan ayına kadim şehrimizi yeniden ihya ederek aynı ruh ile yaşamaya kaldığımız yerden devam etmektir. 

Bu vesile ile 6 Şubat depremlerinde kaybettiğimiz canlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına sabr-ı cemil niyaz ederim.

Bayramınız mübarek olsun."

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Şevket Keskin
"Depremler sonucu insanlarımız öldü, şehrimiz yıkıldı, anılarımız yok oldu.

Yasımız var.

Enkaz içinde buruk bir bayram yaşıyoruz.

Bu bayram ülkemin ve Malatya’mın en acı bayramı.

Boğazımız düğümleniyor, kelimeler yetersiz ve anlamsız kalıyor.

Ancak; Malatya’da yeniden eski bayram günlerini yaşatmak için, bir olacağız, birlik olacağız, beraber çalışacağız, omuz omuza kentimizi imar, insanımızı mutlu edeceğiz.

Bir sonraki Ramazan Bayramı’nın; Malatyalıların evinde, esnafında işyerinde karşıladığı bir bayram olması dileği ve duygularıyla, Ramazan Bayramımızı tebrik ediyorum." 

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Bülent Yaşar (1 yıl önce)
    Malatya'da daha hasar tespit tamamlanmadı. Şimdi yeniden hasar tesbiti yapılacak diye haber yapılıyor. Yaa bu Malatyayı çapsız adamlar mı yönetiyor. Bu kadar capsizlik olmaz. Daha 2,5 ayda hasar tesbiti yapamayan adamlardan ne bekliyorsunuz ev yapmalarını mı çadır bulmalarını mı. Yazıklar olsun ki bizler sizin gibi boş adamları sevmişiz
    %100
    %0
    Yanıtla