SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Suriye'deki Saldırıda Malatyalı Özel Harekat Polisi Şehit

Suriye'deki Saldırıda Malatyalı Özel Harekat Polisi Şehit
A- A+ PAYLAŞ

Suriye'de, Özel Harekat polislerinin zırhlı aracına düzenlenen güdümlü roket saldırısı sonucu Malatyalı polis memuru şehit oldu.

Edinilen ilk bilgilere göre, olay Suriye'nin Marea bölgesinde öğle saatlerinde oldu. Türk Polis zırhlı aracına, tanksavar roketiyle saldırı düzenlendi. Olayda, Antalya Emniyet Müdürlüğü kadrosundan olup bölgede görev yapan Malatyalı Özel Harekat Polisi Aytaç Altunörs (aşağıdaki fotoğrafta) şehit olurken, 10 polis memuru da yaralandı.

Yaralılar, Kilis Devlet Hastanesi'ne getirilerek tedavi altına alındılar.

34 yaşında ve bekar olan Aytaç Altunörs'ün şehadet haberi, Bostanbaşı- Barguzu Caddesi'nde oturan ailesine verildi. Şehidin cenazesinin Malatya'ya getirileceği öğrenildi.

Fırat Kalkanı Harekat bölgesinde, teröristlerce düzenlenen roketli saldırıda şehit olan özel harekat polisi Aytaç Altunörs'ün Malatya'daki ailesine şehadet haberi verildi.

Yeşilyurt ilçesi Barguzu Caddesi'nde yaşayan şehidin ailesinin evinin önüne taziye çadırı kuruldu. Şehidin evinin bulunduğu caddeye Türk bayrakları asıldı.

Şehidin ailesini, yetkililerle mahalle sakinleri teskin etti.

Şehidin cenazesinin, 23 Nisan Cumartesi günü Şehir Mezarlığı Camisi'nde ikindi namazını müteakip kılınacak cenaze namazından sonra Şehitlik'te toprağa verileceği bildirildi.

Cenaze Malatya'ya gönderildi
Suriye'de Fırat Kalkanı Harekat bölgesinde PKK/YPG'li teröristlerce düzenlenen roketli saldırıda şehit düşen Özel Harekat Polisi Aytaç Altunörs'ün naaşı düzenlenen törenle memleketi Malatya’ya gönderildi.

Fırat Kalkanı Harekatı bölgesinde yer alan Mare Soran’da PKK/YPG kontrolündeki bölgeden kontrol noktasına roketli saldırı düzenledi. Saldırıda Malatyalı özel harekat polisi Aytaç Altunörs (34) şehit oldu. Şehit Aytaç Altunörs, için Kilis Asri Mezarlıkta tören düzenlendi. Buradaki törenin ardından Şehit Aytaç Altunörs’ün naaşı memleketi Malatya’ya gönderildi.

Törene, Kilis Valisi Recep Soytürk, Kilis Belediye Başkanı Servet Ramazan, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Selami Akşit, İl Emniyet Müdürü Ahmet Kurt, le protokol üyeleri ile şehit polisin meslektaşları katıldı.

Bakan Kurum'dan şehit evine ziyaret
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Fırat Kalkanı Harekat bölgesinde, teröristlerce düzenlenen roketli saldırıda şehit olan özel harekat polisi Aytaç Altunörs'ün Malatya'daki ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

Bakan Kurum, beraberinde Malatya Valisi Aydın Baruş, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, AKP Malatya milletvekilleri Bülent Tüfenkci ve Ahmet Çakır, İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, İl Jandarma Komutanı Albay Ercan Altın ve diğer ilgililerle şehit Altunörs'ün merkez Yeşilyurt ilçesi Bostanbaşı Mahallesi Barguzu Caddesi'ndeki babaevine gitti.

Burada şehidin yakınları tarafından karşılanan Bakan Kurum, baba İbrahim Nurettin Altunörs ile yakınlarına başsağlığı diledi.

Bakan Kurum ve beraberindekiler, şehidin ailesiyle bir süre görüştükten sonra evden ayrıldı.

