SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Su Stratejik Bir Üründür"

0
Güncellendi - 2019-03-24 05:36:02
A- A+ PAYLAŞ

  • MASKİ tarafından düzenlenen "Su ve Hayat" konulu yarışmanın ödül töreni gerçekleştirildi. 

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, MASKİ Genel Müdürü Ertan Mumcu, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ali Demir, Yeşilyurt İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemal Kalay, Battalgazi İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Bulut, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrencilerin katılımıyla “Su ve Hayat” konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmasının ödül töreni gerçekleştirildi.

MASKİ Genel Müdürü Ertan Mumcu:“1993 yılında Birleşmiş Milletler’ in 22 Mart’ı Dünya Su günü olarak ilan ettiğinden beri 22 Mart bütün dünyada su günü olarak kutlanıyor. Türkiye’de şu an da kişi başına düşen yıllık su miktarı 1.500 metreküptür.  Bu rakamlar Türkiye’nin Dünya ülkeleri arasında su stresi yaşayan bir ülke olduğunu gösteriyor.  Kişi başına düşen yıllık su miktarı 1.000 metreküp ve altı olan ülkeler susuzluk yaşamaktadır. Ülkemizin nüfusu hızla artıyor.  Her saniye 2 kişinin kentsel yaşama katılması ile birlikte kentlere su götürme ve kentsel altyapıyı çözme anlamında büyük bir yığılma var. Yapılan araştırmalar sonucunda elde edilen istatistiklere göre; 2050 yılında dünyaya suya olan talebin yüzde 50 artması bekleniyor. 2030 yılına kadar muhtemelen yaklaşık 700 milyon insanın susuzluk nedeniyle göç edeceği istatistikler arasında. Bu istatistikler bizim 22 Mart Dünya Su gününü idrak etmemiz için daha anlamlı olacak.  MASKİ Genel Müdürlüğü olarak suya dikkat çekmek için buradayız. Su hayatın en önemli gerçeklerinden. Milli Eğitim camiamızı, Milli Eğitim Müdür vekilimizi, öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi canı gönülden tebrik diyorum. Su hayattır akıp gitmesine müsaade etmeyelim.” dedi.

Dünya Su Günü nedeniyle hazırlanan programdan ötürü emeği geçen herkese teşekkür ederek konuşmasına başlayan Büyükşehir Belediye Başkan Polat da,  "Su stratejik bir üründür. Bundan sonrada daha stratejik olma konumunu güçlendirecek. Suda farkındalık oluşturmak için gençler arasında resim, şiir, kompozisyon yarışması düzenledikleri için MASKİ Genel Müdürü ve çalışanlarını kutluyorum. Suyun ehemmiyeti, suyun stratejik durumuyla ilgili gençlerimizin bakış açısına ihtiyacımız var.  Bizlerin büyüklerimizden aldığı bu bayrağı geleceğimizin teminatı olan siz gençlere devredeceğiz. Sizlerde bu vatan millet, hizmet bayrağını çok daha ilerilere taşıyacaksınız.   Malatya Büyükşehir Belediyemizin önemli kuruluşlarından olan MASKİ Genel Müdürlüğü, Malatya’mızın bütünün su ve kanalizasyon ile ilgili çalışmalarını ve planlamalarını yapıyor.  2071 vizyonu doğrultusunda Malatyamızın su ve kanalizasyonla ilgili projeksiyonunu ortaya koyduk. Çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz. Bir yandan 2071 planımızı uygularken diğer taraftan kısa vadeli çalışmalarımızı hızlı ve verimli şekilde yapıyoruz.  Yarışmaya katılan tüm öğrencileri tebrik ediyorum başarılarının devamını diliyorum.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından resim, şiir ve kompozisyon kategorilerinde dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi.

Kompozisyon Dalında Dereceye Giren Lise Öğrencileri:

Birinci : Demet Karakış  - Malatya Lisesi

İkinci  : Şeyma Hatun Kılıç - Kernek Anadolu Lisesi

Üçüncü: Ayşegül Taner  – Niyazi Mısri Sosyal Bilimler Lisesi

Şiir Dalında Dereceye Giren Ortaokul Öğrencileri:

Birinci : Nisa Mungan – Şehit Fuat Bozkurt Ortaokulu

İkinci  : Ayşenur Aydın – Tevfik İleri İ.H.O

Üçüncü: Merve Merdivenli – Polis Amca İ.H.O

Resim Dalında Dereceye Giren İlkokul Öğrencileri:

Birinci : Ayşe Biçici –Sadiye Ünsalan İlkokulu

İkinci  :Hatice Beyza Göncüoğlu– Özel Malatya Çınar İlkokulu

Üçüncü: Beyza Geçkil – Hayriye Başdemir İlkokulu

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız