SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Suyumuz Denetlenebilir Olacak"

0
Güncellendi - 2017-04-13 01:05:18
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, sağlam ve teknolojiye uygun içmesuyu alt yapısı oluşturma adına Malatya Merkez Yeşilyurt İlçesi’ne bağlı Turgut Özal ve Özalper Mahallesi’nde Ölçülebilir Alt Bölge (DMA) çalışmasını yerinde inceledi.

Dr. Özdemir: Denetlenebilir Bir Suyumuz Olacak

Turgut Özal ve Özalper Mahallesi’nde devam eden çalışmaları yerinde inceleyen Malatya Büyükşehir Belediyesi MASKİ Genel Müdürü Dr. Özgür Özdemir, her iki mahallede toplam 18 bin metre hat çalışması yapılacağını kaydederek, bu güne kadar 14 kilometrelik hattın tamamlandığını söyledi.

Dr. Özdemir, “MASKİ Genel Müdürlüğü olarak Malatya genelinde çalışmalarımız devam ediyor. Yaklaşık maliyeti 4 milyon 500 bin TL olan 18 kilometre civarında içmesuyu hattı çalışması yapılacak. Şuana kadar 14 kilometrelik kısmını tamamlamış durumdayız. Ayrıca 1.050 abone bağlantısı yapılacak.  Eski boruları iptal ederek daha sağlıklı ve daha kaliteli duktil borulara geçiyoruz. Bir yandan da kayıp-kaçak suların önüne geçmiş oluyoruz. Kaçak suların çoğu arızadan kaynaklanıyor. Bu yenileme ile birlikte bunların da önüne tamamen geçmiş olacağız. Çalışmalar tamamlandığında Avrupa Birliği standartlarına uygun, sistemli, ölçülebilir ve yönetilebilir bir suyumuz olacak. Bu çalışmadan sonra arızadan dolayı bir mahallenin dahi suyu kesilmeyecek. Sadece ilgili sokağın suyu kesilecek. Ölçülebilir Alt Bölge (DMA) çalışmalarımız tamamlandıktan sonra sağlıklı bir içmesuyu alt yapısına kavuşmuş olacağız. Hattın tamamlanmasıyla  beraber hemen üstyapıya girecek Belediyemiz ve bu çalışmayla beraber su kesintisini unutmuş olacağız. Emeği geçen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Bülten      

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • vatandaş (7 yıl önce)
    bırseyın denetlenmesı ıcın once var olması gerekır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Orhan (7 yıl önce)
    Altyapı gerçekten zor iş. her babayiğitin altından kalkabileceği bir iş değil. tebrik ederim. Bir şehrin gelişmişliği bence altyapısının sağlamlığına bağlıdır. 3 yılda 1.500 km altyapı tamamlamışlar helal olsun.
    0
    0
    Yanıtla