Bakan Soylu'dan şehit polis için taziye mesajı
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, şehit özel harekat polisi Aytaç Altunörs için sosyal medya hesabından yayınladığı taziye mesajında, şunları kaydetti:

"Fırat Kalkanı Harekat Bölgesindeki Mare Soran'da, PKK/PYD'nin kontrolündeki bölgeden atılan roket sonucu şehit düşen kahraman özel harekat polisimiz Aytaç Altunörs'e Allah'tan rahmet, ailesi, Emniyet Genel Müdürlüğü ve milletimize başsağlığı diliyorum. Şehidimizin makamı ali olsun inşallah."

Vali Baruş'un mesajı
Malatya Valisi Aydın Baruş da, şehit polis memuru için şu mesajı yayınladı:

"Malatya nüfusuna kayıtlı Özel Harekat Polis Memuru Aytaç ALTUNÖRS 22 Nisan 2022 tarihinde Fırat Kalkanı Harekat Bölgesindeki Mare Soran’da PKK/KCK terör örgütü tarafından düzenlenen roketli saldırı sonucu olay yerinde şehit düşmüştür.

Şehidimizin naaşı 23 Nisan 2022 Cumartesi günü Büyükşehir Belediyesi Şehir Kabristanı’nda ikindi namazını müteakip kılınacak cenaze namazı sonrasında düzenlenecek törenle Malatya Şehitliği’ne defnedilecektir.

Şehidimize Cenab-ı Hak’tan rahmet, kederli ailesine ve yakınlarına sabır, yaralı polislerimize acil şifalar diliyoruz.

Milletimizin başı sağ olsun."

malatyahaber.com- AA- iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

23 yorum yapılmış

  • engin (2 yıl önce)
    Şehidimize Rabbim en yüce makamları nasip eylesin Peygamberimize komşu eylesin inş. ama şunu unutmamak lazım, bizim askerimiz polisimiz orada suriyelileri savunmak için değil bilakis kendi vatanımızı savunmak için abd nin israilin kısmen rusun terör koridorunu oluşturmaması için savaşıyor, Allah ayaklarına taş bile değdirmesin, bütün terörist hainlerin belasını versin.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (2 yıl önce)
    Ülkemizin her metrekaresini korumak için gencecik evlatlarımızı şehit verirken, ülkemize sığınmacı altında gelip keyif çatanlar, nüfus patlaması yapanlar, dolar ile oturma izni alarak en lüks hayatı yaşayanlar ayrı. Şehitlerimiz bu toprak için canlarını ve kanlarını vererek bedel öderken, bu ülkeden oturma izni almak ve vatandaşlık almak hiç bir bedel ödemeden bu kadar ucuz olmamalı. Biz toprağımızı düşmanlardan para ile satına almadık. Kanımızı ve canımızı vererek, bedel ödeyerek aldık.
    %89
    %11
    Yanıtla
  • NEVİN KALKAN (2 yıl önce)
    Aytaçım canım benim kafayı yedim hiç olmadı güzel yüzlüm, hiç yakışmadı ölüm sana.nurlar içinde uyu Allah tüm günahlarını affetsin mekanın cennet olsun bitanem benim...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • alican (2 yıl önce)
    Allah cc şehadetini kabul eylesin inşallah Ailesine sabrı cemil nasib eylesin vatan sağolsun..Etrafta anırırcasına arapça konuşan ve şu aziz mubarek günde çay zıkkımlayıp hiç bir şey umurlarında olmayanlar için degermi ?..Bana kalsa bir bardak su değerinde bile olmayanlar için dağ gibi yiğitlerimiz gidiyor.
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Efsane Malatyasporlu 1966 (2 yıl önce)
    Şehidimize Allah tan Rahmet Diliyoruz. Mekanı Cennet Olsun. Türk Ulusunun Başı Sağolsun.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ömer KARAÖZ (2 yıl önce)
    Allah rahmet eylesin,mekanı cennet olsun .Ailesine ve yakınlarına da sabırlar dilerim.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ahmet Yalvaç (2 yıl önce)
    Rabbimiz Cellecelaluhu Şehidimize Gani Gani Rahmet Etsin Mekanı Cennet-i ALÂ Olsun Kederli Ailesine Sabr-ı Cemil İhsan Eylesin Vatan Sağolsun
    %100
    %0
    Yanıtla
  • atilla (2 yıl önce)
    Mekanı cennet olsun,Allah ailesine sabırlar versin.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Hüsnü (2 yıl önce)
    Ruhu şad Mekanı cennet olsun.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • irfan (2 yıl önce)
    allah mekanını cennet eylesin ateş düştüğü yeri yakıyor söylenecek çok şey varda sokaklarda kafamı nereye çevirsem arap bunların benim ülkemde ne işi ver hangi hesap dahilinde buradalar bizim yüreğimiz yanıyor sokaklar son ses araça müzük dinleyen araplarla dolu
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Tekin (2 yıl önce)
    Mekanı cennet olsun Allah ailesine sabır versin. Bizim gençlerimiz suriyede can versin , suriyeli gençler ülkemizde nargile yakıp keyfine baksın. Bu saçmalığa artık bir dur diyecek yok mu?
    %84
    %16
    Yanıtla
  • sedat (2 yıl önce)
    Şehidim vatanımız sen ve silah arkadaşlarına emanet iken artık sen vatan toprağına emanetsin sen ve bu vatanı bize armağan eden tüm şehitlerimiz rahat uyusun Türk Milleti olarak bıraktığınız emanetin bekçileriyiz.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • İsteyene gider (2 yıl önce)
    Mekanı cennet olsun.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ahmet (2 yıl önce)
    Ahhhhhhhh badim ahhh içim yanıyor illa polis olacam dedin
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Ömer Kaygusuz (2 yıl önce)
    Seni çok özleyeceğim güzel insan, birlikte biriktirdiğimiz anılar ilelebet benimle yaşayacak.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Recep solmaz (2 yıl önce)
    Mekanı cennet olsun şehit kardesimin Allah ailesine sabırlar versin teröristlerinde Allah belâlarını versin .
    %97
    %3
    Yanıtla
  • Mehmet Emin perzeli (2 yıl önce)
    Voleybol hakemliği camiasinda tanıdığım gardasim Aytac Altinörs Allah mekanını cennet eylesin. Çok gençti. Haberini aldık cok uzuldum. Ateş düştüğü yeri yakıyor. Bu Suriyeliler başımıza bela oldular
    %98
    %2
    Yanıtla
  • arap milleti her devirde başımıza bela oldu....
    %77
    %23
    Yanıtla
  • Alp (2 yıl önce)
    Bizim çocuklarımız vatan toprağı için şehit olurken. Bizi yönetenler vatandaşlığı dolar karşılığı satıyorlar
    %75
    %25
    Yanıtla
  • vatanımızı koruyanlar şehit oluyor, vatanını satanlara vatanımız , parsel parsel satılıyor...
    %66
    %34
    Yanıtla
  • Malatyali (2 yıl önce)
    Allah ailesine bol sabırlar versin. Abimin en yakın arkadasiydi. Çok değerli bir insandı. Şu an o kadar kötü oldum ki kelimeler yetersiz kalır. Bizim insanımız vatanı korusun birde Suriye de savaşlara katılsın. Suriyeliler gelsin bizim vatanımızda vatandaş olarak yaşasın. Bu olur mu böyle adaletsiz bir dünyada yaşıyoruz. Allahim bu nasıl bir acıdır ki biz yakını olarak dayanamıyoruz. Ailesi ne durumda şu an. Çok zor çok zor.
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Cemal (2 yıl önce)
    Ah be kardeşim çok yaktın içimizi, mekanın cennet olsun.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mahmut (2 yıl önce)
    Bizim sözde ensarların!!! kimbilir hangi hesapla ve faturanın bedeli olarak ülkemize yığdığı Suriyenin sansarları ülkelerini bırakıp kaçarak Türkiye'de kıçlarını gezdirip türlü rezalete karışırken bizim çocuklarımız bu kaçkınların ülkesinde ne uğruna şehit oluyorlar. Gidin şimdi Malatyanın bütür mesire yerleri parkları bu kaçkın Suriyelilerle dolu. Bizde şehidimize gözyaşı döküyoruz.
    %85
    %15
    Yanıtla