SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Sürece Bir Tepki Bir Destek

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:15:29
Sürece Bir Tepki Bir Destek
A- A+ PAYLAŞ

Türk Ocakları Malatya Şube Başkanı Nadir Günata, Akil Adamlar konusunda, “Toplumun değer yargılarıyla uyuşmayan, geçmişteki tavırları bizleri rahatsız eden bu insanlara nasıl devlet adına görev verilmiş anlamış değiliz. Bu insanlar bizi barıştıracaklarmış ortada bir kavga mı var ki barış olsun?" diye sordu.

Ocak binasında yaptığı basın açıklamasında çözüm sürecini değerlendiren Türk Ocakları Malatya Şube Başkanı Nadir Günata,”Bin yıldır İslam’a hizmet eden Allah’ın ismini cihana yaymak için sayısız şehitler veren bir milletin şerefli evlatlarıyız. Genişletilmiş büyük Ortadoğu Projesi kapsamında Ortadoğu ülkelerinde meydana gelen acımasız olayları görüyoruz şehit ve gazi diyarı vatan topraklarımız ve milletimiz üzerinde bu kapsamda kara bulutlar yıllardır dolaşmaya başlamıştır vatan toprağımız ve milletimiz üzerinde dış mihraklı güçler proje çerçevesinde ameliyat yapmak istemektedir yani hem vatanımızı hem de milletimizi bölmek istemektedir. Bin yıldır ben Türk’üm dinim cinsim uludur diye büyüyen insanlarımızı kırdırmak tarihi değerleri ve birlikteliği yok etmek için her kahpe tuzak kurulmaktadır. Bilinmelidir ki Türk Milletini top yekün meydana getiren Kürt de bizim, Çerkez de, Arnavut da, Gürcü de, Zaza da, Pomak da, hepsi bizimdir. Hepsi Anadolu’nun bağrından çıkmış öz evlatları ve hepsinin adı Türk’tür ana dilleri kutsaldır ve herkes ana dilini konuşarak bir güzellik meydana getirmiştir.Hepsi milletimizin şerefli evlatlarıdır” ifadelerini kullandı.

“Son zamanlarda sanki bu insanlarla aramızda büyük olaylar varmış gibi bir kanaat oluşturmak istenmektedir" diyen Günata, "Toplum bu konuda büyük baskı altındadır Türkiyemiz’de problem PKK Terör Örgütüdür milletin bir tek problemi bu örgütledir PKK ile Kürtçe konuşan insanları birbirine karıştırırsak kendi elimizle tarihimize milletimize ve inancımıza ihanet etmiş oluruz. Terör örgütü çıkarın aradan, milletimizin hiçbir ferdi arasında ayrılık yoktur” şeklinde konuştu.

Günata, “Güya aramızdaki problemleri çözmek için Akil Adamlar diye seçilen bazı insanlar, bizi barıştıracaklarmış. Toplumun değer yargılarıyla uyuşmayan geçmişteki tavırları bizleri rahatsız eden bu insanlara nasıl devlet adına görev verilmiş anlamış değiliz. Bu insanlar bizi barıştıracaklarmış ortada bir kavga mı var ki barış olsun?”diye sordu.

Günata, açıklamasını şöyle tamamladı:

“Biz Malatyalılar olarak bu güne kadar birliğimizi bütünlüğümüzü hep koruduk, çözemediğimiz meseleleri ithal isimlerle çözmedik.Meşveret yaptık, istişare yaptık her meselemizi kendi içimizde çözdük. Lütfen Malatya insanımızın kafasını lüzumsuz ve bizimle ilgisi olmayan işlerle karıştırmayın. Bu ülkenin adı Türkiye, bu vatanın adı Türk Vatanı, Ay Yıldızlı bayrağımız Türk bayrağı, bu Milletin adı da Türk’tür.”

KESK'TEN DESTEK..

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Denem Sözcüsü ve Eğitim Sen Malatya Şube Başkanı Ali Ekber Baytemur ise, “Ülkenin ihtiyacı olan demokratikleşme süreci ve barış süreci kesintiye uğratılmadan sürdürülmelidir. Tüm insanları barış sürecine sahip çıkmaya çağırıyoruz” dedi. 

Sendika binasında yaptığı basın açıklamasında, çözüm sürecine temas eden Eğitim Sen Malatya Şube Başkanı Ali Ekber Baytemur, “Barış çağrısının daha güçlü seslendirilmesi, kardeşliğin önüne örülmek istenen kalın barikatların yerle bir edilmesi için tüm emek ve demokrasi güçlerine görev düşmektedir. Çünkü ancak toplumsal yaşamın içerisinde, halkların arasında kurulması ile kalıcı olması mümkün olan bir barışın hayata geçirilmesi egemenlerin ‘samimiyetine’ bırakılamayacak kadar önemlidir. Bu nedenle esas olan emek ve demokrasi güçlerinin mücadelesidir. Savaşa karşı barışı, ırkçılığa ve şovenizme karşı halkların kardeşliğini ilke edinen kamu emekçilerinin örgütü KESK, bu mücadeledeki sorumluluğunu yerine getirmeye devam edecektir” ifadelerini kullandı.

Baytemur, her şeye rağmen taraflarca başlatılan bu süreci önemsediklerini kaydederek, "Binlerce yıllık köklü tarihi ve kültürel değerleriyle Anadolu ve Mezopotamya coğrafyasında yaşayan bütün halklar için barış ve kardeşlik tutumunda ısrar edilmesi, bu ülke topraklarında yaşayan insanlara verilebilecek en büyük hediye olacaktır” dedi.

Baytemir, açıklamasını şöyle tamamladı:

“Bunun için, Kürt sorununun demokratik, barışçıl yöntemlerle çözülmemesi nedeniyle yıllardır yaşanan acılar hepimizin yüreklerinde tazeliğini korurken, ülkenin ihtiyacı olan demokratikleşme süreci ve barış süreci kesintiye uğratılmadan sürdürülmelidir. Bu sürecin sonu toplumsal kucaklaşmayı sağlamanın bir adımı olmalıdır. KESK Malatya Şubeler Platformu olarak bu sürecin sağlıklı bir şekilde sonuçlandırılması ve toplumsal barışın sağlanması için üzerimize düşen desteği vereceğimizi ilan ediyor, tüm insanları barış sürecine sahip çıkmaya çağırıyoruz. “

MALATYA'DA 10 NİSAN'DA TOPLANTI

Bu arada Malatya’da Akil Adamlar toplantısının 10 Nisan günü düzenleneceği bildirildi. 

Hükümetin başlattığı çözüm sürecine destek vermek için oluşturulan Can Paker başkanlığındaki Akil Adamlar Doğu Anadolu Grubu’nun Malatya’da 10 Nisan Çarşamba günü Ramada Altın Kayısı Oteli’nde saat 10,00’da toplantı düzenleyecekleri belirtildi.

Sözü edilen toplantıda, Akil Adamların çözüm sürecine ilişkin açıklama yapacakları kaydedildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız