SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Sulamada Bu Yıl Sıkıntı Yaşanmayacaksa da.. "

0
Güncellendi - 2019-05-03 18:04:28
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da yağışlı geçen yılın ardından Çat Barajında su seviyesinin 85 milyon metreküp olduğu belirtildi.

2018 yılında Malatya Derme Sulama Birlikleri Başkanlığına getirilen mühendis Ömer Faik Şireci Karlık ve Şerefhan deresi üzerinde yapılan çalışmaları yerinde görmek ve 2019 yılı tarımsal sulama bilgilendirme toplantısı için Battalgazi ve Yeşilyurt Muhtarlarıyla bir araya geldi.

Ömer Faik Şireci muhtarlar ile birlikte daha sonra Çat Barajına giderek Karlık çayı ve Şerefhan deresinde yapılan çalışmaları yerinde inceledi.

Burada konuşan Şireci, “Bu yıl yağışların bol olması Karlık ve Şerefhan deresindeki suların da Çat Barajına yönlendirilmesiyle birlikte an itibarı ile şu andaki barajdaki su miktarımız 85 milyon metreküp seviyesinde. Dağlardaki kar suları gittikçe artmakta yaz itibarı ile tahmini olarak Çat barajında su miktarı 100 milyon metreküp'ün üzerine çıkacaktır. Şerefhan deresinden borularla sular Çat Barajına aktarılmaktadır. Sekiz kilometre uzunluğunda olan Karlık Çayının 3 kilometrelik kısmı ıslah edilmiş su toplanarak Çat Barajına aktarılmıştır. Daha önceki yıllarda kaybolan Karlık Çayı suyu ıslah çalışmalarından sonra toplu bir şekilde kaybolmadan Çat barajına ulaşmaktadır. Kalan 5 km'lik kısmında ise ıslah çalışmaları devam ediyor. Her ne kadar tarımsal sulamada bu yıl sıkıntı yaşamayacak olsak da suyu tasarruflu kullanmamız gereklidir. Barajda suyumuz ne kadar fazla kalırsa diğer yıllar da su sıkıntısı yaşamayız” diye konuştu.

iha

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

9 yorum yapılmış

  • maruf (4 yıl önce)
    yukarıda ki yoruma bakınca O mantıka göre adıyamanlılar Malatyayı terk edip adıyamanda yaşasınlar... sularıda kendilerinin olsun. Ama Malatyayı terk etsinler
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa (4 yıl önce)
    Bu memlekette Adiyaman'lilarin değil ama biz kardeşce yaşıyoruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Adiyamanli muhammed (4 yıl önce)
    Bu baraj malatyanin degilki adiyaman celikhan ve adiyamanin suyu koskoca malatyada barajmi yok baska vilayette su aliyolar
    0
    0
    Yanıtla
  • ey adıyamanlı muhammed kardeş keban barajının suyu ile basra körfezi yakınındaki topraklarda sulama yapılıyor. elazığlı kalkıp diyor mu bizim suyumuz ile ırakta sulama yapılmasın. Allahın nimeti yalnızca insanlık için de değil tüm canlılar içindir. keban barajındaki suyu ırakta basra körfezinde bir ceylan içebilir
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyada adıyamanlıların değil kardeş!!!
    0
    0
    Yanıtla
  • O zaman sen de memleketinde yaşa muhammed. Malatyada ne işin var.
    0
    0
    Yanıtla
  • bu adıyamanlılar da armut piş ağzıma düş...başka kapıya..su malatyanın
    0
    0
    Yanıtla
  • Adiyamanli muhammed (4 yıl önce)ahmet isimli kullanıcı yorumuna
    Adiyamanin celikhan ilcesindeki su nasil malatyanin oluyor ???
    0
    0
    Yanıtla
  • ahmet (4 yıl önce)
    çat barajının suyunu hes lere verirseniz bu sefer mahkemeye veririz..yeter bu rantçılık!!!!
    0
    0
    Yanıtla