SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Sular Kesik, MASKİ Bozuk!.

0
Güncellendi - 2016-12-28 02:26:30
Sular Kesik, MASKİ Bozuk!.
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da son haftalarda depolardaki su miktarının yetersizliği ve buna bağlı olarak yaşanan basınç düşüklüğü nedeniyle sık sık yaşanan su kesintileri vatandaşı çileden çıkardı. Battalgazi ilçesi Eskimalatya ve civarındaki yerleşim yerleri başta olmak üzere,  onlarca mahallede su kesintisi yaşanıyor.

‘Depolarda su seviyesi düştü’

Malatya’nın içme suyunda yüzde 70’e varan kayıp-kaçak oranının önüne geçemeyen Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ), depolardaki su seviyesinin düşmesi sonucu büyük bölümü Battalgazi ilçesinde olmak üzere 22 mahalleye su veremiyor. MASKİ’nin ‘Alo 185 Arıza Hattı’ndan verilen bilgiye göre, Karahan, Meydanbaşı, Bentbaşı, Toptaş, Boran, Toygar, Yenimahalle, Alacakapı, Karabağlar, Hanımınçiftliği, Çarmuzu, Kiltepe, Kaynarca, Hoca Ahmet Yesevi, İlyas, İskender, Seyran, Atatürk, Yeşilkaynak, Cumhuriyet ve Fatih Mahallerinde sular kesik.  Suların kesik olmasının yarattığı mağduriyetin dışında, doğalgaz kullanılan evlerde basınç yetersizliği nedeniyle kombilerin çalışmaması nedeniyle vatandaşlar kış ortasında ısınma sorunu yaşıyor. Plansız, programsız ve artık neredeyse günlük yaşantımızın bir parçası haline gelen su kesintilerinin daha ne kadar süreceği bilinmezken, MASKİ’nin bu sorunun giderilmesi için ne gibi çalışmalar yürüttüğü konusunda kamuoyuna tatmin edici bir açıklama yapılmıyor. ALO 185 arıza hattında, depoların seviyesini normale döndürme çalışmalarının devam ettiği, suların ne zaman verileceğinin belli olmadığı ifade ediliyor.

Bakan Özhaseki ‘Kafa başka yerde. Niyet farklı. Hizmet diye bir derdi yok’ demişti

Bu arada 26-28 Ekim tarihleri arasında Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen, Uluslararası Kentsel Su ve Atıksu Yönetimi (UKSAY) Sempozyumuna katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Büyükşehirlerdeki su ve kanal idarelerinin en temel görevinin, temiz suyu alıp vatandaşın evlerine ulaştırmak olduğunu belirtmiş ancak ‘Kafası başka yerde’, ‘Niyeti farklı’ bazı belediyelerin bu hizmetleri yerine getiremediğini ifade etmişti.

Bakan Özhaseki, “Sonra dışarı attığımız kirli suları da yine tabiatı tahrip etmeden, kirletmeden alıp atıksu arıtma tesislerine kadar götürecekler. Sonra onu orda temizleyecekler ve dışarıya verecekler. Sade ve basit bir iş ama bu çok bilinmeyince çok maliyetlere sebebiyet vermektedir. Yüzde 65-70’lere varan kayıp kaçaklardan bahsediliyor. Biri saatini takmış, diğeri takmamış. Biri istediği gibi kullanıyor, diğerine su gitmiyor. Bunların çözülmesi gerekmektedir. Hala gözü belediyecilikte olmayan, gözü hizmette olmayan bazı belediye başkanlarının ve ekibinin olduğunu da biliyorum. Kafa başka yerde. Niyet farklı. Hizmet diye bir derdi yok. Su da başarısız. Temizlikte başarısız. Her türlü insan ilişkisinde başarısız. Bakanlık olarak bizim önceliğimiz suda.Yardımlarımızı oraya doğru vermeye çalışıyoruz” şeklinde konuşmuştu.

Son haftalarda birçok mahalleye su veremeyen MASKİ’nin, Bakan Özhaseki’nin bu uyarıları doğrultusunda su kesintisine çözüm bulmak için hangi çalışmaları yapacağı merak ediliyor.

CHP İl Başkanından tepki..

CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, son günlerde yaşanan su kesintilerine tepki göstererek, "Vatandaşlar su kesintileri yüzünden canlarından bezmiş durumda" dedi.

Her gün çeşitli mahallelerden birçok vatandaşın kendilerini arayarak su kesintisi ile ilgili şikayetlerini ilettiklerini belirten Başkan Kiraz, "Vatandaşlar gün içerisinde sularının çok kesilmesinden dolayı çok ciddi bir mağduriyet yaşıyorlar. Özellikle çevre yolunun altında kalan mahallelerde günün 3-4 saati dışında su bulmak mümkün değil. Dolayısıyla vatandaşlar su kesintileri nedeniyle canlarından bezmiş durumda" diye konuştu.

Birçok vatandaşın uzun süren su kesintileri nedeniyle hiçbir iş yapamadığını ileri süren Kiraz, "Yeşiltepe'de Çarmuzu'da Dilek'te Kaynarca'da, Fırat Mahallesinde ve Zaviye Mahallesinin önemli bir bölümünde su kesintisinin hemen hemen her gün yaşandığını vatandaşlar bizzat bize iletiyor. Vatandaşlar bu su kesintileri nedeniyle hiçbir iş yapamadıklarını da söylüyorlar. Bu önemli bir sorun yumağı haline geldi. Yetkililerin bir an önce bu sorunu çözmesi gerekiyor. MASKİ su kaynağının yetersiz olduğunu ifade ediyor ama şu ana kadar bir önlem alınmaması da kötü bir durum. Eğer bu sorun çözülmezse ileride çok büyük problemler ortaya çıkar. Özellikle yaz aylarında çok ciddi problemler yaşayabiliriz. Ben buradan Büyükşehir Belediyesine ve MASKİ'ye çağrıda bulunmak istiyorum. Ne yapacaksanız yapın ve bu sorunu çözün. Kış günü vatandaşlar su sorunu yaşıyorsa 2 ay sonraki durumu hiç düşünmek bile istemiyorum" şeklinde konuştu.

Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

22 yorum yapılmış

  • Hülya (7 yıl önce)
    Maski ve malatya belediyesi meşale derneği tarafından ele geçirildi. Kusura bakmayın ama artık siz hizmeti unutun. Meşale cemaati dışındakilere hizmet yok. Şuaki malatya siyasetçileri hep meşaleci.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (7 yıl önce)
    Bir daha asla akp ye oy vermeyeceğim. 2016 yılında sular kesik inanılır gibi değil. Şuan sabahın 06:00 sı, namaz kılmak için kalktım ama su yoktur. Lanet olsun böyle belediyeye!
    0
    0
    Yanıtla
  • Batuhan (7 yıl önce)
    Sayın hemşerilerim sosyal medya internet artık günümüzde hertürlü merciye ulaşmamızı sağlıyor BİMER adlı siteye girip şikayetinizi belirtin belediye sadece su konusunda değil çoğu konuda eksik çevrecilik Yok şehircilik Yok bunlar koltuk sevdalıları yaptıkları yolu ertesi gün eşip bırakan yönetimler biraz sesimizi duyuralım
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (7 yıl önce)
    Bence maski baskanı istifa etmeli 3 yıldır ne yapmişlar hiç bir yerde su getirmeyi düşünme mişler bu soru 3 yıldır var dilekte 25 gündür su yok ama bence suç belediye başkanlarında bunu onların takip etmesi lazım biz oyları maski Başkanı na vermedik seçimlerde oy istemeye maski Başkanı gelmeyecek bunlar gelecek ozaman görüşürüz
    0
    0
    Yanıtla
  • Esin (7 yıl önce)
    Ya 4 bloktan oluşan bir sitede oturuyorum ön blokta hiç şu kesilmiyor ama biz rezillik çekiyoruz telefonda su seviyesi düşük diyorlar komik değil mi ön 2 blokta su seviyesi normal bizde düşük artık sinirlerimiz psikoloji mız bozukkkk
    0
    0
    Yanıtla
  • fbay (7 yıl önce)
    öfffff
    0
    0
    Yanıtla
  • Taşıma su (7 yıl önce)
    Peki bu mahalleleri neye göre belirlediniz ölçtünüzmü Malatya' nın en çok metre küp suyunu bu mahalleler tüketiyor herhalde Çakır' ın apartmanlarının olduğu yerler tıkır tıkır gece azalma bile yaşanmazken yada Fahri Kayahan ' ın lüks mahallelerinde yemiyor demi buralarda su kesme. Yaptığınız o gizli zam ve Ocakta yapacağınız zammın bir açıklaması var mı? bu durumda
    0
    0
    Yanıtla
  • emine (7 yıl önce)
    Ay yeter her yeriniz sorun temizlik yapamıyoruz bir çözüm bulun
    0
    0
    Yanıtla
  • maski (7 yıl önce)
    Taşerona gelince artislik yaparlar bin eziyet bin cefa 1 iş yerine 10 iş verirler ailesine bile zaman ayırmasını çok görürler beceremiyorsan çık git derler ama kendileri 30 milyona malettikleri binanın havasını atmalarının peşindeler çağrı merkezine ulaşılamıyor daire başkanlarına ulaşılamıyor bimere yazdığımız geri maskiye gidiyor onlarda kalıplaşmış mail atıyorlar su sorunu devam ederken genel müdür sabahları kahvaltılara gidiyor bu kadar masumun ahı bindiğiniz arabalardan evlatlarınızdan ailenizden çıkarsa ben ne yaptım ki demeyin
    0
    0
    Yanıtla
  • erhan (7 yıl önce)
    hepsi görevlerini bırakıp gitsin bu işi yapacak dürüst insanlar gelsin
    0
    0
    Yanıtla
  • Yıldız (7 yıl önce)
    Hergün borularla oynanır hergün su depoların yeri değişir suyla alakası olmayan birini maski müdürü yaparlarsa böyle olur
    0
    0
    Yanıtla
  • Yeter (7 yıl önce)
    Maski baştan aşağı enteresan bir topluluk oldu. Bir kısmı meşalecci gerisi ise kayserili. Şu kış günü şu kesintisi ne demek? Tesisatlar patlıyor, şu sayaclari patlıyor insanlar mağdur.. donan tesisatlardaki buzlar girisin toto supriz yumurtaniza. Yeter artık cakir yeter. Su yok ise çikolata mı yiyelim?
    0
    0
    Yanıtla
  • CENGİZ TOPEL CD.HASAN BEY VE DAHA VS CD.5.6.7 KATLARA SU ÇIKMIYOR. NE OLACAK 5 YILDIZLI MALATYA ?
    0
    0
    Yanıtla
  • ahmet yıldırım (7 yıl önce)
    bilmiyorum sanki bu su borularını değiştirmeye başayınca böyle bir problem ortaya çıktı sakın fahri kayahana yapılan kanal projesınden kaynaklanmasın
    0
    0
    Yanıtla
  • bence su borularını yanlış bağlamışlar
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya Platformu (7 yıl önce)
    Arkadaşlar Yarın Sabah Belediye Önünde Toplanıyoruz Katılmak İsteyen Mağdur Vatandaşlarımız Ve Sivil Toplum Kuruluşlarınıda Bekliyoruz ...
    0
    0
    Yanıtla
  • Hangi sivil toplum kuruluşları, güldürmeyin insanı, en başta bu işi yapacak tüketiciler derneği nerde,
    0
    0
    Yanıtla
  • vahap susuz (7 yıl önce)
    Ne son haftaları son bir iki ay deyin şuna her gece 12 kesilir sabah 7 gelir her tarafında su fışkıran güzelim memleketime bakın hele bu kış günü sular kesiliyor merak ediyorum yazın ne olacak
    0
    0
    Yanıtla
  • hidayet (7 yıl önce)
    Cumhurbaşkanlığa iletin.
    0
    0
    Yanıtla
  • cumhurbaşkanlığına iletince nolacak ki yazdığın yazı geri maskinin ilgili birimine gönderiliyor :)
    0
    0
    Yanıtla
  • hidayet (7 yıl önce)maski isimli kullanıcı yorumuna
    Ben yazmıştım.Valiliğe gönderilmiş.
    0
    0
    Yanıtla
  • valilik ilgili kurumların bimer kullanıcılarına yönlendiriyor yani valiliğe gitti dediğiniz sorun aslında maskiye geliyor
    0
    0
    Yanıtla