SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Soruyorum, Penaltı mı Değil mi?"

0
Güncellendi - 2021-01-17 17:11:26
A- A+ PAYLAŞ

TRT Sporda ‘Teknik Analiz’ programında değerlendirmelerde bulunan eski hakem ve yorumcu Bünyamin Gezer, MHK Başkanı Serdar Tatlı’ya, “Malatyaspor-Galatasaray maçında Luyindama’nın bir pozisyonu var, soruyorum penaltı mı değil mi?” sorusunu yöneltti.

Gezer, Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Serdar Tatlı, Fraport TAV Antalyaspor-Trabzonspor karşılaşmasının hakeminin değiştirilmesi kararıyla ilgili TRT Spor’da yayımlanan "Stadyum" programına yaptığı açıklamaya tepki gösterdi.

Gezer, Tatlı’nın “Sezon başından beri performans odaklı gidiyoruz. Her hafta maç var. Bu yüzden bir sonraki haftanın atamaları bazen maçların oynandığı hafta içine denk geliyor. Mesela çarşamba günü hakemleri atadık. Hafta içi Türkiye Kupası vardı. Erkan Özdamar, perşembe akşamı oynanan Fenerbahçe-Kasımpaşa maçında VAR olarak görev yaptı. Cuma günü ekibimizle birlikte hakem ve VAR performanslarını değerlendirdik. Şu anda Riva'da seminerdeyiz. Bu sezon hem lig hem de kupa maçlarındaki pozisyonları hakemlerimizle birlikte değerlendiriyoruz. Erkan Özdamar, bu sezon ilk kez Süper Lig'de maç yönetmeye başlayan, yönettiği maçlarda başarılı performansıyla kamuoyunun en çok takdir ettiği hakemlerimizden biri. Kendisini Antalyaspor-Trabzonspor maçı için görevlendirmiştik. Fenerbahçe-Kasımpaşa kupa maçındaki VAR performansı beklediğimiz ölçüde olmadı. Diğer hakemlerimize yaptığımız uygulamalar gibi, kendisini maçtan aldık ve Ali Palabıyık'ı atadık” açıklamasına, “Sezon başından buyana performans odaklı gitmiyorsunuz” yorumunda bulundu.

Gezer, Tatlı’nın açıklamasına ilişkin şu değerlendirmede bulundu: “Performans odaklı halende gitmiyorsunuz. Eğer performans odaklı gidiyorsanız, Malatyaspor-Galatasaray maçında Luyindama’nın bir pozisyonu var, soruyorum penaltı mı değil mi? Özgür Yankaya başarılı bir maç mı yönetti? VAR görevi var.”

Ziraat Türkiye Kupası Son 16 Turunda Yeni Malatyaspor’un sahasında Galatasaray’a penaltı atışlarıyla yenilerek, kupaya veda ettiği karşılaşmanın 9.dakikasında Adem’in pasını alan Kubilay, Luyindama ile birlikte ceza alanına girmiş ve bu oyuncunun müdahalesiyle yerde kalmıştı. Mücadelenin hakemi Özgür Yankaya, Yeni Malatyasporlu oyuncuların kırmızı kart ve penaltı beklediği pozisyonda oyunu devam ettirmişti.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • Sadoş (3 yıl önce)
    Bütün hakemler ve MHK Fatih Terimden çekiniyorlar .Bu nedenlede hakem ve VAR penaltı pozisyonunu görmezden geldi .Penaltı atışlarıylada turu GS ya verdiler Demekki VAR da çözüm değil .
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet Karadaş (3 yıl önce)
    İçimizdeki TFF Hakem Kurulu üyeleri yüzünden masa başı olaylara doğru düzgün tepki bile gösteremiyoruz. Esasen sormak lazım maç İstanbul da olsaydı Sayın hakem bey bu şekil demi karar verirdi.
    0
    0
    Yanıtla
  • EROL (3 yıl önce)
    Doğru.Penaltımızı yedi
    0
    0
    Yanıtla