SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Siyasetin ve Bürokrasinin Kültür Enkazı!.

0
Güncellendi - 2020-09-07 05:59:56
Siyasetin ve Bürokrasinin Kültür Enkazı!.
A- A+ PAYLAŞ

YIKIMI  İÇİN İHALE AÇILDI.. Akçadağ ilçesinde temeli 28 yıl önce atılan ve yıllardır atıl vaziyette duran Akçadağ Kültür Merkezi yıkılarak enkazı kaldırılacak. 

Akçadağ ilçe merkezinde Kültür Mahallesinde yapımına 28 yıl önce başlanan ve tamamlanmadan harabeye dönen Akçadağ Kültür Merkezi'nin hikayesi, yıkılıp enkazının kaldırılması ihalesi ile sonlanıyor. 

Akçadağ Kültür Merkezi inşaatı yapım projesi Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 1992 yılında 5.000.000.000 lira (1992 birim fiyatı ile)  keşif bedeli ile ihale edildi ve  27.05.1993 tarihinde sözleşmesi yapılarak  inşaatına başlanıldı.  5 yılda bitirilmeyen inşaat projesinin ihalesi 1998 yılında ödenek yetersizliğinden feshedildi. 

Malatya Valiliği İl Özel İdaresi tarafından Akçadağ Kültür Merkezi yapımı için 09.06.2000 tarihinde, 650.000.000.000 lira (1999 birim fiyatı  ile) keşif bedeli  ile aynı firmaya ikmal ihalesi yapılarak verildi.  Ancak, ikmal İnşaatında son olarak 20.12.2002 tarihi itibarı ile 4. ve sonuncu hakediş ödemesi firmaya yapıldı ve ondan sonra bir çalışma yürütülmedi. Malatya Valiliği tarafından 2012, 2013 ve 2015 yıllarında Özel bir firma, İnönü Üniversitesi ve Karadeniz Teknik Üniversitesi’ne yaptırılan inceleme sonucunda inşaatın yeniden güçlendirme projesinin hazırlanması, çok eski olan mimari, elektrik, statik ve mekanik uygulama projelerinin de gerekli revizyonların yapılmasına karar verildi, ancak ödenek olmadığı için bu da gerçekleştirilemedi. 

Siyaset kurumunun ve bürokrasiden kaynaklı zincirleme hatalar nedeniyle 28 yılda bitirilemeyen ve artık güçlendirme yapılmadan da kullanılamayacak olan Akçadağ Kültür Merkezi inşaatının yıkılması ve enkazının kaldırılması için Akçadağ Belediyesi tarafından yıkım ihalesi düzenlendi.

Akçadağ Belediyesi’nin  “Malatya İli Akçadağ İlçesi Kültür Mahallesi 61 ada 27 nolu parsel üzerinde atıl bulunan Kültür Merkezi Binasının yıkım, yıkım öncesi ve yıkım sonrası oluşacak hurda malzemelerinin satış ihalesi”  11 Eylül 2020 tarihinde gerçekleştirilecek. Muhammen bedel ise 134 bin TL tutarında. 

malatyahaber.com- Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

9 yorum yapılmış

  • 44malatya (3 yıl önce)
    Bu.milli.servet.yazik.bu.binayi.tc.devleti.yaptirdi. Okul.locman.huzur.evi..icin.kullanilir.akcadag.halki. Sahip.ciksin.hazir.bina..bu.binayi.dusmanlar.yaptirmadi.gerekce.nedir.yiktiriliyor.belediye.sahip.ciksin
    0
    0
    Yanıtla
  • kaan (3 yıl önce)
    Vagon onarım fabrikası,Şeker Fabrikasındaki alkol fabrikası da varmıydı ne niye çalışamadığını kimse ler biliyormu....................
    0
    0
    Yanıtla
  • Denizhan (3 yıl önce)
    Sadece Yazıklar olsun diyorum...
    0
    0
    Yanıtla
  • Kemal (3 yıl önce)
    Böyle gelmiş böyle gidiyor.Değişen hıçbir şey yok.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali gül (3 yıl önce)
    Uydur kaydır binalar yap.Mütahit zengin et.Yıkmak için ayrıca para harca yazık bu millete.Dunyada böyle bir rezalet görülmez.Zaten google Dünyanın en saçma binası yaz Kahramanmaraşta çıkıyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Eğitimci (3 yıl önce)Ali gül isimli kullanıcı yorumuna
    Malatya askeri hastahanenin inşaatında çalışan bir kişi ile karşılaştım orası yıkılıyor deyince ne kadar üzüldü o inşaatın temelden itibaren çok sağlam yapıldığını yıkılması ile paraların boşa gidecegini bina içi küçük bir tadilatla o binanın hastahane olarak veya başka bir amaç için kullanılabileceğini belirtti .
    0
    0
    Yanıtla
  • yıldırım (3 yıl önce)
    avrupada böle bişe duymazssın ve görmezsin. bir iş yapılacaksa yapılır. devlet o kadar oraya para aktardı ne oldu uçttu gitti. parası kimlerden çıkttı vatandaştta
    0
    0
    Yanıtla
  • mlx (3 yıl önce)
    Yazık bizlerin parası...
    0
    0
    Yanıtla
  • Türkiye sevdalısı (3 yıl önce)
    Aman ha yanlışları yazarak devleti kotulemeyin diyenlere duyurulur devlet bakidir yönetimler gelip geçicidir geçmişte bu ulkeyi bir çok hükümetler yönetti hepsi halk iradesiyle gelip gittiler ama devlet yerinde duruyor ve inşallah duracacaktir hükümetlerin denetlemek yanlışları ortaya koymak vatanperverliktir kimse cebinden para harcamiyor sizin bizim bir kibrit alırken bile ödediğimiz benzin mazot fiyatlarında yüzde yetmiş vergi ödediğimiz kısacası alınan vergilerin yüzde yetmisi dolaylı vergi olduğu herkesin teneffüs ettiği hava dışında ödediği vergileri harcıyorlar bu vergilerin nerelere harcandiginin nasıl harcandiginin yapılan hizmetlerin kaça hangi şartlarda yapıldığını bilmek bütün vatandaşların hakkıdır işte orda çürüyen demirlerdeki para kul hakkıdır tüyü bitmemiş yetimin hakkıdır kısacası kamunun bir kuruşu israf edilmemeli lüzumsuz yerlere harcanmamali harcamalar bizim adinmiza TBMM si ve Sayıştay tarafından denetlenmeli yanlış yapan varsa bağımsız Türk adaleti önünde hesab vermelidir.
    0
    0
    Yanıtla