SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Sultansuyu Harasının Tayına Rekor Fiyat

Sultansuyu Harasının Tayına Rekor Fiyat
A- A+ PAYLAŞ

 Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TİGEM) Malatya Sultansuyu Tarım İşletmesinde (harasında)  yetiştirilen ve Türk Soy kütüğüne kayıtlı yarışlarda koşabilecek olan 15 erkek Safkan Arap Elit Tayı satışı İstanbul’da gerçekleştirildi. Satışta 2 milyon TL ile en yüksek fiyat Akatahan (fotoğraflarda) adlı taya verildi. İkinci en yüksek fiyat ise 1 milyon 200 bin TL ile Ahentay adlı yarış tayına verildi.  

TİGEM Sultansuyu Tarım İşletmesi Müdürlüğü tarafından yetiştirilmiş olan 15 baş Safkan Arap Elit Taylarının satışı, İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda gerçekleştirildi. İstanbul Veliefendi’de ki satışlara Sultansuyu Tarım İşletmeni Müdür Vekili ve İhale Satış Komisyonu ve Tarım İşletmeler Genel Müdür Yardımcısı Ergün Erol, Atçılık Daire Başkanı Dr. Murat Durmaz da katıldı.

Sultansuyu İşletmesinin yetiştirmesi olan 15 baş Safkan Elit Arap Koşu Tayı açık arttırma usulüyle teker teker satışa sunuldu.  Listede ünlü yarış atları Özgünhan’ın 6 tayı,Turbo’nun 3 tayı, Ateştopu’nun 2 tayı yer aldı.

Satışa çıkartılan 15 erkek Safkan Arap Elit Tayının tamamı alıcı buldu. Yapılan açık artırmada ünlü yarış atı Özgünhan tayı olan Akatahan isimli tay 2 milyon lira ile en pahalı tay olarak satıldı. 2 milyon TL’yi vererek satıştaki en pahalı ata Mehmet Yıldız sahip oldu.  İkinci en yüksek satış fiyatı ise yine Özgünhan tayı olan Ahentay adı taya 1 milyon 200 bin TL verildi. Satıştaki ikinci en pahalı ata 1 milyon 200 bin TL’yi veren kişinin ise Mücahit Yıldızhan olduğu belirtildi. Üçüncü en yüksek fiyata  satılan tay ise 970 bin TL ile Mehmet Arslan’a satılan Özgünhan tayı olan Akmaner adlı tay oldu.

Sultansuyu 3 rekoru birden kırdı  
Toplam 10 milyon 220 bin lira gelir elde edilen satışta ünlü yarış atı Özgünhan isimli safkan Arap aygırının 6  tayı 6 milyon 70 bin lira gelir getirdi. Böylece Sultansuyu TİGEM Türkiye genelinde üç rekora birden imza attı. 10 milyon 220 bin lira ile en yüksek satış 681 bin lira ile en yüksek ortalama 2 milyon ile en yüksek tay satışı ile üç rekoru birden kırdı.

Geçtiğimiz yıl ise Sultansuyu’nda yetiştirilen 14  Safkan Arap Elit Tayı, 28 Eylül 2021 tarihinde İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda satışa sunulmuş ve 14 taydan 4 milyon 640 bin TL gelir elde edilmişti. Satışta ünlü yarış atı Özgünhan’ın tayı olan Cengaver isimli tay 680 bin TL’ye alıcı bulmuştu.

Sultansuyu'nun satışı yapılan tayları, fiyatları ve alıcıları şunlar:

1-Bülbülzade- 420 bin TL – Levent Güneş

2-Deli Turbo -320 bin TL – Cemal Turan

3-Manal Koyu -270 bin TL- Abdulkadir Caymaz

4-Mercan Tay – 900 bin TL-Cengizhan Doğan

5-Çağlar Tay – 430 bin TL -Murat Yayık

6-Akmaner- 970 bin TL- Mehmet Arslan

7-Bozkırefesi – 540 bin TL  - Mücahit Kaya

8- Attargah -820 bin TL – Levent Güneş

9-Akartuna -540 bin TL -Ahmet Çelik

10-Akatahan -2 milyon TL – Mehmet Çelik

11-Ahen Tay -1 milyon 200 bin TL – Mücahit Yıldızhan

12-Abberilgen -300 bin TL – Cemal Turan

13-Akkor Ateş – 310 bin TL- Bay Grup LTD. ŞTİ.

14-Acabey Tay – 400 bin TL – Mehmet Turan  

15-Taşkent – 800 bin TL – Mehmet Ali Beycan

“Arap atçılığında dünya lideri konumundayız” 
TİGEM Genel Müdür Yardımcısı Ergün Erol, “TİGEM olarak Arap atçılığı yetiştirilmesi ve ıslahında dünya lideri konumundayız. Bugün bu satışta gösteriyor ki TİGEM olarak Arap atçılığında iyi mesafe katetmişiz. Elbette bu başarıda siz yetiştiricilerin büyük payı var. İşletmelerde görev yapan çalışma arkadaşlarımızı da kutluyorum. Temennimiz taylarımızın yeni sahiplerine yarışçılık camiasına hayırlı ve uğurlu olmasıdır. Satışlarımıza iştirak eden tüm katılımcılarımıza Genel Müdürlüğümüz adına teşekkür ederiz” dedi.  

TİGEM’de Arap atçılığının gelişmesi özellikle Sultansuyu TİGEM’de İşletme Müdürü olarak görev yaptığı süreçte atçılığa tahsis edilen meraların ıslahı konusunda önemli çalışmalar yapan Atçılık Daire Başkanı Dr. Murat Durmaz, “Bu satışta Sultansuyu TİGEM yetişmesi 15 safkan elit taylarımız üç ayrı rekor kırdı.” diyerek, Sultansuyu TİGEM’in yetiştirdiği tayların yeni sahiplerine hayırlı olması dileklerinde bulundu.  

malatyahaber.com

FOTOĞRAFLAR: 2 milyon liraya alıcı bulan Akatahan adlı tay

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • Mehmet (1 yıl önce)
    Sultansuyu harasında nice şampiyon arap tayları yetiştirildi. Ama ne hikmetse birileri burayı kapatmak istedi... Elazığ, Diyarbakır ve Şanlıurfa'da hipodrom yapan zihniyet, söz konusu Malatya olunca gözleri kör, kulakları sağır ve dilleri lâl oluyor! Yarış atı yetiştiriciliğine büyük fayda sağlayan Malatya'nın milletvekilleri, yerel yöneticileri ve toplum önderleri ise derin uykularda... Sahipsiz Malatya.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Haklısınız
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Atların, büyümesinde yetişmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederim .. Türkiyenin en iyi at yetiştirme merkezi Malatya ..
    %100
    %0
    Yanıtla
  • seyyah (1 yıl önce)
    Atların, büyümesinde yetişmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederim .. Türkiyenin en iyi at yetiştirme merkezi Malatya ..
    %100
    %0
    Yanıtla