SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Skandal' Harita ve AKP'li 2 Malatya Milletvekili

0
Güncellendi - 2017-11-29 04:53:18
'Skandal' Harita ve AKP'li 2 Malatya Milletvekili
A- A+ PAYLAŞ

Katar'ın başkenti Doha'da Al-Jazeera Araştırma Merkezi'nce düzenlenen "Kürt Sorunu: Yeni Dinamikler ve Gelecekteki İhtimallar" konulu konferansa AKP Malatya Milletvekili ve TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Taha Özhan ile AKP Malatya Milletvekili Nurettin Yaşar'ın da katıldığı bilgisi basında yeraldı.

Yeniçağ Gazetesi'nin, konferansın internet sitesinde yeralan haritada Irak, Suriye ve İran'ın bir bölümüyle birlikte Türkiye'nin güneydoğusunun sözde 'Kürdistan' olarak gösterilmesini, "AKP'li vekillerin de yer aldığı konferansta skandal Türkiye haritası" başlıklı haberi şöyle:

"Al-Jazeera Araştırma Merkezi'nin düzenlediği ifade edilen "Kürt Sorunu: Yeni Dinamikler ve Gelecekteki İhtimallar" başlıklı konferans Katar'ın başkenti Doha'da gerçekleştirildi.

Sosyal medya üzerinden de "#Kurdsconf" başlığıyla tartışılan konferansın internet sitesinde yer alan ilanda ise bir skandala imza atıldı. Haritada Irak, Suriye ve İran'ın bir bölümüyle birlikte Türkiye'nin de güneydoğu bölgesi sözde "Kürdistan" içerisinde gösterildi.

25-26 Kasım 2017'de gerçekleştirilen konferansta, Ortadoğu bölgesinde yaşayan Kürtlerin tarihlerinin, Kürt sorununu etkileyen ülkelerin,  grupların, meselelerin ve uluslararası ve bölgesel aktörlerin tartışıldığı ifade edildi.Ayrıca sözde 'Kürdistan' içerisinde sayılan Irak, Suriye, İran ve Türkiye'nin Kürt meselesine yaklaşımlarının ve başarısızlıklarının da değerlendirildiği ifade edildi.

KONFERANSTA 3 AKP'Lİ MİLLETVEKİLİ DE VARDI

Yenigaste'nin haberine göre; bir dönem Türkiye'de de dijital yayıncılık yapan Al-Jazeera'ye bağlı araştırma merkezinin tertip ettiği konferansta AKP'li isimler de yer aldı.Konferansa katılan isimler şöyle:

Cemalettin Torun: Dışişleri Komisyonu Başkanvekili, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı Parlamenter Asamblesi Türk Grubu Üyesi, AKP Milletvekili.

Nurettin Yaşar: AKP Milletvekili .

Taha ÖZHAN: AKP Milletvekili, TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı

"1923'TEN SONRA KÜRTLERİN HAKLARI VERİLMEDİ" 

Konferansın ilk oturumunda konuşan AKP Bursa Milletvekili Cemalettin Torun, Türkiye'deki bölücü Kürt hareketleri ve Kürtlerin durumu hakkında bir konuşma yaptı.Torun'un, Türkiye'de 1923'lerden 1970'lere kadar Kürtlerin kültürel ve anadil haklarının verilmediği ve bütün haklarının görmezden gelindiğini ifade etmesi dikkat çekti."

Haberin aslını, Yeniçağ Gazetesi'ne aşağıdaki linkten ulaşarak okuyabilirsiniz:

http://www.yenicaggazetesi.com.tr/akpli-vekillerin-de-yer-aldigi-konferansta-skandal-turkiye-haritasi-178283h.htm

Yeniçağ Gazetesi- yenicaggazetesi.com.tr

GÖRSEL: Söz konusu haberle ilgili olarak Yeniçağ Gazetesi'nde yayınlanan, Türkiye'nin bir bölümünün 'Kürdistan' olarak gösterildiği harita

