SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Tahsilat ve Tahakkuk Arttı'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Vergi Dairesi Başkanlığı yetkilileri, Vergi Haftası etkinlikleri çerçevesinde bir dizi ziyaretlerde bulundu.

Vergi Hatası'nın bugün başlaması münasebetiyle Malatya Vergi Dairesi Başkanı Ersin Özkan ve diğer yetkililer, Atatürk Anıtı'na çelenk koyup, Malatya Valisi Halil İbrahim Daşöz ve Belediye Başkanı Cemal Akın'ı ziyaret etti.

Vergi Dairesi Başkanı Ersin Özkan ve beraberindekiler, ilk önce Vali Halil İbrahim Daşöz'ü ziyaret etti. Ziyarette konuşan Vali Halil İbrahim Daşöz, Vergi Haftası'nın toplumun her kesimini ilgilendiren bir hafta olduğuna dikkat çekti. Vali Daşöz, "Devletin hizmetlerini yürütebilmesi, toplumun ihtiyaçlarını karşılayabilmesi için vergiye ihtiyaç vardır. Ülkenin mali yönden güçlenmesi için vergi önemlidir" dedi.

Vergi Dairesi Başkanı Ersin Özkan ise Vergi Haftası münasebetiyle ilk ziyareti Vali Daşöz'e gerçekleştirdiklerini belirterek, "2008 yılında tahsilat yüzde 18, tahakkuk ise yüzde 20 artmıştır" diye konuştu.

Daha sonra kurum ve kuruluşları ziyaret çerçevesinde Malatya Belediyesi'ne gidildi. Ziyarette konuşan Vergi Dairesi Başkanı Ersin Özkan, Vergi Haftası'nın amacının toplumda daha sağlıklı bir vergi bilinci oluşturmak, vergiye karşı gönüllü ödeme alışkınlıklarını yaygınlaştırmak olduğunu söyledi. Özkan, "Hafta boyunca verginin kamu yararı açısından taşıdığı önemi anlatacağız. Sadece mükellef olarak değil vatandaş olarak da vergiye gereken önemi verip alış verişlerimizde belgelerimizi almamız önem arz ediyor" dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Belediye Başkanı Akın da ülkelerin kalkınmasında ve gelirin adil bir şekilde dağıtılmasında verginin büyük öneminin olduğunu söyledi. Akın, "Vergileri tabana yaymak, adil bir şekilde toplamak ve ülke kalkınmasına hizmet etmek devletlerin asli görevlerinden birisidir. Biz şu anda büyük bir mutluluk yaşıyoruz. Gerek Ersin Bey, gerek ondan önce görev alan kardeşimiz bütün mükelleflerle çok sıcak ilişkiler kurarak Malatya'nın vergi gelirini artırma çabalarını sürdürmüşler ve bundan da muvaffak olmuşlardır. Bu çalışmaların sonunda vergilerin artacağına, ülkemizin de vergileri adil ve bol miktarda toplanması sonucunda kalkınacağına inanıyorum" ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız