SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Sümer İlkokulu Binası Yıkılıyor

0
Güncellendi - 2020-04-27 00:46:51
Sümer İlkokulu Binası Yıkılıyor
A- A+ PAYLAŞ

24 Ocak’taki Sivrice depremi sonrası yıkım kararı verilen 29 okuldan biri olan Sümer İlkokulunda yıkım öncesi hazırlıklar tamamlandı.

Geçtiğimiz Ocak ayında yaşanan 6,8 şiddetindeki Sivrice depreminden en fazla etkilenen illerin başında yer alan Malatya’da depreme dayanıksız olduğu belirlenen 29 okul için yıkım kararı verildi. Bu okullardan biri olan İnönü Caddesi'ndeki Sümer İlkokulu’nda da yıkım öncesi boşaltılan binanın kısa süre sonra yıkılacağı öğrenildi.

1946 yılında 5 derslikli olarak açılan ancak sonrasında ek dersliklerle büyütülen Sümer İlkokulu binasının depreme dayanıksız olduğu tespit edilince yıkım çalışmalarına başlanıldı. Yıkılacak binanın yerine yeni bir okul binasının yapılacağı açıklandı.

Kentin en büyük parkı olan Sümer Parkı içerisinde yer alan okul binasının yerinin yeşil alana dahil edilmesinin daha uygun olacağı görüşünü paylaşan bazı vatandaşlar ise , yapılacak okul projesinin en fazla iki katlı olması veya mevcut okul alanının da yeşil alana katılması noktasında çağrıda bulunurken, bu düşünce tepki topladı.

iha- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

13 yorum yapılmış

  • Feride Arslan (1 yıl önce)
    Giriş nasıl karakterli, şimdi hepsi maket gibi mimarlık makinemimarligi...yıkın, eskisi gibi yapılsa olmaz
    0
    0
    Yanıtla
  • Selda (1 yıl önce)
    Sümer ilkokulunun adının değiştirilmesinden dolayı çok üzgünüm, öfkeliyim. Çocukluk anılarım ,okulum, hatta sonraki yıllarda görev yaptığım okul. Dilerim tekrar "Sümer" adını alır. Orası benim için Sümer ilkokuludur. Benden başka rahatsız olanlar vardır umarım ve bir şeyler yapılır.
    0
    0
    Yanıtla
  • sümer veli 2 (3 yıl önce)
    sümer ilk. okuyan 2 öğrencinin velisiyim 1.sinifa giden oğlum bu yıl kar tatili deprem okulun taşınması başka okula gonderilmemiz ve sonrasında covid 19 derken zaten bu dönemi büyük açıkla kapattı bölgede yeterince yeşil alan var okul yok mevcut okullar alt yapı yetersiz ve çok kalabalık çocuklar okulun onu den geçerken üzülüyorlar okulumuz neden yıkıldı neden yeni okulumuz yapılmıyor diye biz okulumuzu istiyoruz lütfen sesimizi duyun
    0
    0
    Yanıtla
  • Özden (4 yıl önce)
    Sümer ilkokulu çok eski ve köklü bir okul.o bölge de yeterince yeşil alan var.okulumuzu tekrar aynı yerinde istiyoruz.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mehmet (4 yıl önce)
    Bu bölgede nüfus var. Ama okul yok. Nüfus var. Ama park çok. Bu bölgede kocaman Sümer parkın dışında hemen iç kesimlere doğru küçük parklarda mevcut. Belki de Malatya da park ihtiyacı olmayan tek bölgedir burası. Okul ihtiyacı var.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Sadık (4 yıl önce)
    Melekbaba ilkokulu için de yıkım kararı alınmıştı. Akabinde de okulun kapı ve pencereleri söküldü. Şu anda harabe halindeki okul binası; hapçıların, hırsızların, gaspçıların yuvası haline gelmiş durumda. Lütfen buranın da bir an önce yıkılması gerektiğini yetkililere duyurun. Saygılarımla
    0
    0
    Yanıtla
  • veda (4 yıl önce)
    yakında kız meslek lisesi de yıkılacak orasıda yeşil alan olsun der bu zihniyet okula ne gerek var millete oturacak yer lazım hiç yer yokmuş gibi
    0
    0
    Yanıtla
  • Sümer veli (4 yıl önce)
    Yazık binlerce öğrenci ve veli bu süreçte zaten mağdur oldu. Hadi bu sene sabır derken şimdide yeşil alan yapılması için çağrı yapılıyor. Sadece sümer öğrencileri değil yönlendirilen okulun öğrenci ve velileri de sıkıntı yaşayacak. Şimdi yeşil düşmanı ilan eder bizi parkları çöp sahası gibi kullanan yediği yemeğin, çekirdeğin cipslerin, kolaların, sigaralarının artıklarını bırakıp gidenler, aydınlatmaları parçalayanlar ve daha niceleri. Yeşile değil sümer ilköğretimin kaldırılıp öğrenci ve velilerin mağdur edilmesine karşıyız.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • SAMET (4 yıl önce)
    Yeşil alan olacaksa okulun içinde olsun.Kim o düşüncedeki insanlar. Malatya nın en büyük mahallesi bir okul yok. Bir veli olarak mahalle halkı olarak canımızı ortaya koruz..CORONA falan da dinlemeyiz..Akşam akşam moralimizi bozdunuz.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Yazıhanli (4 yıl önce)
    Yeşil alan yokmu o parkta. Sümer parkının içindeki okulu yeşil alana katan zihniyete şaşarım. Siz öncelikle tecde Yeşilyurt bölgesindeki yeşil alanları binaya açmayın. Dürüst olun. Milletin gozuna baka baka aklımızla dalga geçmeyin.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Huzur (4 yıl önce)
    Bu okul depremde çürük raporu alalı Abdulkadir Eriş ilköğretim okulu ile birleşti...8.40 da derse girecek el kadar öğrenciler sabah 6.30da kalkıp 7de ders başı yapıyor..Asfalt, kaldırım, parkınızdan usandık. Parklar amacına hizmet etmiyor zaten,okulun yenisi yapılıp öğrenciler tekrar kendi okullarına dönmeliler...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • 44malatya (4 yıl önce)
    O civarda o kadar öğrencinin gideceği bir ilkokul varmı ki okul sahasınıyeşil alana katmaktan bahsediyorsunuz.Ĺütfen algı operasyonu yapmayın.Mahalle sakinler ve veliler olarak okulumuzun aynı yere yapılmasını istiyor ve bu konununda takipçisi olacağız.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Aynen takipçisi olmak lazım...
    0
    0
    Yanıtla