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

19 yorum yapılmış

  • selcuk (6 yıl önce)
    Konferansın ilk oturumunda konuşan AKP Bursa Milletvekili Cemalettin Torun, Türkiye’deki bölücü Kürt hareketleri ve Kürtlerin durumu hakkında bir konuşma yaptı.Torun’un, Türkiye’de 1923’lerden 1970’lere kadar Kürtlerin kültürel ve anadil haklarının verilmediği ve bütün haklarının görmezden gelindiğini ifade etmesi dikkat çekti.” MİLLETVEKİLİİ TÜRKİYE CUMHURİYETİNİN ANA DİLİ TÜKÇEDİR TÜRKÇE!!! NE DEMEK ANADİL EĞİTİMİ VERİLMEDİ!! SEN NASIL BU CÜMLELERİ DİLE ALIRSIN!! KİM KİMDEN FARKLI HİZMET ALDI! HEPİMİZ DE AYNI NÜFUS CÜZDANI VE EŞİT HAKLAR VAR!! YUH SANA!!
    0
    0
    Yanıtla
  • 44malatya (6 yıl önce)
    Akp.oy.veriyorlar.ama.vekileri.tanimiyorlar
    0
    0
    Yanıtla
  • Mert (6 yıl önce)
    Malatyanın nurettin yaşar ve taha gibi milletvekilleri mi varmış :) yeni öğrendim
    0
    0
    Yanıtla
  • Atana rahmet gardaş. Bende aynı şeyi düşünüyordum sen yazmışsın.
    0
    0
    Yanıtla
  • ahmet (6 yıl önce)
    ALLAH IN adaleti ile kürt türkü yönetmiş, alman ingilizi yönetmiş, türk arabı yönetmiş çok önemli değil amma yönetici yönettigini adil yönetmemiş yönetilen yöneticiye hain olmuş vay halimize.
    0
    0
    Yanıtla
  • Levnt (6 yıl önce)
    Bunlardan herşey beklenir
    0
    0
    Yanıtla
  • ibrahiM44 (6 yıl önce)
    Yine mi kandirildik akp hata yapmaz kandirilir
    0
    0
    Yanıtla
  • İbrahim (6 yıl önce)
    Haritaya dikkatlice bakin ve ona gore yorum yapin Malatyanin hatta Turkiyenin duzgun ve gosterissiz milletvekilligi yapan adamlarini , terbiye sinirlarini asacak bi sekilde elestirmeyin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ülkü KOÇAK (6 yıl önce)İbrahim isimli kullanıcı yorumuna
    Davut'un oğullarının stratejik enkazları.
    0
    0
    Yanıtla
  • Necdet akboğa (6 yıl önce)
    Kıyameti koparmayın. Algı operasyonu yapmayın. Şimdi sıra bu omurgası düzgün iki vekile mi geldi.Kürtlerin yoğun olarak yaşadığı alan olarak belirlenen bir görsel obje. Hiçbir ülke sınırı yok. Osmanlının tüm kayıtlarında bu bölgeye Kürdistan deniyordu.yakın zamanda cumhurbaşkanı Tayyip Bey de Kürdistan diyordu.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ülkü KOÇAK (6 yıl önce)Necdet akboğa isimli kullanıcı yorumuna
    Osmanlı'da kısa süreli kullanılmış olması ne demek ? O na kalırsa farklı eyalet adları da telafuz ediliyordu. İyi biliriz bazılarının " Osmanlı'da da ...tan vardı, bunlara alışacaksınız dediğini" Serv artıklarının gördüğü hayal asla gerçekleşmeyecek. TÜRKİYE BÖLÜNMEZ BİR BÜTÜNDÜR.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kasım (6 yıl önce)
    Bunlari basimiza vekil yapan kisi davutogludur. Malatyanin basina bela eden davutogludur.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ozz (6 yıl önce)
    Malatyanın böyle vekilleri varmıydıki?
    0
    0
    Yanıtla
  • 44malatya (6 yıl önce)
    Turk.halki.iyi.okusun.bu.akp.vekililerin.toplantisini
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (6 yıl önce)
    Resimdeki haritaya dikkatli bakinca hicbir sinir görünmüyor.Görünen sadece kürtlerin yogun olarak yasadigi bölge .
    0
    0
    Yanıtla
  • Sende bu harita dan pek hoşnutluğunu belliki
    0
    0
    Yanıtla
  • Öncelikle daha düzgün yazmaya gayret etmeni tavsiye ederim. Ben bu haritadan hosnut oldugumu da yazmadim. Yazdigim gayet ortada. Resimde ne görünüyorsa onu yazdim. Ama sen baska birse görüyorsan o baska.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kamil (6 yıl önce)
    Eğer doğru ise vay halimizee
    0
    0
    Yanıtla
  • Bülent YAŞAR (6 yıl önce)
    Kesin Malatya vekilleri protosto edeip üzerilerine benzin döküp kendimizi yakarız diye olayı protosto etmiştir.Yazık MALATYA şu insanlar seni temsil ediyor.
    0
    0
    Yanıtla