SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Suç Duyurusunda Bulunacağız"

0
Güncellendi - 2018-06-26 03:09:22
A- A+ PAYLAŞ

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, "Anket firmaları herhalde tarihin en büyük hezimetini yaşayacak. Bizim açımızdan sürpriz yok, Muharrem İnce'yi cumhurbaşkanı yapacağız" dedi.

CHP 1. sıra milletvekili adayı Ağbaba, Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekilliği Seçimi için oyunu Malatya'da kullandı.

Abdullah Eriş İlkokulu'ndaki 1293 nolu sandıkta oyunu kullanan Ağbaba, vatandaşlar ve sandık görevlileriyle bir süre sohbet etti.

Oy verme işleminin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Ağbaba, her vatandaş gibi kendisinin de sandığa gittiğini ve seçimlerin memlekete hayırlı olmasını diledi.

Türkiye'nin hak ettiği görkemli günlere kavuşacağını ifade eden Ağbaba, "Çağdaş uygarlıkların yaşandığı, demokrasinin hayat bulduğu, yargı bağımsızlığının, kuvvetler ayrılığının olduğu bir ülkeyi istiyoruz. Hiç kimsenin birbirinin siyasi görüşünden dolayı zorlanmadığı, baskı altında olmadığı bir Türkiye'yi hayal ediyoruz. Seçimlerin hayırlı olmasını diliyorum. Baskın seçim değil de kaptıkaçtı seçimiyle karşı karşıya kaldık. Hep birlikte bir kaptıkaçtı seçimini yaşadık. 24 Haziran'daki seçim bir demokrasi ayıbıydı ama bunu şölene çevirmeye çalıştık. Malatya'da ve Türkiye'de haksız bir rekabet vardı. Bir tarafta devletin adayı bir tarafta da milletin adayı yarıştı. Devlet ile millet karşı karşıya kampanya yaptı. Bir tarafta devletin bütün olanaklarını, her türlü yolsuzluğu meşru gören ve kullanan bir yapı" dedi.

Ağbaba, kentteki bazı sandıklarda görevli CHP'li müşahitlere zorluk çıkarıldığını iddia ederek bununla ilgili suç duyurusunda bulunacaklarını kaydederek, "Özellikle Kale İlçesi'nde bizim müşahitleri sandık başına bırakılmadı. Orduzu'da bazıları bizim sandık görevlilerimize saldırmış. Onlarla ilgili takibimizi yapacağız. Özellikle Kale'de niye yüzde 98 oy çıktığını biliyoruz. Hepsi hakkında suç duyurusunda bulunacağız. Kaba kuvvetle bir seçim süreci yaşıyoruz ama buna rağmen umarım demokrasiyi, hukuku, yargı bağımsızlığını savunurlar. Malatya ve Türkiye için bu seçimin hayırlı olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.

Seçimin ikinci tura kalacağının göründüğünü kaydeden Ağbaba, "Her ne kadar anketler farklı söylese de ikinci tura kalacak. Anket firmaları herhalde tarihin en büyük hezimetini yaşayacak. Bizim açımızdan sürpriz yok, Muharrem İnce'yi cumhurbaşkanı yapacağız. Başkaları için sürpriz olabilir ama bizim için sürpriz yok. Muharrem İnce cumhurbaşkanı olacak Millet İttifakı'nın da meclisteki çoğunluğu sağlayacağına inanıyoruz" diye konuştu.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • Mehmet (5 yıl önce)
    Tebrikler agbaba yine hdp yi meclise soktunuz ne yüzle milletin yüzüne bakacaksınız chp artık resmi olarak pkk yı destelemistir habur diyorsunuz kürt acilimi dediniz golü attınız yazıklar olsun kimin destegi varsa akp olsun mhp olsun chp olsun kim destekliyorsa lanet olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyam (5 yıl önce)
    BİR GÜNDE DÜRÜST OLUN KABULLENİN YA !
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (5 yıl önce)
    Zaten bi bahaneniz olmaasa sasardm
    0
    0
    Yanıtla
  • Hüseyin (5 yıl önce)
    Veli bey CHP oy kaybediyor. Siz bahane arıyorsunuz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mert korkmaz (5 yıl önce)
    Aç tavuk rüyasında buğday anbarini görürmüş??
    0
    0
    Yanıtla