SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Tahliye Suyu Şelale Oldu

0
Güncellendi - 2020-05-26 06:52:47
Tahliye Suyu Şelale Oldu
A- A+ PAYLAŞ

Hidroelektrik santralinden tahliye edilerek araziye yayılan su, 80 metrelik şelale oluşturdu.

Günpınar Mahallesi'nde (köyünde) bulunan Günpınar (Aşudu) Şelalesi ile bilinen Darende ilçesinde uzun yıllardır elektrik üretimi yapan özel bir firmaya ait hidroelektrik santralinden tahliye edilerek Hacılar Mahallesi Cihan kayalıklarından dökülen su, adeta şelaleye dönüştü.

Yaklaşık 80 metreden gün boyunca dökülen su, güzel görüntü oluşturdu.

Yağışların fazla olduğu zamanlar da sarp kayalıklarda oluşan yapay şelale, döküldükten kısa bir süre sonra Tohma Çayı'na karışarak bölgeye hayat veriyor.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, hidroelektrik santrallerinin elektrik ihtiyacı olmadı zamanlarda devreden çıkarak kullandığı suyu santrale girmeden tahliyeye verdiği, daha önceden belirlenen su güzergahlarında bu tarz şelale ve ilginç su hareketleri görülebildiği kaydedildi.

AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

8 yorum yapılmış

  • Fatih Yavuz (3 yıl önce)
    Bu daglarda altin aramasi yapsinlar kesin bulurlar. bo bolge altin yataklariyla dolu. renginden belli altin oldugu
    0
    0
    Yanıtla
  • Aman el atmasınlar. Siyanürle kimyasalla günpınar da bu sular da zehir yuvası haline gelir torunlara bir zamanlar burada şelale vardı diye anılar anlatılır. Karadenizde egede maden yüzünden içme sularına karışan zehirli maddeler yüzünden kanserden geçilmiyor
    0
    0
    Yanıtla
  • hafif bi kahverengilik de var, sakın başka bir şey bulmasınlar?
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa (3 yıl önce)Alper isimli kullanıcı yorumuna
    Güzel cevap :)
    0
    0
    Yanıtla
  • Kazmayı alıp gidek
    0
    0
    Yanıtla
  • Millete akıl vereceğine o kadar eminsen kendin arasana duracağına.
    0
    0
    Yanıtla
  • altın arasınlar guzelim yeşillık ormanlıklar yok olsun diyorsun bu dusuncelerı değiştirmeliyiz
    0
    0
    Yanıtla
  • Sizinki "eşeğin aklına karpuz kabuğu düşürmek" gibi bir şey oldu. Zaten bahane arıyorlar rant için doğayı katletmeye. Hepsini yok etmeyelim, bir kısmı da çocuklarımıza kalsın. Her ne kadar bu gidişle pek bir şey kalmayacak olsa da.
    0
    0
    Yanıtla