SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Siyaseten En Güçlü Dönemdeyiz"

0
Güncellendi - 2017-02-19 21:07:14
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, “Yapmış olduğumuz anayasa çalışmasıyla beraber özellikle bugüne kadar insanlarımızın asla ve asla kabul etmedikleri ve ötekileştirme noktasında Alevi’siyle Sünni’siyle, Türk’üyle Kürt’üyle, zenginiyle fakiriyle karşılaşmış oldukları sıkıntıların bertaraf edilmesi için yapıyoruz” dedi.

  Milletvekili Şahin, Malatya Gazeteciler Cemiyeti’ni (MGC) ziyaret etti. Ziyarette konuşan MGC Başkanı Haydar Karaduman, Malatya’nın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a her zaman sahip çıktığını belirterek, “Dün de sahip çıktı, bugünde çıkıyor. Sayın Cumhurbaşkanımızda Malatya’yı sahipleniyor, sahip çıkıyor. ‘Evet’ mitingini Malatya’dan başlatması bunun en bariz örneğidir. Fakat bu birliktelik, bu beraberlik hizmetlere pek yansımamaktadır. Malatya’nın altyapı sorunları var, yeni içme suyu sıkıntısı çıktı. Malatya yeşilliği ve içme suyu ile bilinir ama maalesef büyük bir yatırım gerektiriyor. Çevre yolu sorunu var. İkinci devlet üniversitesi sorunu var. Bu birlikteliğe, beraberliğe, seviye, aşka pek uymuyor” ifadelerini kullandı.

Malatya Milletvekili Mustafa Şahin ise basının karargahı, kalbi olan Malatya Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyarete ettiklerini belirtti.

  Şahin, basının gören gözleri, tutan elleri, yürüyen ayakları olduğunu ifade ederek, basın mensuplarının tarafsız haber yaparak, halka ulaştırdıklarını kaydetti.

  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bugün 15.00’da Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin yanındaki miting alanında Malatyalılarla bir araya geleceğini dile getiren Şahin, “Malatya’mıza her gelişinde Tayyip beyin, Cumhurbaşkanımızın Malatya’ya olan sevdasını biliyoruz. Malatyalıların da onlara olan sevdasını da her gelişinde o meydanları hınca hınç doldurarak, halkımız bu teveccühünü en iyi bir şekilde yansıtıp, hissettirmektedir” diye konuştu.

  Şahin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Malatya’da bir milyar 160 milyonluk yatırımın açılışının yapılacağını kaydetti.

  Malatya’nın 15 yıllık AKP iktidarında 15-16 katrilyonluk bir yatırımı aldığını kaydeden Şahin, daha fazlasının olmasını beklediklerini ifade etti.

  Şahin, Malatya’da sahayı gezdiklerini ve sahada aldıklarını masaya yatırıp, bakanlıklardan da eli boş dönmediklerini ifade ederek, şunları söyledi:

“Malatya’da en güçlü olduğumuz dönemi yaşıyoruz. Şuan beş milletvekiliyle temsil ediliyoruz. Bunlardan daha önce il başkanlığı yapan arkadaşımız Bülent Bey bakan, Öznur hanım genel başkan yardımcısı ve Taha bey komisyon başkanı ve siyaseten en güçlü olduğumuz dönemlerdeyiz.”

  Referandum sürecine de değinen Şahin, “1923’lerden bu tarafa yapılan birçok yasal düzenlemelerin yer yer artık bu bedene uymadığını, bu gömleğin dar olduğunu fak ettikçe bunları düzeltmeye çalıştık. Yeni bir anayasa vaadiyle bütün siyasi partiler seçim beyannamelerinde yer vermelerine rağmen ama bir türlü gerçekleşmedi. Milliyetçi Hareket Partisi’nin Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin de katkı ve destekleriyle darbe anayasalarının miadının dolduğunu, yeni bir anayasa sürecinin artık vaktinin geldiğinden hareketle birliktelik söz konusu oldu. Her iki partinden de arkadaşlarımız gerekli çalışmaları yaptılar. Şuada 18 maddelik, darbe dönemlerinde yapılan anayasaların sivil bir inisiyatifin olaya vaziyet etmesiyle beraber bu hazırlığı komisyondan geçirdik, meclisten geçti ve halk oylamasına gideceğiz. Vatandaşlarımızdan şunu istirham ediyorum, bazen vadesi yetmiş sözleri söylemekle kendisini mükellef kılan ana muhalefet partisinin genel başkanının yapmış olduğu açıklamaların taban tarafından hiçbir kabul görmediğini görmemiz bizi sevindiriyor, onurlandırıyor. İç çatışmalardan, kansız olmayacağından hareketle insanlarımızı birbirlerine kin ve nefret tohumlarının beslenmesi noktasında yapmış oldukları açıklamaları siyaseten kabul etmiyorum. Manisa’da il başkan yardımcımızın yapmış olduğu açıklamayı da kınıyorum. Yapmış olduğumuz anayasa çalışmasıyla beraber özellikle bugüne kadar insanlarımızın asla ve asla kabul etmedikleri ve ötekileştirme noktasında Alevi’siyle Sünni’siyle, Türk’üyle Kürt’üyle, zenginiyle fakiriyle karşılaşmış oldukları sıkıntıların bertaraf edilmesi için yapıyoruz. Biz herkese eşit mesafedeyiz. İlimizde Alevi vatandaşlarımızdan bazıları ‘evet’ için bir açıklamada bulunmuşlar anında onları mahkum edecek bir karşı atağa geçilmesini ben şık bulmuyorum. Hiçbir Sünni köyünde bir vatandaşımızın ‘hayır’ deme hakkı ne kadar var ise Alevi köyündeki vatandaşlarımızın da ‘evet’ deme hakkının da o kadar var olduğunu bilmesi lazım” değerlendirmesinde bulundu.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • Hakan k (7 yıl önce)
    Madem güçlü dönemdesin 1- Hızlı tren neden Malatya'da yok? 2- Kayısı neden hala 6--7 TL arasında? (2 dolar) 3- Malatya'daki işsizliğe nasıl çözüm buldunuz? 4- Malatya için ne yaptınız? 5- Boş konuşmaktan başka icraatlarınız varmı? 6- Milletvekilleri hangi işleri takip eder, milletin menfaatine olan işlerin ve Malatya için gerekli projelerin arkasında koştururlar mı? Sayın vekil, her konuşmanızda yazıyorum. Muhakkak ki medyaya haber vediginize göre bu siteyide takip ediyorsunuz. Lütfen dürüst olarak Malatya için ne yaptıgınızı acıklayın, memleket meselelerini bırakında sayın büyüklerimiz yapsın. Siz malatya sevdalısı olun ama nerdeee
    0
    0
    Yanıtla
  • Ferit (7 yıl önce)
    Kendisi inanıyor mu acaba reis olmasa kim verir oy acaba
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (7 yıl önce)
    Siz güçlüsünüz de bunun Malatya ya yansımasını göremedik. Bu gücü Malatya ya da yansıtın lütfen.
    0
    0
    Yanıtla