SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Sulandırmak Gibi Bir Tabiatımız Var!"

0
Güncellendi - 2019-03-18 22:40:39
A- A+ PAYLAŞ

Türkiye Futbol Federasyonu İcra Kurulu Üyesi, Amatör Kurul Başkanı, Profesyonel Kurul Üyesi ve Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu Genel Başkanı Ali Düşmez, "Dedik ki 'Amatörler oynasın, deplasmanlı lig heyecanı yaşansın ama sigorta, muhtasar baskısı da olmasın.' Zaten işler hep samimi başlar. Bütün aşklar güzel başlar. Maalesef sulandırmak gibi bir tabiatımız var.  Biz böyle başladık ve ligin böyle olmasını istiyoruz" dedi.

Düşmez, Malatya'da yönetim kurulu üyeleriyle kentteki bir otelde bölgesel sorunlar ile ilgili yaptığı toplantının ardından basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Bölgesel Amatör Futbol Ligi'ni deplasman heyecanı oluşsun ve amatörler oynasın diye oluştuğunu kaydeden Düşmez, "BAL Ligi konseptini şöyle ortaya koyduk, o gün 33 ilde profesyonel takım yoktu. Hepimizin deneyimleri de bizi buraya getirdi. Her takımın muhtasar, vergi, sigorta ödemekten büyük sıkıntı çektiğinin hareketiyle ve deplasman heyecanı yaşasın noktasıyla bir şeyler ürettik. BAL'da bu fikirlerden ortaya çıktı. Dedik ki 'Amatörler oynasın, deplasmanlı lig heyecanı yaşansın ama sigorta, muhtasar baskısı da olmasın.' Zaten işler hep samimi başlar. Bütün aşklar güzel başlar. Maalesef sulandırmak gibi bir tabiatımız var.  Biz böyle başladık ve ligin böyle olmasını istiyoruz. Çok ciddi ligler oynandı. Erzurum 3.Lig'e çıkarken, stat tıka basa doluydu, on bin kişi de dışarıdaydı" ifadelerini kullandı.

Düşmez, her türlü eksiği tartıştıklarını ve düzelttiklerini belirterek, şunları söyledi: "Bir Kuran-ı Kerim değişmez. Yanlış varsa spor kamuoyuyla otururuz, ilgilerle, ailemizle, basından ve spor taban birliklerinden destek alırız, yanlışı da düzeltiriz. Ama biz dedik ki, bu şehirler heyecan yaşasın, sigorta ve vergi yüküyle pres olmasın ve dinamik bir lig olsun. Bu ligin arkadaşlarla birlikte arkasındayız. Eksikleri var mıdır, dediğim gibi bir tek Kuran-ı Kerim'in eksiği yoktur. Her şeyin eksiği olabilir, tartışır o eksiği de düzeltiriz. Ama toplumun şunu kabul etmesi lazım; işi sulandırıyoruz. Bugün bazı kararları aldık. Yapmak istediğimiz çok iş var ama her doğruyu her an saniyede yapamıyorsun çünkü bizde büyüyen bir kurumuz. Güçlü bir kurumuz. Bugün hangi şehre giderseniz gidin bizim bir kapımız ve çorbasını içeceğimiz yer var. Bu, bizim toplumumuzda çok önemli bir iştir."

Gençlere her branşta spor yapmaları için katkı vermek istediklerini dile getiren Düşmez, "Biz, doğru bildiğimizi uygulamaya çalışan; uyuşturucu, bilgisayar önünde pinekleyen obeziteden karnı şişen gençlere de spor yaptırmak zorundayız. Aile ve kulüp başkanları bunlara önce insan olmayı öğretecek. Biz, eksik ve hataları tamir etmekten fikir düzeltemiyoruz. Bizim esas görevimiz iyi çocuk yetiştirmektir. Artı üst liglere futbolcu vermektir ama bunu düşünecek kafalar, o kulüplerdeki yöneticilerdir. Bütün kulüp başkanlarına saygı duyuyorum ama 'ben şampiyon olayımda kendimi bir yere taşıyayım mantığı' ilk önce bitmesi gereken mantıktır. Ne kadar çok çocuğa spor yaptırırsak, yalnız futbolda değil, biz Türkiye

Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonuyuz, diğer branşlarda da aynı futbol gibi bu topluma katkı vermek istiyoruz" diye konuştu.

Bölgesel Amatör Futbol Ligi ile ilgili bazı kararlar aldıklarını ifade eden Düşmez, "BAL'ın bazı kuralları söz verdik, onu unutmadık. Çok yoğunuz ama sözümüzü yerine getirmek için buradayız. Kamuoyuna dedik ki, 'Mart sonunda belirli konuları çalışacağız.' Hiçbirimiz para kazanmıyoruz, fahri çalışıyoruz ama bu topluma verilen bir borcumuz var. Topluma çek ödüyoruz, çeki de böyle ödüyoruz" şeklinde konuştu.

Düşmez, bir gazetecinin 'Bölgesel Amatör Futbol Ligi'nde mücadele takımların en az bir genç oyuncuyu oyuna dahil etmesi kuralı var. Ancak takımlar çoğu zaman genç oyuncuyu ya ilk 11'de başlatıp, bir dakika dolmadan alıyor ya da oyunun son dakikasında oyuna alıyor. Bununla ilgili ne düşünüyorsunuz?' sorusuna, "Antrenör dediğin öğretmen. Bir çocuğa bu zulmü yapar mı? sana getireceği ne olursa olsun bir insan bu zulmü yapamaz. Bunu yapan insanı kamuoyunda yargılamak, afişe etmek gerekir. Sen o çocuğu o yaşta bulacaksın ve oynatacaksın. Onun için talimata koyulmuştur. Kötüyle bizi yargılamayın. Biz onu bu şekilde yapılsın diye ortaya koyduk" cevabını verdi.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız