SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Suudi Arabistan'da Atatürk ve Milli Marş Krizine Sert Tepki: MAÇ İPTAL

Suudi Arabistan'da Atatürk ve Milli Marş Krizine Sert Tepki: MAÇ İPTAL
A- A+ PAYLAŞ

Galatasaray ile Fenerbahçe arasında Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da oynanması planlanan 2023 Turkcell Süper Kupa maçı öncesi Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün pankartı ve tişörtlerine izin verilmemesi üzerine kriz yaşandı. Maç oynanamazken, daha sonra yapılan açıklamada ileri tarihe ertelendiği bildirildi.

Suudi yetkililer, Süper Kupa maçı öncesi Atatürk posterine, 'Yurta Sulh, Cihanda Sulh' pankartına ve Atatürk tişörtlerine izin vermediler.

Kararın ardından Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Süper Kupa'nın oynanıp oynanmayacağına yönelik toplantıda Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi ile toplantıda bir araya geldi.

MAÇ İPTAL EDİLDİ 
Yapılan toplantının ardından Galatasaray ve Fenerbahçe karşılaşmaya çıkmama kararı aldı. İki takım arasında oynanacak mücadele iptal edildi.

İki takım futbolcularının da gece geç saatlerde Türkiye'ye dönmesi bekleniyor.

ORTAK AÇIKLAMA: ERTELENDİ
Bu arada, Türkiye Futbol Federasyonu, Galatasaray ve Fenerbahçe, Turkcell Süper Kupa maçının organizasyondaki bazı aksaklıklar nedeniyle ortak kararla ileri bir tarihe ertelendiğini duyurdu.

Yapılan ortak açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

"Cumhuriyetimizin ve Türkiye Futbol Federasyonunun 100. Yılını yurt dışında da kutlamak amacıyla, Türk futbolunun marka değerine ve kulüplerimize katkı sağlayacak şekilde kulüplerimizle organize ettiğimiz, 29 Aralık Cuma günü saat 20.45'te oynanması planlanan 2023 Süper Kupa müsabakası organizasyondaki bazı aksaklıklar nedeniyle kulüplerimizle birlikte aldığımız ortak karar neticesinde ileri bir tarihe ertelenmiştir.

Ev sahibi ülkenin Futbol Federasyonu, ilgili kurum ve kuruluşlarına şu ana kadar Süper Kupa'nın organizasyonu için göstermiş oldukları çaba nedeniyle teşekkür ederiz."

AA- cumhuriyet.com.tr

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

8 yorum yapılmış

  • Efsane Malatyasporlu 1966 (4 ay önce)
    İnatla orada maç oynansın diyenlere, hele hele bizlerin en büyük değerlerimiz olan Atatürk 'e ve milli marşımıza karşı çıkanlar da en güzel dersi aldılar, söz konusu bizim için milli değerlerimiz olunca her şeyi göze alırız. Muhtaç olduğun kudret damarlarındaki asil kanda mevcuttur, ne mutlu Türk'üm diyene, K.ATATÜRK.
    %65
    %35
    Yanıtla
  • Hakkı (4 ay önce)
    Şimdiye kadar hiçbir derbiye Atatürk baskılı forma ile çıkmayan iki takıma birden ne oldu da öyle çıkma kararı aldılar.Aynı şekilde İran'ın iki takımı Türkiye'de maça Humeyni resmi olan forma ile çıksa TFF izin vermezdi.Maçın kuralları önceden bellidir burada algı yapılıp federasyon başkanına kumpas kuruldu millet de sazan gibi atladı
    %46
    %54
    Yanıtla
  • 2018 de Londra da Al-hilal ve Al-ittiyah arasında oynanan s.arabistan süper kupa finalinde Suudiler bayrakları eşliğinde milli kılıç oyunu oynayıp, yerel şarkılar söylerken iyi ve kurallara uygun oluyorda marş okuyan taraf Türk olunca,sesini kesmek için yalelli şarkılarını tüm stada yüksek sesle verip,Stadın ışıklarını kesen suudiler için Türklerin yaptığı kural dışı oluyor öylemi?Her maça Atatürk baskılı forma ile niye çıkılsın.?Cumhuriyetin 100.yılı olduğu için giyilmesi kadar normal ne olabilir?Federasyon başkanına kumpas düşüncesi çok daha komik.Ne çabuk unuttun daha 10 gün önce hakemi dövdüler.Ülke tüm dünyaya rezil edildi.Millet bu sefer zokayı sazana yutturdu. yakaladı.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Tuğrul (4 ay önce)
    Neyse, 5milyar dolar paralarını çarptık... Fena adamız be...Böyle birkaç ülke daha çarparsak depremden düze çıkarız...
    %19
    %81
    Yanıtla
  • A Ali (4 ay önce)
    Sudiarabistan halen Türk malarına boykotu kaldırmadı kaldırmazda o mübarek topraklar ve halk hariç yönetim küçük israil abd uşağı onlara şirin gözükmek için 86 mil TÜRKİYEYİ bu duruma düşürmye hiç kimsenin hadi değil FB . GS federesyona boyun eğmediniz Teşekürler federesyon sizin göreviniz işiniz küçük kuluplere ceza yazmak başka işe yaramazsınız
    %70
    %30
    Yanıtla
  • Ali (4 ay önce)
    Tarihi,parayla satın alamazsınız.
    %77
    %23
    Yanıtla
  • Dayı (4 ay önce)
    Tff.nin suçu bizim orda ne işimiz vardı.iki takımımızda helal olsun.mis gibi ülkemiz dururken bizim çölde ne işimiz var.Arabistan 3.dünya ülkesi gerici gelişmemiş,medeniyetten yoksun bir ülke.
    %78
    %22
    Yanıtla
  • A Ali (4 ay önce)
    Bu neyin aklı hak ediliş işte bu iki kulubüe de çok çok teşekür ederiz Federesyon da bu utançla orda dursun çünkü istifa kültürü yok bizde kovalanma olmada orda gitmezler yarin bir günah keçisi bulunur Azerbaycan kıbrıs dururken orda oynanmasının ne açıklaması olur bu utanç yeter eğer utanacak hisleri varsa eğer kulüpler istemiyordu federesyon mecbur bıraktı
    %80
    %20
    Yanıtla